Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся съвет.поправка на надраскана боя.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся съвет.поправка на надраскана боя.

Вчера някои нещастник е надраскал колата на баща ми с остър предмет от едната страна,въпроса ми е възможно ли е да се поправи без да се пребоядисва цялата кола и ако е възможно дайте някакви идеи къде и как.Не мога да разбера това бг мислене не е важно на мен да ми е добре а на Вуте да му е зле както и да е надявам се да има оправия.
    ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
    тел.088четири 9едно9 4нула4
    -------------------------------------------------------

До: Търся съвет.поправка на надраскана боя.

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
    Вчера някои нещастник е надраскал колата на баща ми с остър предмет от едната страна,въпроса ми е възможно ли е да се поправи без да се пребоядисва цялата кола и ако е възможно дайте някакви идеи къде и как.Не мога да разбера това бг мислене не е важно на мен да ми е добре а на Вуте да му е зле както и да е надявам се да има оправия.
    Ако не са много дълбоки деругите , има една колор паста с нарисувана костенурка с корона, намери подходящия цвят и може да се скрият. Аз лично съм я ползвал и съм доволен. Намазваш колата/деругите по-плътно/ , оставяш да позасъхне малко и полираш.Това при положение , че не са дълбоки , иначе - пребоядисване.

Коментар

"пастел" специално за поправки на драскотини.

Коментар

И мойта бяха надрали. Не беше до ламарина, но до грунда/основата отдолу. Пребоядисаха ми и двете врати. Металик е. Шкода. Направиха го в ЕураТек, и изобщо не си личи. Обаче колата е нова и имах каско, та не ми пукаше.

Ако е дълбоко няма друга оправия, освен боядисване, ако искаш да не си личи. Лошото е че трудно се намират добри майстори. Иначе цвета ще ти докарат без проблем.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

ако не е до ламарина- в метро има една серия препарати- не си помням марката , но е сива тубичка с черни етикети. Води се обновител на лакови покрития- или поне така са го превели, мисля беше 17лв. Много съм доволен. При мене бече драскотини от клони но ефекта беше мн добър.
          Ако е до ламарина предполагам "пастелите" които спомена jamiemirror и след това с тази паста. Пробвай дано да мине по по лесния начин

Коментар

Мойта я надраха умишлено цялата преди година и нещо и я пребоядисах цялата из основи.
            Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
            Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Ако са надрани няколко детайла (1,2,4,5),ги боядисваш само тях.Не е нужно да боядисваш цялата кола.
              Тази тъпотия с надирането на детаили я има навсякъде,на А3-то,му е по-чувствителна алармата...Първо го издраха от шофиорската страна,после и от другата.
              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Ах как ме дрзнят такива.

Коментар

Ами надрана е до бяло предполагам е шприц кит това бялото и е надраната от дясно едната и предната и задната врата утре ще я снимам да ви покажа.
                  ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                  тел.088четири 9едно9 4нула4
                  -------------------------------------------------------

Коментар

Начи,вариант едно-въпросните пастели или цвитни пасти.
                    Вариант две-боядисване на увредените детаили (по-добрия според мен).

Коментар

Ми цветните пасти честно да ви кажа не струват, поне тези които ги има по метро/практире/бриколаж и пр. ползвал съм такива и има много лек ефект но след няколко измивания на колата пак си проличават. За пастиране ис ползвайте пастите на 3М за машина, просто са страхотни, но не са цветни. Иначе за надрасканото попринцип не сме оправяли само надраскано, ами сме боядисвали цялия/цялите детайли, но знам,ч е има освен горе посочения пастел и едно като коректор, което е в шишенце като от лак за нокти и ти го тонират по твоята боя, нанасяш го със четката на няколко слоя с някакво изчакване (те би трябвало да ти кажат в дадения магазин) и после пастирваш колата машино, напримерно с паста на 3М номер 74 (която е абразивна) и след това със 75 или направо със 77 (която пък вече е все едно кисело мляко) и би трябвало да стане добре. Аз мично не съм процедирал така, но съм чувал добри отзиви за тези коректори.
                      А ако се боядисва детайла, не бъди дигурен, че ще ти направят боята точна, значи 20% от колито които боядисваме частично им догаждат боята с точност, инач много често боята се раминава с 1 или 2 гами, а даже понякога и с много повече. А сме ползвали най-различни магазини за тониране в София (главно на Сикенс и Глазурит) но не винаги уцелват
                      Моите снимки...
                      https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                      https://500px.com/ivankoo

Коментар

А ако се боядисва детайла, не бъди дигурен, че ще ти направят боята точна, значи 20% от колито които боядисваме частично им догаждат боята с точност, инач много често боята се раминава с 1 или 2 гами, а даже понякога и с много повече. А сме ползвали най-различни магазини за тониране в София (главно на Сикенс и Глазурит) но не винаги уцелват[/quote]

Право думаш колега.....И цветните пасти,и пастелите карат от ден до пладне,но Дявола пита за различни варианти.
                        Колкото до цвета,не е важна марката на боята,а колориста,този дето ги бърка боите.Повечето са просто разливачи на боя-"10гр. то това,35гр. то онова-готово.Нищо ,че има разлика,друго не предлагаме".
                        На мен също някой цветове не ми ги правят супер,но са около 15-20%.Ясно,че немогат да ти заборкат боята 100 на 100 същата,но и 95 на 100 да е минава.Пък като не се случи цвета,има други техники .

Коментар

Дяволе, пусни някоя снимка да видим колко е надрана. Най-добре е боядисване, всичко друго е от ден до пладне и е за специалиститите от Горубляне. Друг е въпроса че може да се боядиса само деругата и малко около нея ако позволява стария материал чрез преливане или целия елемент.

Коментар

имам идентична болка.... Добри хора са ми надрали Мерседеса от предната врата до стоповете, почти до бяло.... Не беше паркирана лошо, не пречеше на никой и т.н. Просто някой му се е видяла прекалено поддържана колата.... Та аз се помъчих да запълня дерюгата с четчица за водни боички, подстригана. Преди време си поръчах флакон с моята боя по каталог за да си запълвам разни драскотини, та с нея направих внимателно една ръка и се скри бялото. Сега ще направя още една ръка или две, за да се позапълни. Сле това ще сложа и един два слоя лак... До пълно запълване... И после с пастиране предполагам ще достигна до някакъв задоволителен ефект.... Алтернативата е пребоядисване на голяяяма врата (колата е купе) и голяям заден калник....

Коментар

Я пробвай с корселин и след това я полирай, евтино бързо и ако не е до ламарина става. Ако е дълбоко по добрият вариянт е частично боядисване, цената ще е същата като за скриващите пасти и лакчета но ефекта ще е дълготраен.
                              Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X