Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заваля сняг....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Заваля сняг....

Вече вали и понатрупа сняг,снощи в моят град доста му се радваха,всеки по млад с кола с задно предване гледаше да направи както се казва с вратите напред.За вас хората с джипове(не само като марка) само това и чакате,май ще почват разходките,идват празници,повече свободно време за емоция

Поздрави и весело изкарване на Празниците.

До: Заваля сняг....

Петък ходих из Добруджа с Патрол-а. Беше понаваляло малко. Понеже съм с кални гуми - като види хлъзгаво и тръгва с вратите. Редува се - сняг, сух асфалт, сняг , сух асфалт. До колкото разбрах от форума - не се препоръчва на твърда настилка да се включи 4х4. Иначе където е сняг, включвам двойното и е бетон джипката.
    Личен извод 1: джипка с различни от зимни гуми се кара по-трудно по частично заледен и заснежен път от лека кола с предно предаване и неподходящи гуми.
    Днес пътувах с Мерседеса (124 купе) от Казанлък към Варна. През ноща в Казанлък валя доста, сутринта колата беше изцяло затрупана. Купето е с четири зимни гуми ултрагрип 6. Който твърди че Мерседеса е нестабилен на сняг с хубави гуми - твърдо греши. В продължение на 40-на километра изцяло заснежен и закишен път Бенца дори и не поднесе нито веднъж.
    Личен извод 2: дори лек автомобил със задно предаване и хубави гуми се кара изключително по-лесно и безопасно на частично заснежен и заледен път отколкото джипка с неподходящи гуми.

Сигурен съм, че не откривам топлата вода с тия изводи, но може да са от полза за някого....

В тая връзка - при каква скорост може да се включва двойното на Патрола ?
    Последно редактирано от Георги Иванов (gorbi); 16-12-07, 18:48. Причина: едит

Коментар

за два дена 4етири пъти се въртях с едно спиране в мантинелите,сега имам крив ролбар.по добре той отколкото фарове и маска за ДИСКАВЪРИ

Коментар

Като се преберат Патроладжийте от раСотка, тази вечер ще ти отговорят.
        Иначе относно гумите...Днес си направих експеримент -кални ,зимни и М/Т гуми./Познавам гумаджията ,смея да твърдя ,че ми е добър приятел,та цял ден въртяхме гуми ./А и добре ,че съм склад с джанти15",16",17".Та извода ми е ...няма нищо по хубаво от зимните гуми, при пътна обстановка като днешната в София, независимо с лека кола или с "джип".Но всеки има логика по въпроса.
        B+

Коментар

С Кобри по снега - ГАДОСТ, утре ще си ходя да си слагам Ласси.
          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
            Трудно се спира нали?
            Иначе вървят
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

днеска ходих рано сутринта до търново .с кобрите си върви ама танцува .трябва да се внимава.ама кола или джип не са ме минавали.така че са си супер.компромис.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                Трудно се спира нали?
                Иначе вървят
                За спиране спира, с повече внимание де Ама като се движиш с 80 и пипнеш спирачка АБС-то веднага почва да рита

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                днеска ходих рано сутринта до търново .с кобрите си върви ама танцува .трябва да се внимава.ама кола или джип не са ме минавали.така че са си супер.компромис.
                Ти веднъж си отишъл до Търново, ама аз за два дена два пъти до Рибарица и обратно в Плевен..... Питаш ли мене?

Тъй че за през зима ще ми се налагат "гимнастики", а на сам , а на там... Я кални, я зимни НЕМА пълно счастие.
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

Напълно вярно- пълно щастие няма. На мен това ми е първи сняг с кобрите и не съм очарован от поведението им на утъпкан сняг- лед. Оригиналните гуми на Нивата- "волтире" се държат доста по-добре. Както казват знаещите за всяка настилка си има различна гума или по наше му- "КОЗАТА СИ САКА ПРЪЧ". Между другото с кобрите по кръстовищата съм битер "голфаджия" , така, че внимавайте с комбинацията м-у лед и кобри.

Коментар

Да голямо шоу е зимата особено с Каймани,е такъв кеф на трърд сняг скоро не си бях правил.
                    Направо обръщам движението на 180 градуса в движение като в някой ЕкШоН
                    То затова и не бързам особено със зимните, които чакат в гаража
                    sigpic УАЗ-452

Коментар

Абе аз поминалата зима я изкарах с Гранда и с Кобри. Нищо криминално - става лошо чак при откровени провокации от моя страна. Иначе фултайма и автоматик - кеф
                      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                        Абе аз поминалата зима я изкарах с Гранда и с Кобри. Нищо криминално - става лошо чак при откровени провокации от моя страна. Иначе фултайма и автоматик - кеф
                        Еееее кой има фултайм
                        sigpic УАЗ-452

Коментар

Да ама сега знаеш ли колко интересно ускорявам? Добрите шофьори свикват на хлъзгаво да работят със спирачката като ABS, само че с по-ниска честота - натискат и отпускат педала многократно. А аз днес се забелязах че се опитвам да наподобя с газта тракшън контрол
                          Натисках и отпусках на интервали

Коментар

Първоначално публикуван от kiro_vd Преглед на мнение
                            Между другото с кобрите по кръстовищата съм битер "голфаджия" , така, че внимавайте с комбинацията м-у лед и кобри.
                            Тръгване при мен не проблем, тръгвам, катеря без проблем навсякъде Спирането ми е кофте тръпка

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                              Гадно нали.
                              Аз мойте ги карах чисто нови на сняг.
                              Нито спира нито тръгва нито завива.
                              Виж нитто е друга бира.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X