Здравейте имам кола нов внос от Англия обаче без ИНШУРАНС. Въпроса ми е мога ли да я карам в БГ??
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кола с чужда регистрация без ГО в България??
Свий
X
-
От: Кола с чужда регистрация без ГО в България??
Първоначално публикуван от Petyoooo Преглед на мнениеЗдравейте имам кола нов внос от Англия обаче без ИНШУРАНС. Въпроса ми е мога ли да я карам в БГ??
Иначе - всичко може, стига да ти стиска.
-
Първоначално публикуван от са6о Преглед на мнениеПо закон трябва да я регистрираш до 1 месец . За целта се издава едномесечна ГО. Иначе колегата е прав .
Коментар
-
Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнениеПо чий закон?
Коментар
-
Изрично забранено е с чл. 22, ал. 5 на Наредба 49 български застраховел да сключва застраховка гражданска отговорност на превозни средства с регистрация в страна членка на Европейския съюз, Евпорейската икономическа общност, Сърбия, Ардора и Швейцания. Трябва да се обърнете към компания от страната на регистрация.
Коментар
-
не го заблуждавайте, естествено че може да я кара, да не е без двигател, че да не може. Друг е въпросът какво ще му се случи, ако го проверят или пък направи ПТП________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
Коментар
-
Аре пак глупости и знаещи!
Първоначално публикуван от Petyoooo Преглед на мнениеЗдравейте имам кола нов внос от Англия обаче без ИНШУРАНС. Въпроса ми е мога ли да я карам в БГ??Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнениеАре пак глупости и знаещи!
За да се носи риска от застраховател се прави така наречената "гранична застраховка" (ма тя струва едни съвсем "други" пари)! Във всеки останал случай застраховател НЕ покрива евентуални щети! Прави се само и единствено за регистрация (тя разбира се е валидна и след регистрирането, ма се прави и добавък за номера).
Коментар
-
Първоначално публикуван от Petyoooo Преглед на мнениеЗдравейте имам кола нов внос от Англия обаче без ИНШУРАНС. Въпроса ми е мога ли да я карам в БГ??
Първо-ако управляваш колата в БГ без застраховка,представлява административно нарушение и ще те глобят.
Второ-ако ще караш колата известно време в БГ и после пак ще се връщаш в Англия имаш две възможности-да и направиш застраховка в Английски застраховател или да направиш т.н. гранична застраховка в БГ,коята е за срок от 1 до 3 месеца.Тази застраховка може да се подновява многократно.Това е скъп вариант.
Трето-ако ще регистрираш колата в БГ трябва първо да направиш 30 дневна застраховка и в срока на действието на застраховката да регистрираш колата в КАТ.След регистрацията на колата вече се сключва застраховка за срок от 1 до 3 години ,по твой избор.Важно-тази застраховка не може да се подновява.С други думи,ако не се регистрира колата в този срок след това никой застраховател няма да ти сключи нова застраховка и това прави регистрацията на кола невъзможно.Това е направено за да се спре практиката,българи да си карат колите с чужда регистрация у нас,без да ги регистрират.Мога да ти посоча точните текстове от Кодекса за застраховането и Наредба №49 ,но това няма да промени положението.Повярвай ми.Хората ,които ме познават знаят какво казвам.Нека силата да бъде с нас!
Suzuki Grand Vitara
+34 642 91 4154
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар