Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВНИМАНИЕ! Какво ли не регистрират в КАТ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ВНИМАНИЕ! Какво ли не регистрират в КАТ!

Няколко пъти си докарвам коли и каравани за лична употреба от Австрия и Германия.И с двата вида номера,процедурата отнема 2-3 часа а за Австрия има и транспортни номера - СИНИ,който връщам по DHL след месец.Те не изискват нищо,имат си зелена карта за годината,ползват се от автотърговци.Новото ,което ми се случи преди месец - в Хърватска не допускат коли със жълти немски номера,сещайте се каква обиколка се прави след това.Признават сам червени транзитни номера.Сърбите са се сетили ,че могат да изкарат пари и пускат с такива номера,но след направена зелена карта за мин 7 дни при тях.Иначе с договор ,зелена карта и номера,никак не е трудно да си докараш каквото и да е......
    IF YOU DON'T KNOW,DON'T GO

Коментар

И на мен ще ми е интересна процедурата и тънкостите при внос от Италия.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
        Жалко....
        Явно колеги с голям опит не искат да споделят информация....за Вноса от ИТАЛИЯ!
        Не се чувствам като глупак, разкрил ИСТИНИ и "тънкости" на един " занаят" пред всички, решили да Внасят или купят от тук кола втора ръка.
        Аз желая на всеки да мисли и да се образова....дори преди да направи нещо инпулсивно.Мислещите и знаещите по-трудно ще бъдат подведени..
        Не искат колега , и няма да го сторят , знаеш ли защо, защото ТИ СИ ПЕ4ЕН А ТЕ НЕ СА .
        Блгородноста е изчезнало качество в човешката раса , не всеки го претежава като качество в сегашно време, а ти най искрено го заявявам че го имаш, не ти правя комплименти , защото не един път или два си доказал с твоите теми и мнения че си човек с богата душа ,готов си в повечето случаи да се раздадеш в помоща на твои колеги предполагам че си и такъв и в живота ( както и повечето колеги дето тук ни даряват с толкова искрени и ценни съвети).
        Недей да си чустваш като глупак, напротив, в такива гадни тежки временна дето са заобикалени с завист и интриги и интреси, на хората им трябва някои добри дето да помагат с каквото си могат,малко да е ама пък е нещо полезно,
        хора като теб и като много други колеги тук в форума които ще ги моля за извинение че не мога да им изброя имената им всичките.
        И да не спирате с това защото всички ние ще си заминем дали от форума или от живота поради някои причини, а важното е КАКВА СЛЕДА Е ОСТВИЛ ЧОВЕКА СЛЕД СЕБЕ СИ , И С КАКВО ЩЕ ГО ЗАПОМНЯТ !

Коментар

Здравейте моят мъж като се върне ,ще ви даде нужната информация ако имате все още нужда от нея за Италия ,Германия ,и Австрия как да си внесете колата,ние имахме проблеми с жълтите талони и немогат да се регистрират ,до скоро нямахме такива проблеми ,но сега и това ни искат.
          http://lh6.ggpht.com/_nwJHDgN9VrQ/Si...128/suzuki.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от krasito Преглед на мнение
            Здравейте моят мъж като се върне ,ще ви даде нужната информация ако имате все още нужда от нея за Италия ,Германия ,и Австрия как да си внесете колата,ние имахме проблеми с жълтите талони и немогат да се регистрират ,до скоро нямахме такива проблеми ,но сега и това ни искат.

Благодарим ти Краси за помоща която ни предстои като се верне мъжът ти , хубаво е че има хора като теб да помогнат с каквото си могат , очакваме вклучване скоро тук.

Коментар

Колите от Австрия трябва да са със два жълти когато последния собственик на колата я е купил след 2000 годинаталона,а ако последната регистрация е преди 2000г-има само 1 жълт картон,който е без воден знак.без тези картончета НЯМА РЕГИСТРИРАНЕ В БЪЛГАРИЯ.

