Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Външна помпа- бръмчи....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Външна помпа- бръмчи....

Сложих бензинова помпа външна,обаче,много шумна ми се струва...
    Нормално ли е щот е външна,да се чува все едно има количка играчка с дистанционно под колата?
    Помпата е ползвана малко.....

До: Външна помпа- бръмчи....

Първоначално публикуван от nikito776 Преглед на мнение
    Сложих бензинова помпа външна,обаче,много шумна ми се струва...
    Нормално ли е щот е външна,да се чува все едно има количка играчка с дистанционно под колата?
    Помпата е ползвана малко.....
    Ми що я хвана на твърда връзка за купето? Как няма да бръмчи. А ако не съм познал, спирай бирата. Бръмчи ти в главата нещо.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
      Ми що я хвана на твърда връзка за купето? Как няма да бръмчи. А ако не съм познал, спирай бирата. Бръмчи ти в главата нещо.
      Ми на кво да я хвана? на седалката?

Коментар

Повечето евтини (китайски) са по-шумни. Ако е на старо - може да и идва времето вече ....

Коментар

Китайското дърво дето купих преди 5 месеца фиряса.Мисля да сложа външна но не на шасито,а в двигателното-да прекъсна гумения бензинопровод и да стои на около 50см. от инжекторите и на около 3.5 метра от резервоара и след горивния филтър.Пиша за Фронтера 2.0-пълна инжекция.Дали ще може да засмуква нормално гориво и дали близката позиция до дюзите може да дава по-голямо налягане/дебит/ и да прецака нещо?Последното го чух от разни "квалитети" и понеже ме съмнява питам вас,практиците са винаги по-достоверни ланкаджиите.
          Предварително благодаря!

Коментар

Все тая къде е - по "трасето"

Коментар

По принцип може да имаш три проблема.
              Да не може да се обезвъздуши сама.
              Да не може да засмуче от по-ниско.
              Да няма обратен клапан на входа, и като угасиш, всичко преди нея да се излива обратно в резервоара. Тогава всеки път като палиш, ще тръгва на сухо и ще живее малко. Това ще е и главният проблем.
              Денивелацията между резервоара и главата е половин - един метър, според колата. Така че вземаш една пълна и една празна туби, слагаш ги с такава разлика във височината. Вземаш помпата, мушкаш маркучите в тубите, и даваш от акума с две жици на помпата. Виж да не сбъркаш плюса и минуса, и да си на двора че да не стане нещо от парите като заискри на включването.
              Като не искаш да ти бръмчи, я вържи на тампони или през сайлентблокове.
              Последно редактирано от Стефан; 12-04-08, 23:40.

Коментар

колеги даите да уточним нещо сега...идеята на инжекцион помпата е да сгъстява-компресира-нагнетява и т.н. никои не я е конструирал да смуче (изпомпва) ,тя е направена да смуче на не повече от сантиметър. в всвета има само две системи по които се монтира външна помпа.----1 . едната е със малка потопяема подкачваща помпа която захранва външната инжекцион помпа.----2 .другата е. като от най ниската точка на резервуара има изход и за захранване на помпата се исползва естественното налягане което се създава от теглото на бензина .трети вариант няма да откриете ,ако искате проверете ...........чисто теоретически инжекцион помпата е едно нежно устроиство което се нуждае от бензин за да жаивее .бензина изпълнява три важни задачи ---охлажда помпата ---смазва и пази от задиране помпената част ---и играе роля на, искро гасител на четките на електро мотора ( това се случва защото няма кислород )----------------------- п.п. СВОЕВОЛИЯТА СЪС ГОРИВНАТА СИСТЕМА СА ОПАСНИ И СКЪПИ
                МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Кво може зависи от конструкцията и Ако сложиш помпа която засмуква - ще засмуче, какво толкова. Но повечето май наистина са центробежни и не се самообезвъздушават. Защо слагат такива не знам. Не ми е известно да е принципно наложително.

Коментар

Вадил съм помпа от резервоар на кола, която се кара предимно на газ (знаете за какво става дума). Направо овъглена, четките и се виждаха! Като си представиш, че човекът малко преди това е сипвал бензин и се е опитвал да пали на бензин, си е малко... смущаващо

Коментар

Много знаят да говорят за газови запалки, а да сложат още два контакта да изключва помпата не знаят)
                      Бензина не е електрически проводник, и не се пали толкоз лесно. Само по холивудско избухва от първия куршум и от фенерчето на злодея. Колко беше стехеометрията, 14,5 : 1, ли ... С въздуха.

Коментар

14.7 стехиметрична, между 8 и 22 може да се запали изобщо сместа (т.е. опасна е).

Коментар

Първоначално публикуван от isuzo Преглед на мнение
                          колеги даите да уточним нещо сега...идеята на инжекцион помпата е да сгъстява-компресира-нагнетява и т.н. никои не я е конструирал да смуче (изпомпва) ,тя е направена да смуче на не повече от сантиметър. в всвета има само две системи по които се монтира външна помпа.----1 . едната е със малка потопяема подкачваща помпа която захранва външната инжекцион помпа.----2 .другата е. като от най ниската точка на резервуара има изход и за захранване на помпата се исползва естественното налягане което се създава от теглото на бензина .трети вариант няма да откриете ,ако искате проверете ...........чисто теоретически инжекцион помпата е едно нежно устроиство което се нуждае от бензин за да жаивее .бензина изпълнява три важни задачи ---охлажда помпата ---смазва и пази от задиране помпената част ---и играе роля на, искро гасител на четките на електро мотора ( това се случва защото няма кислород )----------------------- п.п. СВОЕВОЛИЯТА СЪС ГОРИВНАТА СИСТЕМА СА ОПАСНИ И СКЪПИ
                          Напълно съм съгласен за задачите които помпата изпълнява, обаче на Ферозата помпата не се вписва в посочените два вида, т.е. тя е външна и е разположена в най- високата част на резервоара.
                          Предполагам че е разположена близо до резервоара, за да не се окаже много голямо количеството засмукан въздух при евентуална повреда на възвратния клапан.
                          Прикачени файлове
                          LZ1GUS

Коментар

Момчета, поспрете се де...
                            Помпата просто е шумна...
                            Ники, ако е със скоба, сложи гумена подложка между помпата и скобата, ако е с уши, гумени тампони...
                            Не забравяй, пия кафе... може и с минерална водичка...
                            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                              Момчета, поспрете се де...
                              Помпата просто е шумна...
                              Ники, ако е със скоба, сложи гумена подложка между помпата и скобата, ако е с уши, гумени тампони...
                              Не забравяй, пия кафе... може и с минерална водичка...
                              Вече съм сложил гума м/у помпата и скобата!
                              пак шуми,ама по-слабо...
                              Пък,с тва кафе ши ръждясаш....тряа нещо по-мазничко...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X