Обява

Свий
Няма добавени обяви.

VIDEO start for diеsel

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• VIDEO start for diеsel

Започвам тази тема понеже поради ниските температури започнаха трудностите при студен старт.Някой от проблемите се лесно отстраними ,като дискусиите около това биха били полезни.
    Да има звук .да се вижда ауспуха и да се знае температурата на двигателя .
    Ако има предложения къде да се качат видео файловете така ,че де могат да се теглят и прехвърлят между стационарни и мобилни устройства
    FJ40 07 1984 VIVA TEL 0877 454448
    BJ42 04 1982
    FJ62 11 1983 skipe blago4x4
    LZ 2 BHB

До: VIDEO start for disel

пише се diesel
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

До: VIDEO start for diеsel

Това го поправих, щом колегата предпочита да е на английски Не съм наясно много с идеята, може би blago4x4 трябваше да започне с първия клип, за да видим ще има ли интерес?!
      Освен това изпуснахме най-големия студ миналата събота, при нас беше -20, едва ли ще има още един такъв шанс тази зима Джипката ми запали от първото врътване тогава, но не съм сигурен, че ще има камера, която да работи при тези условия

Коментар

На Диското препоръчват за подпомагане на запалването при студен старт, от -5 С градуса надолу да се натиска докрай педала на газта. При реализирано запалване педалът трябва веднага да се отпусне. Помага осезаемо. При запалването от ауспуха излиза облак черен дим, който секунда по-късто става бял. Ще е полезно да се направи клип на процесите в двигателя в момента на запалването, но това е по възможностите на анимацията.

Коментар

Да. Ти говориш сигурно за ел. ГНП.
          Когато машината е с механично ГНП (Bosh и производните), дали педалът е до долу или кракът ти изобщо не е на газта винаги се подава максималното количество гориво - при обороти под минималните(или спрял дв.) има авт. регулатор за макс. гориво. Затова такива двигатели винаги изпушват при първоначално палене.

Коментар

Не сте казали, не съм снимал. Проблема е, че вярно минаха студовете.
            Ще ви опиша проблемите при мен.
            Първо, включвам фаровете за 10-тина секунди. След това подгрявам не докато угасне лампата, а докато чуя, че релето щракне и изключи подгряването. Въртя с натиснат съединител и подавам малко газ на педала. Първото въртене ми е най-много 3-4 секунди и е с цел да раздвижи маслото. Връщам ключа и пак започвам да подгрявам. След като изгасне лампата изчаквам 2-3 секунди и въртя пак с натиснат съединител и подавам малко газ на педала. Запалва с гаранция. В големите студове първите няколко секунди двигателя се колебаеше в оборотите м/у 500 и 1000. След това заковава на 800. Слизам да чистя стъклата, но не бързам да пускам нагреватели за стъкла и парно. Изчаквам акумулатора и генератора да се усетят на кой свят са. И без това работят автоматичните нагреватели за нафтата и свещите подгряват на 50%.
            Всичко това е на двигател Исузу 1,7 ТД .

ПП Помпата ми е механична на Лукас и подаването на газ влияе на паленето.
            Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
              Това го поправих, щом колегата предпочита да е на английски Не съм наясно много с идеята, може би blago4x4 трябваше да започне с първия клип, за да видим ще има ли интерес?!
              Освен това изпуснахме най-големия студ миналата събота, при нас беше -20, едва ли ще има още един такъв шанс тази зима Джипката ми запали от първото врътване тогава, но не съм сигурен, че ще има камера, която да работи при тези условия
              При - 12-14С камера сони с твърд диск не тръгва показва на дисплея знак за ниска темп., а дизела ако е изправен си пали от раз. Трябва топъл кожух за камерата.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Едно леко отклонение с оглед на разликата в моделите автомобили.Катам Фронтера 2.5 ТДС.Не изчаквам да изключи релето на подгряващите свещи,но изчаквам 5-10 секунди след като лампата за подгряване изгасне.Сега идва особеността.Педала на газта ми е с електроника и в инструкцията за експлоатация ИЗРИЧНО е записано ,че при запалване не се натиска педала на газта.
                Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

при ниски температури правя 2-3 подгрева и чак тогава въртя да запали. Имал съм обаче случай при -10 някъде беше, ми блокира нещо имобилайзера на алармата и грухнах акумулатора псувах нафтата и чак тогава се сетих че звука не беше наред...

По принцип джипката през зимата я държим в гаража, за да може жена ми да не чисти обледени прозорци сутрин, като излиза с децата, пък и колата вътре е топла. Но като идем на планина се случва да палим и на минус.
                  Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                  Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

и пасата и санта фе-то ми палиха почти перфектно при -10-12С... Единствената разлика е, че тракат повече и че акумулатора леко се замисля в първия момент...
                    По принцип и двете спят в топъл гараж, но така се случи че пътувахме извън града и ги пробвахме и двете...
                    Е, на пасата му замръзнаха спирачките веднъж и то на само -6С
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                      При - 12-14С камера сони с твърд диск не тръгва показва на дисплея знак за ниска темп., а дизела ако е изправен си пали от раз. Трябва топъл кожух за камерата.
                      С GSM ще стане.Моя не е отказвал да снима в големите студове!И мисля че формат Мр4 е добър за да се вижда какво става с колата и ауспуха.
                      А и февруари го дават много студен така че ще имате материал.
                      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Здравейте колеги
                        Понеже имаше запитвания от рода :НЕ ми запали дизела ?????
                        Реших ,че най-добре може да се отговори на този въпрос ,ако се види и чуе как точно НАИСТИНА не може да запали един силно охладен дизел.
                        Въпроса ми е ,ако знаете къде да се качат водео материалите,аз вече направих един такъв и мога да го кача.

Много са факторите които оказват влияние на паленето.Това е и причината да има различни инженерни решения на проблема при различните видиве дизелови двигатели.Част от тези решения не се променят ,но други следствие на употребата дават отклонения които стават пречка.
                        Мисля ,че дискусиите могат да се съберат в тази тема и тя да бъде един помощтник на заитересованите .
                        BJ42 04 1982
                        LZ 2 BHB

Коментар

Първоначално публикуван от blago4x4 Преглед на мнение
                          Въпроса ми е ,ако знаете къде да се качат водео материалите,аз вече направих един такъв и мога да го кача.
                          Примерно на http://video.google.com/ или на http://www.youtube.com/
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Сега остава да чакаме да дойде и някой непалещ дизел...

Коментар

Качих го(Diesel start KIA 2,5 IVECO 2.5) на гугъл видео ,но не се е появило за сегаhttp://video.google.com/videoplay?do...30475041886587
                              През нощта беше -14 градуса .
                              След като преди палих няколко пъти на 24V стартера започна да прави проблеми.Имам галант и е палил на -24градуса ,а предишния двигател на Тойотата беше 2C ot carina и стартираше -22 ,сега с IVECO2,5 при -20 едва ли ще запали на 12V.
                              Последно редактирано от blago4x4; 15-01-08, 21:47.
                              BJ42 04 1982
                              LZ 2 BHB

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X