Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за ван

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за ван

Една идея.
    Хонда FRV е ван на платформата на CRV със същите мотори. VTEC 2.0 всички го познават. Багажника не е огромен, но е 6 местен автомобил, много по-използваем от 5+2 на Зафирата. компактни размери.
    Произвеждаха ги до 2010-2011
    Успех

Sent from my iPad using Tapatalk

Коментар

И като собственик на Гробищарката.без думи........
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Засега клоня към Гранд Сценик,2008-2009, 2,0 мотор, 16 кл. бензин. Като собственик на обикновен Сценик към днешна дата като цяло съм запознат със всички мизерии, които би ми поднесла колата. Като основен дефект им е дефазатора, който слава богу не е особено скъп, и се сменя рядко. Със сегашното ренде съм имал един по-дълго продължил проблем- колата ту палеше, ту не палеше. Датчик на колянов вал. В фирмения сервиз на рено ме одраха, без да ми решът проблема, после и М комплект...и кой ли не. Нормално е че изгорял датчик няма как ту да работи, ту не, докато не попаднах на точния монтьор, който ми реши проблема.И каква беше причината- прекъснат кабел..... Същия проблем имах аналогично на Пасат Б4, 1995, 2,0 л, бенз. И реших да заложа отново на този модел на рено, просто по-нов. Лично не съм на мнение че едни марки са по- добри от други. За мен проблема е че караме кенефи, докарани от джамбазите със скрити дефекти. Ако човек уцели калпав автомобил всяка марка е зле.

Коментар

Ford Galaxy или VW Sharan - другото е компромис

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Възтесничко е в четворката.
            4-та е много по голям от 2-та.
            Ел. проблеми имат тези които са ровени и инсталацията е раздърпана. За бензиновите мотори нищо лошо не съм чул.
            Аз имам от 4г Еспас 4 и никакви ел. проблеми не съм имал. Имах малка драма след намесата на БГ майстори, но след отстраняването на проблема само се радвам от возията... на Еспас.
            Този автомобил не е харесван заради цената на частите/консумативите... и най вече затова, че майсторите не го харесват за ремонт. Като цяло е скъп автомобил и понеже е нарочен не държи цена.
            EXC TPI 2019

Коментар

Айде да си кажа и аз мойто- КИА Карнавал покрива доста от изискванията, но има и проблем.
              + голям обем, самостоятелни кресла 6+1;
              + добра возия, комфорт при дълги семейни пътувания;
              + възможност за преустройване на вътрешното пространство;
              .......
              - Не знам нищо за бензинови мотори при тях.
              - Сравнително рядък автомобил- няма изобилие от чаркове по моргите.
              Ама, тва е за да спазя принципа "всеки си хвали гарджето". Читави 5-6 годишни екземпляри се намират за под 10 000 лв.
              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от chavetoo Преглед на мнение
                4-та е много по голям от 2-та.
                Ел. проблеми имат тези които са ровени и инсталацията е раздърпана. За бензиновите мотори нищо лошо не съм чул.
                Аз имам от 4г Еспас 4 и никакви ел. проблеми не съм имал. Имах малка драма след намесата на БГ майстори, но след отстраняването на проблема само се радвам от возията... на Еспас.
                Този автомобил не е харесван заради цената на частите/консумативите... и най вече затова, че майсторите не го харесват за ремонт. Като цяло е скъп автомобил и понеже е нарочен не държи цена.
                И още един недостатък - няма 4х4 от тях, нито от тройката.
                Аз зтуй моя си го карам с кеф........
                Поздрави!
                VITARA, SAMURAI
                FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                RENAULT ESPACE QUADRA
                ...и едно сивикче за града...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Възтесничко е в четворката.
                  Еспас II и IV нямат нищо общо!
                  От мен +1 за Еспас IV и то точно след 2008г. след фейслифта. Дизеловите двигатели след 2008 съм ги проучвал и са много добри има 130, 150 и 175 коня ( около ) при които няма много от проблемите на монтираните дизели 1.9, 2.2 и 3.0 на Еспас 2003-2007. Бензиновия 2.0 не го знам, но въпреки това казвам Еспас IV ще ти върши разкошна работа. Ван на който ще оцениш качествата след като го купиш. Имам тройка от пет години и половина. Всичко е мислено и премислено много кратно. Не е като Галакси, Шаран и Алхамбра които просто попълват пазарна ниша. Доста по-добър е от Зафира, която също е "мислена кола". Толкова от мен отностно ванове. Пиша понеже преди да купя моята четох, мислих и се реших, макар да знам че написаното преди мен за скъпи части, мръщенето на майсторите и други минуси си ги има. Сценик също не е за пренебрегване, но в никакъв случай не мога да кажа, че го познавам. И то достатъчно добре за да го препоръчам.
                  Но, Еспас е избора ти в случай че търсиш нещо добро, не добро съотношение цена/качество.
                  Примерно моя е V образен двигател и автоматична скоростна кутия и не мога да намеря майстор който да ми смени консумативи читаво. Всички казват - дай ще я оправим, но всички са прекалено самонадеяни и като им кажа, че ремъци, водна помпа и ролки се сменят със сваляне на двигател им става ясно, че не е за тях. При обикновен четирицилиндров двигател този проблем го няма. Четворката е супер удобен автомобил за семейство с малки деца. Има всякакви опции. На моделите след 2008 обаче цените са високи, на тези преди 2008 са много ниски, но аз бих предпочел новите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X