Коментар

Аз може ли да запитам нещо, щото виждам, че сте доста компетентни отностно вноса и на коли и т.н
                Та моя казус е с продажба на автомобил с Български номера и застраховка в Обединеното кралство.Направих много опити да получа информация от консулство, посолсвто но уви.. шанс препращат ме от телефона на телефон и нищо повече.В форума на българите в УК е абсурд да получа някаква информация поради причинта, че самият форум е под всякаква критика (абе представете си форум с 30к регнати потребители и главните теми са "българи-турци" и се псува по темите и т.н) та не ми е приятно да се застоявам много там.
                Ще съм благодарен на всякаква инфромация по въпроса.
                Благодаря, поздрави.

Коментар

Здравейте,
                  съвсем скоро научих какво е необходимо, за да продадеш кола във Франция, а именно:
                  1. Желателно е да бъде с френски номера, иначе - късмет;

2. За да се изпълни условие 1 е необходимо:
                  - минавате тамошен технически преглед - около 80 Евро;
                  - плаща се данък МПС средно 140 Евро (85-175 в зависимост от мощността) за големите "коне" не знам;
                  - договор за покупко-продажба с някой местен жител- безплатен;
                  - регистрационни номера в КАТ - около 120 Евро. Номерата, както и в България са собственост на държавата.

За всичко това ви се дават стандартни документи.
                  Приятели не се печелят - губят се завинаги.
                  УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
                  Времето е ценно, само ако не бързаш.
                  0889623098

Коментар

Здравейте,

много полезна тема!
                    Имам един въпрос за внос на кола от Германия. Намерил съм една колица в градче до Мюнхен и мисля да отида да я взема. Искам да я регистрирам на фирмата ми и се чудех какви документи биха ми били нужни в местния КАТ.
                    Хората от къщата казаха, че могат да ми напишат договор, но не можели да ми напишат фактура, защото автомобила бил на частно лице. Ставаше въпрос за ДДС-то.
                    Та ще се радвам ако ми кажете как да процедирам нататък...

Благодаря предварително!

Коментар

Няма как да стане като цената е бруто тоест + ДДС.В момента съм във Австрия и ме карат да им превеждам решението,удостоверението за регистрация и пълномощното във лицензирана фирма. Искат и копие от личните карти на пълномощника и собственика на фирмата. И мокър печат.И 500 евро калцион (гаранция). Търси кола която има (MwSt. ausweisbar, 19%) и ако са ти изрядни документите плащаш колата без ДДС-то и чешеш за България да ти късат нервите КАТ-аджиите...
                      0888 69 88 72
                      https://www.youtube.com/channel/UC2lB8CKbb5eIV1Aj8ikgayw

Коментар

Внимавай със полицаите около Мюнхен има и със цивилни коли.Спазвай ограниченията и не носи повече алкохол и цигари от позволеното.
                        0888 69 88 72

Коментар

Бисере, благодаря!
                          А как се процедира ако си харесам кола, която е на бруто цена и искам да я регистрирам директно на фирмата ми? Тази, която я бях харесал я отнесоха преди мен

Коментар

Пишеш си договора със името и данъчните номера на фирмата и си готов.Проблемите са когато не искаш да плащаш ДДС.
                            0888 69 88 72

Коментар

Точно натам отиват нещата

А как седи въпроса със закупуване на автомобил на нетна цена, който не е 7местен или товарен?
                              Например - харесал съм кола която бруто е 7000Е. Нето цената без 19% е 5670Е. Оттам я взимам с фактура и договор на нетната цена. Как обаче стоят нещата тук, след като я докарам? Доколкото знам за 7 местните не се внася ДДС докато не я продадеш след години, а през това време е търпяла обезценяване.
                              Та, въпроса ми е - ако автомобила е 5 местен и го взема от Германия без VAT-а - като си дойда в България трябва ли да платя ДДС върху фактурата преди да я регистрирам в КАТ или да внеса ДДС след години когато я продавам?

Коментар

Внасяш ДДС след години когато я продаваш но не ползваш данъчен кредит за горива и масла за 5 местните.
                                0888 69 88 72

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X