Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Естерни масла за дизел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Естерни масла за дизел

Здравейте, ползвах търсачката, но не успях да намеря информация за така наречените естерни и двойно-естерни масла.
    Винаги съм знаел, че синтетичното масло е най-доброто, но от скоро чух и за този вид масла, които се били получавали от растения(звучи ми смешно).
    Ще се радвам, някой който е наясно да обясни за този вид масла.
    Нещо, което ми направи впечатление е, че са за високи натоварвания.
    По пътя на логиката, ако такова масло се сложи на обикновен джип/кола, който се използва за стриит каране и лек оффроуд, трябва двигателя да мърка като коте, така ли е ?

Благодаря предварително.

От: Естерни масла за дизел

Аз бих го сложил на една зелена салата това

Коментар

Естерните масла (освен растителни биват и синтетични) си имат своите ограничения. Цена, химическа устойчивост и тн

Грубо казано, почти няма смисъл да слагаш на какъвто и да било двигател масло с повече от два експлоатационни класа нагоре от предписаното. С редки изключения, които обикновено са известни.
      В някои двигатели (големи дизели примерно) маслата от по-висок клас направо създават проблеми.

Колкото до звука на двигателя - това че е тих не значи непременно че работи по-добре. Почти всеки двигател ще утихне ако му се налее по-вискозно масло и изобщо няма гаранция че ще се маже по-добре.

Коментар

Първоначално публикуван от Tanatos123 Преглед на мнение
        Аз бих го сложил на една зелена салата това
        Зехтина свърши ли?
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Много пари колега,инак у наше село правим "Шарлан".....

Коментар

Също, което ми направи впечатление, е че на един приятел дизела, на пластмасата на двигателя, има препоръчани масла за двигател, скорости и т.н.
            Освен 5w30, 5w40 имаше и 10w60 при положение, че говорим за съвременен дизел с КР и турбина с променлива геометрия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X