Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кола от CH с платено EU в Германия ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кола от CH с платено EU в Германия ?

Колата е внесена от Швейзария в Германия .Има платено EU в Германия ,но не е регистрирана и с швейцарски документи се внесе в България , дали се признава това немско EU с договора от германеца за покупко-продажба?
    FJ40 07 1984 VIVA TEL 0877 454448
    BJ42 04 1982
    FJ62 11 1983 skipe blago4x4
    LZ 2 BHB

До: Кола от CH с платено EU в Германия ?

Здравей,извинявай за късния отговор, но сега виждам въпроса.
    По принцип съгласно регламентите на ЕС 2913/92 и 2454/93 има възможност да се плати мито в една държава от ЕС и ДДС в друга,където е крайния получател. За целта получателят трябва да има регистриран данъчен представител в първата държава(т.е.клон,представителство и т.н.). В твоя случай мисля че няма да свърши работа, или може би много трудно би убедил митничарите със съответните документи, че мито и ДДС е платено (за ДДС въпроса е друг, но да не го задълбавам). И дори и да убедиш митницата, не знам как ще докажеш на другаря милиционер от КАТ, че си с Швейцарски талон, но можеш да минеш без митническа декларация. Да не разправям сега как преди години (не много) катаджиите не искат да пуснат човек защото нямал необходимите 3 червени (лилави,жълти според периода) печата на митническата декларация. Въпросният трети печат е за заверка на плащането към държавата (за мито и ДДС), но човекът е инвалид и съответно освободен от плащане... България.
    Не бих те посъветвал да купуваш такава кола, най-малкото трябва да има фрапираща разлика в цената за да си заслужава.
    П.С. имаш много сладка машина, без да се засягаш от прилагателното.

Поздрави

Коментар

Казаха ми ,че документа за EU е с име T 2 L и се признава като с него се удостоверява вноса в европейския съюз , а колата е с швейцарски талон и не е регистрирана в германия ,но настоящия собственик ми я продава ,като той е платил таксата (аз не знам колко е точно в германия)и с договора с него да видим какво ще дойде и ще напиша какво следва ,като пристигне колата....
      P.S. благодаря
      BJ42 04 1982
      LZ 2 BHB

Коментар

Първоначално публикуван от blago4x4 Преглед на мнение
        Казаха ми ,че документа за EU е с име T 2 L и се признава като с него се удостоверява вноса в европейския съюз , а колата е с швейцарски талон и не е регистрирана в германия ,но настоящия собственик ми я продава ,като той е платил таксата (аз не знам колко е точно в германия)и с договора с него да видим какво ще дойде и ще напиша какво следва ,като пристигне колата....
        P.S. благодаря
        Щом имаш T2L (документ за EU статут на стоките, на практика - документ за платени митнически сборове) би трябвало всичко да е на ред.

http://info.mitnica.com/na/index1.php?p=m_stat

Коментар

ДОКУМЕНТА ОТ немска митница е от 1998 година (като наще митнически декларации с много графи),,,, и току що вече съм горд собственик на BJ 40.За първи път си купувам нещо без да го видя
          BJ42 04 1982
          LZ 2 BHB

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X