Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да се познаем на пътя втора част

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как да се познаем на пътя втора част

Доктор и Газ са разписани в ЗДП - могат да бъдат отменени само в него или в друг закон.

Коментар

Нека някой цитира промените в закона. А лепенки има, стига да може да ги слагаме.

Сега се сещам, че и лепенките на маркиращите компании минават по същата линия... Интересно как КЕИТ ще взимат пари за подновяване на стикерите!?
      Последно редактирано от Stas; 05-10-10, 13:12.
      ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
      СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Първоначално публикуван от meto_71 Преглед на мнение
        Здравейте,колеги! Снощи обявиха господарите на ефира че е влязъл закон който забранява лепенките по колите! Какво ще правим с лепенките на форума???
        Снощи не са обявявали нищо такова. Даже се учудих и специално изтеглих епизода за да го изгледам пак и нямаше такова нещо! Я уточни какво точно са казали и кога да не си губим времето с глупости.
        Ако ствава въпрос за повторението от 18.30 не е "снощи" и ако е за него - от коя дата е предаването?
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

• От: До: Как да се познаем на пътя втора част

Явно, за това иде реч:

Стикер на кола - 10 лв. глоба, не пази от КАТ
          proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
          NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
          Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

• От: До: Как да се познаем на пътя втора част

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
            Да - това определено забранява лепенето на стикери на форума.

Коментар

Логото на форума във формата на лепенка не е проблем.Проблема е за лепенки поскавени върху челно панорамно стъкло и "ограничаващи видимоста на водача" , проблема са лепенки с логото на МВР,МО,НСБО,бивши командоси,доктори,пожарникари .....списъка е дълъг,с които водзча се мисли за недосегаем.Това е проблема.Всичките,които изброих са поставени върху челното стъкло.Промени в Закона все още няма.Тези 10 лв са по сега действащия,който единствено изисква да се махат старите винетни стикери.Някой пак спекулира и изопачава информацията.Бъдете спокойни-логото на форума не е проблем.

Коментар

ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се
                ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на
                автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на
                прозрачността им.
                (2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките
                автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на
                огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                  ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
                  Чл 105 за който пишеш се отнася за т.нар. фолио.И глобата там не е 10 лева а 50.Лепенките,за които се пише в публикацията минават в графа "стикери"....и глобата е 10 лева.

Коментар

Първоначално публикуван от sithius Преглед на мнение
                    Чл 105 за който пишеш се отнася за т.нар. фолио.И глобата там не е 10 лева а 50.Лепенките,за които се пише в публикацията минават в графа "стикери"....и глобата е 10 лева.
                    Такъв член (за стикери с глоба 10лв) в закона няма избщо. А в чл. 105 не се указва дали става въпрос за стикер, "фолио", плакат или друго. Гласи само "ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила". Цитирал съм целия член, а не част от него. Чел съм го много отдавна и се наложи да го препрочета, защото се подведох по писаниците в 24 часа, които ти добре опроверга, но все пак си е написано ясно.

А за 10-те лева...
                    Чл. 183. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с
                    глоба 10 лв. водач, който:
                    1. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2005
                    г., в сила от 01.01.2006 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) не носи определените
                    документи - свидетелство за управление, контролен талон и свидетелство за
                    регистрация на управляваното моторно превозно средство;
                    2. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) не носи документ за сключена задължителна
                    застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, ако водачът е изпълнил
                    задължението си по чл. 100, ал. 3 и поставеният от него стикер е валиден към датата на
                    установяване на нарушението;
                    3. (предишна т. 2 - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) неправилно използва звуков сигнал в
                    населено място;
                    4. (отм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., предишна т. 3 - ДВ, бр. 51
                    от 2007 г.) управлява превозно средство с нечетлив или закрит по какъвто и да е начин
                    регистрационен номер.
                    (2) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 20 лв.
                    водач, който:
                    ........................
                    Последно редактирано от silverfox; 06-10-10, 14:48.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                      Такъв член (за стикери с глоба 10лв) в закона няма избщо. А в чл. 105 не се указва дали става въпрос за стикер, "фолио", плакат или друго. Гласи само "ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила". Цитирал съм целия член, а не част от него. Чел съм го много отдавна и се наложи да го препрочета, защото се подведох по писаниците в 24 часа, които ти добре опроверга, но все пак си е написано ясно.

А за 10-те лева...
                      Прочети чл.100 ал.2.....Водача на МПС е длъжен....бъра бъра....да премахва незабавно винетния стикер след изтичане на неговата валидност.Лепенките от рода на "Доктор","МВР" и тем подобни попадат в този член съгласно Наредба 24 на Министъра на ВР към закона за МВР.Повярвай!И глобата е 10 лева.Глоба се налага или по чл.100 ал.2 във връзка с Наредба 24 към ЗДП или по общия ...чл.185:"За нарушение по този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове
                      за което не е предвидено друго наказание,виновните се наказват с глоба до 20 лева.Не ми се спори....повярвай в това което написах-може да се консултираш дори с адвокат.

Коментар

Съгласен съм - но в случая става въпрос за стикера на форума, а не "зъл полицай в колата" или нещо подобно.

ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
                        Чл. 12. Моторното превозно средство не трябва да има отвътре или отвън каквито и да е предмети, които намаляват видимостта или отвличат вниманието на водача, както и предмети с остри изпъкнали ръбове или части, които представляват опасност за водача, пътниците или другите участници в движението.
                        Чл. 13. Забранено е поставянето на пердета на стъклата на предните врати и на задното стъкло. Допуска се поставяне на пердета на стъклата на задните врати само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
                        Наредба 24 на Министъра на ВР към ЗДП не можах да намеря изобщо.

/edit
                        Разбрахме се - аз говорех за задно или задно странично стъкло. Всичко допълнително на предното или предните странични стъкла се води "ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила" и се наказва.
                        Последно редактирано от silverfox; 06-10-10, 20:56.

Коментар

Колеги дайте някаква последна информация откъде мога да се сдобия със стикер на форума ?

Коментар

Регистриран си преди 2 години, но не пишеш... За какво ти е стикера?
                            ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                            СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

То и аз преди толкова съм регистриран и доста време не бях писал а само четях, защото в началото когато се регистрирах нямах чак толкова познания и в общи линии само щях да спамя темите.
                              Сега мога да кажа че имам малко повече познания и все с нещо мога да бъда полезен, за това се осмелявам да пиша и да давам мнения
                              Та и аз да задам този въпрос - от къде мога да се сдобия със стикери за двете джипки?
                              поздрави
                              I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Не съм писал защото досега съм чел ! Трябва ли да съм активен участник за да си залепя стикер на форума ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X