Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВЪПРОС ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ДЖИП?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ВЪПРОС ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ДЖИП?

Колеги моля помагайте...
    Тук в БГ харесах една "Тойота-4 рънър" нов внос от Швейцария.Та молбата ми е да ми кажете с какви документи трябва да разполагам за да я регистрирам в КАТ?
    За фактурата издадена от автокъщата е ясно но чувам ,че трябвало да се прекара автомобила през технотест в гр.София тъй като бил внос от страна извън Еврото?
    Продавача ми каза,че е платил митото - така ли трябва да е?Джипа е без регистрационни табели.
    Благодаря предварително.

До: ВЪПРОС ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ДЖИП?

Здравей колега
    Не че искам да те отказвам от намерението ама прочети следното което съм писал по надолу и си направи изводите.Случката е от близките 30 дни така че инфото е актуално
    Значи мой приятел си взе форд мавекир за 6500 бв от автокъща в София
    Колата е внос от Германия мисля без номера и регистрации.За да я докара до Асеновград отиваш до КАТ да ти дадат временен номер и там оставяш 50 кинта.Застраховка винетка това онова още.Гумите на всички джипове които гледах са почти винаги цървули и акумулатора и той е зле.Смяна .Газова бутилка няма така че наново още пари.После отиваш да регистрираш там искат да платиш екотакса към 300 лв обаче май е с номерата.По цената на фактурата като идеш в общината освен данък към 150 лв ти начисляват местен данък от 2 процента от цената на която си купил.На него данъците му излезнаха още плюс 250 лв.И колата от 6500 стана към 9 хил лв че може и малко нагоре.Винаги си прави тая сметка.Има и смяна на масла ангренажи ония хитреци барали по аспуха да вадят катализатора и там проблеми.
    Аз купих моята тойота 4 рънър за 5900 от България.Лева.Със застраховка гуми акумулатор бош и много екстри.А я ползвам основно да мъкна материали до една къща в планинта.Иначе съм доволен от джипа.Направи си хубаво сметката само за парите.Щото повечето хора викат едни номера в Кат и си готов.Ама не е точно така
    Toyota 4runner
    3000cc V6

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
      Колеги моля помагайте...
      Тук в БГ харесах една "Тойота-4 рънър" нов внос от Швейцария.Та молбата ми е да ми кажете с какви документи трябва да разполагам за да я регистрирам в КАТ?
      За фактурата издадена от автокъщата е ясно но чувам ,че трябвало да се прекара автомобила през технотест в гр.София тъй като бил внос от страна извън Еврото?
      Продавача ми каза,че е платил митото - така ли трябва да е?Джипа е без регистрационни табели.
      Благодаря предварително.
      Значи трябвада ти дадат освен фактурата от продавача също така митнеческа декларация за платено мито документите на джипа /швейцарските/ Техно Тест задължително освен ако на коша където се намира двигатела има табелка със евро сертификат !!!Можеш да го намериш по Буквата / Е / 1.2 3.4 тогава има друга врътка Но първо провери пък тогава ще ти обясня на ЛС как става

Коментар

Трябва ти:
        1. Оригинален талон (швейцарски)
        2. Договор за покупка (швейцарски)
        3. Митническа декларация
        4. Договор за покупка (български)
        5. Фактура за покупка
        6. Ако няма евросертификат на метална табела на купето, документ издаден от технотест (пълна проформа за колите от швейцария ама олекваш с 3.. лева)
        7. Валидна гражданска отговорност.

Коментар

На каква цифра ще ми легне "Технотеста" и само в гр.София ли се минава?

Коментар

Мисля, че е към 360 лв. Един път месечно има технотест във по-големите областни градове.

Коментар

360 лева май беше максимума.... За GR-а платих нещо около 100....., ама не си спомням точно
              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                360 лева май беше максимума.... За GR-а платих нещо около 100....., ама не си спомням точно
                Преди колко време беше това?

Коментар

това е
                  Прикачени файлове

Коментар

това е на тойота
                    Прикачени файлове

Коментар

Вие тази тема четохте ли? Че става дума за съвсем други суми...
                      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=41523
                      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от krumal Преглед на мнение
                        Трябва ти:
                        1. Оригинален талон (швейцарски)
                        2. Договор за покупка (швейцарски)
                        3. Митническа декларация
                        4. Договор за покупка (български)
                        5. Фактура за покупка
                        6. Ако няма евросертификат на метална табела на купето, документ издаден от технотест (пълна проформа за колите от швейцария ама олекваш с 3.. лева)
                        7. Валидна гражданска отговорност.
                        Тези договори за какво са (български и швейцарски) нали има фактура от автосалона.
                        Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнение
                        Техно Тест задължително освен ако на коша където се намира двигатела има табелка със евро сертификат !!!
                        Ако има табелка ще минавам ли Техно-Тест? Автомобила ми е VW LT
                        Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                        Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
                          Тези договори за какво са (български и швейцарски) нали има фактура от автосалона.

Ако има табелка ще минавам ли Техно-Тест? Автомобила ми е VW LT
                          За да я регистрират другарите милиционери.

Ако има табелка ще минавам ли Техно-Тест? Автомобила ми е VW LT[/quote] Ако имаш номера на типовото удобрение които започва с малка буква е няма.

Коментар

Адреса им
                            Контакти:
                            ПК 13, 1000 София
                            или
                            ул. „поручик Неделчо Бончев” 10
                            община Искър
                            1528 София
                            тел.: 02- 973 25 19; 973 91 40; 973 91 58;
                            973 91 79; 973 91 81; 973 91 98
                            факс: 02- 978 11 86
                            technotest@medicom.bg
                            office@technotest.bg
                            Последно редактирано от baro; 07-10-08, 23:44.

Коментар

Първоначално публикуван от baro Преглед на мнение
                              Ако имаш номера на типовото удобрение които започва с малка буква е няма.
                              Това къде точно да го търся?
                              Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                              Дий Снайдер

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X