Понеже колата (VW Passat B5.5 2.0 TDI) е внос от Франция, а там екологичните им изисквания са много големи, са направили колата с допълнителна ''екстра'' и филтърът за твърдите частици е придружен с течност, която се впръсква в него, подобна на адблу. Да, ама тая течност струва майка си и баща си- 150 лева литърчето. Звънях на една известна пловдивска фирма за чип тунинг и искат 550 лева, за да изолират филтъра. Скъпо, защото казаха, че е сложно заради тази течност и трудно се лъжел компютърът. Някой може ли да ми препоръча човек, който качествено ще го премахне и изолира без да имам проблеми в бъдеще?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Премахване на ДПФ на лека кола
Свий
X
-
Премахване на ДПФ на лека кола
ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- РадоТагове: Няма
-
От: Премахване на ДПФ на лека кола
Защо просто не допълните течността? Убеден съм, че това си е АдБлу... И разходът и съвсем не е толкова голям (допълва се на 10-20х.км)...
А относно премахването на филтъра - точно сега не бих вземал такива кардинални решения - тъкмо тези дни се говори за промяна на закона и 'въздействие' върху тези, които са си премахнали катализатори, филтри и т.н..
П.С. Сега прочетох, че немците от онези години май са имали друга течност... Дето е скъпа, ама 4-те литра стигали за около 120х.км...Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
-
... и пак ще има ядове.Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнениеАко маднесите са ти го казали тва, смятай че на друго място за по-ниска цена ще имаш още повече ядове и накрая ще упреш пак до тях.
Отделно че адблу-то струва лев за литър и не се пълни чак толкова често. Виж, как се ресетва компютъра ако не се пълни в сервиза е една по-сложна тема.
Интересно каква ли е "другата" течност?
Коментар
-
Не знам каква е, но за Джипката от 2016, където въведоха Адблу, резервоара е около 20л и стига за около 15-20х.км (допълва се със смяна на маслото)...
Докато за VW гледам, че спрягат 4л и допълване на 4г или 120х.км?!!Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
Коментар
-
Другата е червено кафява на цвят.И е около 25-6 евро литъра.Участва , като добавка при регенерацията на ДПФ.Компа си следи разликата в диференциалното налягане и си прави регенерации , без шофьора да усети нещо.Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение... и пак ще има ядове.
Отделно че адблу-то струва лев за литър и не се пълни чак толкова често. Виж, как се ресетва компютъра ако не се пълни в сервиза е една по-сложна тема.
Интересно каква ли е "другата" течност?
Райковски да си калкулира.Ще стигне до извода , че от парите за премахване на ДПФ са му останали половината след пет години , ако си запази системата.Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.
Коментар
-
Е тая течност трябва де е със златен прах поне. Не се занимавайте с глупости, а добре проверете каква е въпросната течност. Най малкото за тия пари ще да е достатъчен литър за няколко години.Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнениеПонеже колата (VW Passat B5.5 2.0 TDI) е внос от Франция, а там екологичните им изисквания са много големи, са направили колата с допълнителна ''екстра'' и филтърът за твърдите частици е придружен с течност, която се впръсква в него, подобна на адблу. Да, ама тая течност струва майка си и баща си- 150 лева литърчето. Звънях на една известна пловдивска фирма за чип тунинг и искат 550 лева, за да изолират филтъра. Скъпо, защото казаха, че е сложно заради тази течност и трудно се лъжел компютърът. Някой може ли да ми препоръча човек, който качествено ще го премахне и изолира без да имам проблеми в бъдеще?
Ма най-вероятно си е АдБлу де.Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
-
Жоре , миналата седмица на един , като твоя му сипах точно 23л АдБлу до гърловината.Компът му показваше наличност за още 3500км.Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнениеНе знам каква е, но за Джипката от 2016, където въведоха Адблу, резервоара е около 20л и стига за около 15-20х.км (допълва се със смяна на маслото)...
Докато за VW гледам, че спрягат 4л и допълване на 4г или 120х.км?!!
Ма голем цирк става , когато елентрониката реши , че ще гаси мотора , поради липса на синята добавка.
Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.
Коментар
-
OOo да... И в инструкцията си пише - започва да предупреждава на 1000км... След което започва да пищи, че свършва на 500км... И така до 0км... От там май имаше две стартирания (мързи ме да прочета инструкцията - но беше нещо подобно), и след това няма палене - само официален сервиз за да 'рестартират' компютъра
За късмет аз такава система нямам (но ДПФ пък се регенерира в града на всеки 100-150км - успях да му пусна с 'джаджата' принудително и 'леката' регенерация - регенерация по време на шофиране
)..
А за течността - предположих, че не е Адблу (въпреки първоначаната ми убеденост) защото разходът на тази във VW е прекалено малък в сравнение с Адблу-то... Обаче дори и да е 30Евро, 250лв на всеки 120х.км ми се струва достатъчно поносимо за да се вкарвам в цирк... В края на краищата докато врътне колата ОЩЕ 240х.км (т.е. 500лв колкото е премахването на филтъра) тя навярно ще е станала скрап
Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Коментар
-
Със златна цена е. Те това слагат по ситроените-„Eolys” DPX42 / 176.Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнениеЕ тая течност трябва де е със златен прах поне. Не се занимавайте с глупости, а добре проверете каква е въпросната течност. Най малкото за тия пари ще да е достатъчен литър за няколко години.
Ма най-вероятно си е АдБлу де.
И е много отровно работи се задължително с ръкавици.
Коментар
-
Добре де, мислите ли, че не съм проверил дали наистина течността е друга, а не адблу? И точно това е проблемът, че един път заредих 1 литър, след 100 километра лампата светна, че няма течност. В оторизиран сервиз на Volkswagen пред мен наляха още един литър. Мина около година, а сега пак свети лампата. На година по 150 лева само заради екологичните изисквания на французите, айде стига толкова. Искам да се маха този дпф и това е. Темата беше за качествен майстор, който може да извърши операцията, а не ''за или против махането на дпф''ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Koлега ,ще проверя цената за софтуерно премахване на тази "екстра". И ,ще ти пиша .ако решиш и ти отговаря цената ,ще ти дам контакт.Напред и нагоре
Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
0886769809-Юлиян
kiko00@abv.bg
Коментар
-
Не смея да пробвам.Първоначално публикуван от viperr Преглед на мнениеАми ако се сипе Adblu така и така ще се маха, ако не стане нищо добро.Много ли е опасно да се изпробва ?
Ще чакам, благодаря.Първоначално публикуван от kiko00 Преглед на мнениеKoлега ,ще проверя цената за софтуерно премахване на тази "екстра". И ,ще ти пиша .ако решиш и ти отговаря цената ,ще ти дам контакт.ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар