като се мине през някое дълбоко място и ауспоха като се озове малко под водата 5-10 см, двигателя изгасва ли или налягането на изгорелите газове избутва водата
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
наводнение
Свий
X
-
Re: наводнение
Първоначално публикуван от krazкато се мине през някое дълбоко място и ауспоха като се озове малко под водата 5-10 см, двигателя изгасва ли или налягането на изгорелите газове избутва водата
Не изгасва!Аз знам че ако се изгаси докато е под водата тогава може да глътне вода и да не запали!https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM
-
Няма никакъв проблем ауспуха да е под водата, налягането на изходящите газове е такова, че дори и на 1 матър под водата де е ауспуха - няма да влезе вода, ако е запален мотора. Проблема е да не влезе вода през засмукващия тракт и въздушния филтър - там нещата са по сериозни, при бензиновите може и да не се стигне до ремонт на двигателя, но при дизела е задължително. Има вариант да влезе вода през изпускателните тръби, само ако мотора е изгасен и нивото на водата е по-високо от нивото от което излизат колекторните тръби от двигателя.
Айде че ме заболя ръката да пиша ...Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.
Коментар
-
Първоначално публикуван от СтефанЧе кво ще му ремонтираш на дизела след воден удар? Веднъж на много-много пъти може да му провърви и да се изкривят мотовилките, а обикновено просто се пръсва блока.
За това само бензин или газ!
То дизела си е като печката!Като се навлажни от нещо изгасва!https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM
Коментар
-
) "Неправилно избран номер!" Тъкмо обратното. Като вкараш вода (повече от 20%) в бензиновите цилиндри мотора просто угасва, понеже искрата не успява да запали нищо. Там степента на сгъстяване е мизерна, и освен да смениш маслото и филтрите, и да повъртиш манивелата няма нужда от друго.
Водата е несвиваема. Когато в дизеловия цилиндър сместа се сгъсти колкото трябва, тя си избухва, но вече в по-малък цилиндър (нали водата е заела част от обема му). А вкараната доза е предвидена за по-голям, и в зависимост от куп неща или блока се пръсва, или се огъват биелите, или някоя се счупва и пробива блока. Казват му "ръка на дружбата". И това е единствения кусур на дизела - не държи на воден удар. Въпроса се урежда с разни шнорхели и отсечни клапани. Обаче не знам от къде се вземат((
Коментар
-
Ха!!!Вие да не сте врагове на дизела, а ?!?Ще ви видя когато барела стигне 100 $,какво ще правите?Може би тогава ще го харесате,а?А пък аз и сега и тогава ще си бръмкам на воля и ще ви дърпам на буксир , когато закъсате за тъй любимия ви бензин!!!
.Печки сме били-кръвна обида!!!
Коментар
-
ами аз по принцип карам диезел и то 2, е не са 4х4. Тъй като съм виждал 3 водни удара на различни коли (дизелови) мога да споделя следното: в 1 един от случаите изкривена биела, втория случай счупена биела, третия случай счупено бутало
. И при трите случая нямаше поражение по колянов вал, или други повреди. За пръскане на блока не съм чувал при воден удар, но може би се получава някой път
, но по принцип блока е доста солидно "железо" .
От дизела съм много доволен по един милион причини, които няма да описвам тук, а и каквото превозно средство да купувам в бъдеще - ще бъде дизел.Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.
Коментар
-
Няма здраво сичко се чупи!
Колега остава да почнем да ти завиждаме че караш дизел и че даваш по 1.60лв за един литър!
Ако става на въпрос то с метан е най-евтино но няма станций.От всичко косур ще се намери!А и не забравяй че не се вдига само бензина а и дизела!https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM
Коментар
-
За пръв път видях пръснат танков. Гореше, дявол знае що пожарогасителите не бяха сработили, гонеше към едно микроязовирче като бесен да издуха пламъците, и другите да скочат. А за него нямаше начин, обаче стигна до водата и го хвърли вътре, само картечницата остана да стърчи. Спаси и танка и себе си. После го наградиха, а мотора туриха до обущарницата, насред полка за поука на всички. Беше напукан и озъбен - косата да ти се изправи. После съм виждал всякви, и по-малки. С откъснати един от друг цилиндри, счупени на две, с дупки.
Прочее, това ми е първата моя си дизелова кола, обаче не виждам начин доброволно да карам пак бензинова) И май не е само в парите работата
Коментар
-
споделете, какво ви привлича в дизела, защото аз изпитвам отвръщение към този вид автомобили /карал съм само 4х4 такива/ и като прибвим към това дизела, който се продава тук /мазута/ какво му е хубавото. разбирасе без да намесваме цената на горивото, не говорим за икономии, а за удоволствие.drive alive
Коментар
-
Разхода. За същия път - по-малко смрад в единствената ни атмосфера.
За 4х4 и другите много х много - по-добрия въртящ момент на ниските обороти. Неоспоримо преимущество. Нямането на цяла система. Това че дизела без изврати има много по-малко чаркове от същото с бензин. Пожарната безопастност.
Коментар
-
дизела пръска много повече смрад от бензина, има много повече твърди частици и много повече СО2, това разбира се без мовите електроники и филтри.
ако вземем един дизел без турбо и без електроника и го сравним с един бензинов примерно с механичен инжекцион, въртящия момент като цяло на бензина е по - голям дизела пак можеби ше има малко по - голям въртящ момент но само под 1500 оборота, не е ли по - добре да пренебрегнем това качество за сметка на много по - голяма мощност и просто да използваме двигателяа над 2000 оборотаdrive alive
Коментар
-
Вече 7 год. карам дизел-2 мерцедеса и сега Патрола.Преди това бях само на бензин-имах Ауди,БМВ и др.Но много трудно бих се качил отново на бензин-не заради цената, просто и двата вида си имат преимущества макар и различни.Дизелът по принцип поднася по-малко изненади-няма капачки на делкото,които се мокрят и пали дори и със слаб акумулатор-ако има малко наклон- въобще е за хора , които обичат спокойствието и не са по неприятните малки изненади.Един приятел казваше,че на когото му влезе нафтата в г...а,после трудно се отказва от нея,и мисля,че наистина е прав..Не,че бензинът е лош,просто въпрос на вкус и иинтерпретация.
Коментар
-
Тъй де, запалителната система я няма изобщо.
КПД-то на дизела е по-високо, за кво повече да говорим? От ауспуха на мотора на Ото излизат много и истински отрови, от ауспуха на мотора на Дизел - от цялата гадост остават само СО2 и сажди, другото го няма.
Некоректно е да сравняваш технологично различни конструкции. А многото обороти на колелата просто те закопават мълниеносно в мекия грунт, що няма бензинови трактори? Или искаш като Туарега - три номера по-голям мотор и чудовищна скоростна кутия, пък после ще режем въртящия момент от излишното, за да не пръсне трансмисията и просто да имитира дизел? То факт че може, но поне аз не се захласвам.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар