Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Включване на 2-ра предавка при студен двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Включване на 2-ра предавка при студен двигател

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
    А какво трябва да бъде маслото в скоростната кутия на ЛР Дискавъри 1, тд200 ? Имам чувството, че със застудяване на времето 1 и 2ра се включват доста по трудно ?

ATF, Dextron 2 или 3...

Коментар

За сега съм решил да пробвам с Cofran 75W-90 полусинтетика на поносима цена е и според мен е от качествените масла .
      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
        За сега съм решил да пробвам с Cofran 75W-90 полусинтетика на поносима цена е и според мен е от качествените масла .
        Гледай да уцелва API класовете и дерзай (GL4, GL5, двата?)
        То ще се чуе.

Коментар

При мен за Нисана в книжката е дадено при какви температурни диапазони с какъв вискозитет масло да се кара,както мотора така и трансмисията.Най широко температурен диапазон след като прегледах табличката остана 75w90.С това масло карам и джипа вече трета зима без проблеми никакви,и само под -15С.усещам една лека вибрация /нещо като донаместване /при включването на 2-ра ск.Още при покупката смених маслото с 80w90/така се изказаха някои "специалисти"че било по-добре,щото кутията не била вече нова и хлабините в нея били по-големи и....тинтири -минтири......аман от разбирачи/,та на темп. от +20С,през м. май с по-гъстото масло не искаше да влючва 2-ра въобще,пък камо ли при минусови температури.Сега вече както писах нямам никакви проблеми.Според мен всеки да прегледа документацията на машината си и да ревизира маслото в трансмисията,а от там нататък всичко е и до състоянието на ск.кутия/муфи,синхронизатори ,износване и т.н./.В това се крие проблема,а така или иначе в много студеното време всичко работи .....малко по-другояче и мотора и трансмисията и........всичко.Поздрави.
          NISSAN FOREVER
          -----------------------------------------------------------------------------
          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Забелязал съм и друг случай. Някои, дето ползват добавки на основа тефлон в скоростите, също връщат трудно на втора и първа. Вярно - тефлонът маже, но за да сработи синхронизаторът трябва някакво сцепление, което намалява от тефлона...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X