Обява

Свий
Няма добавени обяви.

зареждане акумулатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• зареждане акумулатор

това си е направо за хелп!
    акум-а ми падна... моето зарядно е вкъщи(вкъщи е далече), а не мога да намеря бързо друго. зареждане в сервиз ще е зареден най- рано във вторник.... някой може ли да ми го вдигне за понеделник сутрин???? В София.
    Аз съм в Дианабад.

10х
    - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
    - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

До: зареждане акумулатор

Чакай сега, кво ти трябва? Зареждачка ли? Мойта е на три спирки с автобуса от твоя акумулатор.
    0877-15-52-75

Коментар

Само идея....понеже и аз си патих от този проблем. Държа си в колата кабели с щипки и някой приятел или "минувач" подава ток преди да тръгна. И акумулаторът си зарежда достатъчно, докато стигне до зарядното.
      НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
      Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
        това си е направо за хелп!
        акум-а ми падна... моето зарядно е вкъщи(вкъщи е далече), а не мога да намеря бързо друго. зареждане в сервиз ще е зареден най- рано във вторник.... някой може ли да ми го вдигне за понеделник сутрин???? В София.
        Аз съм в Дианабад.

10х
        Аз живея в Дианабад и имам както мощно зарядно, така и щипки, с които да те подкрепя на тръгване. тел. 0878605583. Обади се.

Коментар

Ееех ... Той вече е в къщи, зарежда се. Ма мойто зарядно е хилаво.
          Карай, все нещо ще му влезе до довечера.

Коментар

Проблема е решен Благодаря много на всички, и особено на Стефан.
            - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
            - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Относно зареждането с кабел и щипки от друг автомобил

НА колегата му гръмна реле регулатора при точно такова изпълнение от друг автомобил.

Може би е по разумно да се зареди малко с аткачена поне едната клема , а не да се пали при работещ от другата страна двигател

Коментар

Първоначално публикуван от Off^Road Преглед на мнение
                да се зареди малко с аткачена поне едната клема , а не да се пали при работещ от другата страна двигател
                абсолютно правилно!

Коментар

защо да откачаш клемата - просто да не е на контакт... след 5 минути работа би трябвало да няма проблем с паленето...
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                    защо да откачаш клемата - просто да не е на контакт... след 5 минути работа би трябвало да няма проблем с паленето...
                    Кажи го на някой от по-новите автомобили. От подскоците в напрежението при закачане на щипки се шашкат регулаторите на напрежение и компютрите. Понякога се шашкат необратимо.

Аз, с моите два руски туча давам ток на който иска, карам без акумулатор и правя какви ли не други дивотии, но то е защото зная защо няма да стане беля. На по-нови автомобили, донорството трябва да става по-внимателно.

Коментар

До: зареждане акумулатор СЪВЕТ

Да Ви кажа какво ми се случи по този повод.
                      Бензииновата кола и паднал тока ~10,5В.
                      Дизелката е уред.
                      Давам тоци с кабели, неще, цъкат релета и какво ли не.
                      Смених акомулаторита, запали бен-та.
                      А сега как да запаля дизелката с падналия акумулатор.
                      Има при мен едно голямо спускане. Дадох контакт, таблото почти се опитва да свети. В продължение на ~1км на скорост 3та и 2ра на моменти, гледам че започна да се позарежда батерията. Посветна таблото и... и запали. Поработи колата 5мин. и пак размених батерията. Вече запали бензинката.
                      Това беше един краен вариант без кабели без теглене без зарядно, понеже бързаше човека сутринта.
                      "Наше село е на баир. От връо се види доло, от доло връо се не види."

Коментар

За предпочитане е да избягвате откачането на клемите при работещи двигатели затото последствията са ужасни !!! Особенно при по-новите и най-новите автомобили !!!
                        Аз с това си вадя хляба !!!! дано не ви се случва.
                        -----------------------------------------------------------
                        Здравите коли отдавна са забранени за производство !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Кажи го на някой от по-новите автомобили. От подскоците в напрежението при закачане на щипки се шашкат регулаторите на напрежение и компютрите. Понякога се шашкат необратимо.

Аз, с моите два руски туча давам ток на който иска, карам без акумулатор и правя какви ли не други дивотии, но то е защото зная защо няма да стане беля. На по-нови автомобили, донорството трябва да става по-внимателно.
                          не ми се влиза в спор, но как точно при изваден контактен ключ се "шашкат регулаторите на напрежение и компютрите"
                          друг е въпроса, че на чак толкова нови автомобили акумулаторите им още са здрави...
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                            не ми се влиза в спор, но как точно при изваден контактен ключ се "шашкат регулаторите на напрежение и компютрите"
                            друг е въпроса, че на чак толкова нови автомобили акумулаторите им още са здрави...
                            заради филтриращите кондензатори, предполагам. Или по други начини - не съм изследвал явлението, защото това би било едно скъпо изследване.

Във всеки случай, повечето нови ECU са директно и непрекъснато включени, а контактния ключ дава само управляващ сигнал.

Коментар

значи за по-сигурно хората с нови модели скъпи коли да имат малко търпение и да си заредят акумулатора с качествено електронно зарядно устройство - така няма да има и резки промени в напрежението

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X