Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оставяте ли джипа сутрин да работи на едно място?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Оставяте ли джипа сутрин да работи на едно място?

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
    Дано не повтарям някой.

Дизел и рьчка го палех и трьгвах веднага без да го натискам до достигане на нормална работна температура.
    Бензин рьчка го палех и чаках минута и трьгвам без да го натискам.
    Бензин автомат го паля и го чакам да му паднат оборотите до нормални / 30 секунди /,после му включвам климатика и го оставям да си брьмчи 2 минути.После трьгвам без да натискам до отваряне на термостата и минута след това.
    Кола за която не ми дреме я паля и с мрьсна газ ако ще вьн да е 15 под нулата.

Идеята е да достигне максимално бьрзо мотора до нормална работна температура.Дизела ако го оставя и 10 минути да чука на място пак няма много да сгрее,но ако го опьна на втора по баира след като сьм го запалил и го дьржа под 2000 оборота и ще загрее доста по-бьрзо.

При автоматика главно следя да ми загрее автомата,че между мотор и автомат ако трябва да избирам избирам МОТОР да правя,а не автомата.

И аз така процедирам, ако и автоматик да не съм ползвал до сега, знам, че трябва да се подгряват. Колата ми сега е бензин с ръчни, забелязвам, че ако я оставя да поработи малко, после много по-бързо влиза в работна температура. Дизел е диското и него му двам малко, но то не се усеща с минути, та като цяло го подкарвам почти веднага. Ако е мноого студено и не е валяло, че да се моткам с чистенето на снега и така да се топли де... Може да минат и бая минутки. Последния сняг, докато разчистя колата и вътре беше станало сауна.

Коментар

На някои автоматици има клапан за задьржане на оборотите при превключване на дадена предавка на студен автомат.Това е така за да го караш на леко по-високи обороти на дадената предавка до оптималното загряване на автомата.

Няма смисьл аз да го натискам,а чукачките му да ми правят сечено.

Зависи и кьде живеш - ако сьм до магистралата и вьн е 10 под нулата / че и над нея да е / и карам дизел / а и бензин да е / ще го чакам поне 3 минутки.Това пали и газ сьс 130 щото всички така карат просто няма начин

2 Патрула 3.3 дизел сьм карал като живеехме в Драгалевци,една Самурайка и едно Субарце.За бакшиш и 2 пьлни зими на Боровец имам и от там тия изводи.
      Тук ги чакам автоматиците да се усвестат и при вьншна температура 15 градуса ги карам леко поне 8-10 минутки.После зависи с коя кола сьм,но е ОК за натискане.

Нормален дизел би трябвало да охлажда много добре на място.Зимата след пьрвата минута няма голям смисьл да го чака човек,караш да загрее.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Съвсем за малко,колкото да качи масло в турбо-компресора.

Коментар

Изчаквам около 1-3 минути. Зависи колко съм изпушил от цигарата преди това
          По принцип във всяка една система преходните процеси са най-вредни. Тъй като паленето на двигателя е силно преходен процес , според мен е добре да премине без излишно натоварване. След това карам с до 2000 об., докато мръдне стрелката. После просто си карам
          Galloper II Exceed, 2001, 2.5 TDI, къса база

Коментар

Зависи колко бързам ако е под нулата поне 3 минути, лятото 1 е достатъчна и бензина и дизела така ги третирам.

Коментар

Няма значение каква е околната температура
              поне за мен,моята джипка я паля на бензин изчаквам една минута прехвърлям на газ и тръгвам. до ден днешен нито е прекъсвала нито ми е замръзвал ипарителя.
              0898496264 -Пламен

Коментар

Имах Исузу Трупър 2.8ТДИ и никога не съм го чакал да загрее. Паля и веднага тръгвам смело. Няма значение от температурата, а тук при нас около Пампорово си е студено през зимата. Нямал съм никакви проблеми с него. Сега си взех Нисан Терано 2.7ТДИ и отново паля и тръгвам веднага.

Коментар

Карам Санг йонг Мусо 2.9 дизел и Мерцедес 200 ЦЕ мисля, че е най-добре веднага след палене да се тръгва, да се кара по-възможност в по-ниски обороти докато загрее.
                  Така двигателят достига по бързо работна температура, правим икономия на гориво и щадим околата среда.За 5 минути както някои подгряват аз вече съм на работното място.
                  0877256393 LZ1GMD

Коментар

Здравейте!
                    От не много време насам имам опит с машините.Мина и тази зима,но все още преобладават зимните студове.Старая се като запаля автомобила да изчакам около 2-3 минути и след това тръгвам.Чел съм в много автомобилни справочници,че преди тръгване е добре да поработи на едно място автомобила,докато пораздвижи движещите се части и порозкара маслото из магистралата.За дизела съм чул ,че не е добре да работи много време на тихо обороти понеже може да коксира дюза по този начин.Истината е палиш,след 2-3минути тръгваш и караш до 2000 обороти,независимо дизел или бензин.
                    Поздрави!

Коментар

аз мойта не я оставям да работи поради липса на време.. пък и вече 8 години карам мерцедес 250 D и никога не съм го оставял да работи пък не съм му правил сериозни ремонти

Коментар

Когато са минусови температури чакам 2-3 минути и потеглям бавно,докато загрее малко и мотора започне да работи меко. Това са само 5 минути.
                        Последно редактирано от Чавдар (V93); 15-02-09, 20:24.
                        0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Имам галопер 2.5тди
                          дукато 2.5д
                          пунто 1.7тд всичките ми железа са дизели и от както се помня сутрин особенно при минусови температури винаги ги оставям да поработят минимум 3-4 мин.
                          Galloper II 99г. 2.5TDI дълга база

Коментар

Едно приятелче има М5 и като я запали електрониката не му позволява да форсира двигатела докато не загрее.Загряването на двигателя е най-разумното нещо,което един собственик може да направи за мотора си.

Коментар

мога да кажа следното вранглер 2.8 дизел автомат мотора е на вм. и независимо от времето задължително трябва да изчакаш поне 5 мин. в противен случеи има непоносим звук в мотора и вибрация на шасито и чероки 2.1 дизел тои е наи коровия двигател имам чуството че е вечен нямам никакъв проблем паля и до 1 мин. потеглям
                              http://www.vbox7.com/play:f7388cc7</a>
                              0896415228

Коментар

Дизелов туарег го паля и за 10 20 сек оборотите се понижават до нормалните и потеглям след още 10 сек.
                                С диското процедурата е същата ,само че като потегля не ги вкарвам във високи обороти ,по-добре да си пърхат с ниска скрост на по-висока предавка ,тогава на двг му е по-трудно и по-бързо загрява до работна темп

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X