Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газ или бензин?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Газ или бензин?

Зависи какво разбираш под "екологичен".

Коментар

По ниски емисии на въглероден оксид за 100 км.
      Кольо Динев

Коментар

Първоначално публикуван от memomuevlu Преглед на мнение
        Знам само предимства...
        Аз пък предимно недостатъци От рода - заема излишно място и тегло. Повишен пожароопасен риск заради нуждата да поддържаш още една система, и то при която горивото е летливо и под налягане.
        Предимство има едно единствено - цената

На въпроса - преди 2-3 месеца на реното на баща ми се наложи да премине на бензин след няколкомесечно шофиране (и палене) само на газ...
        Дюзата (моноинжекция) бе запекла...
        Ремонта - елементарен...
        Връщах реното от Берковица до Търговище - това бе първото ми по-сериозно шофиране на газиран автомобил...
        Разлика между работата на бензин и газ не усетих никаква...
        Колата си палеше на газ без въобще да се замисли (баща ми я поддържа и настройва добре)... И си вървеше много добре (двигателя на рендето е дефорсак - доста ниска литрова мощност)...
        И когато за тези 380км платиш 20-25лв, и усмивка ти се появява на лицето (щото с джипката това разстояние ми излиза сигурно 70-90лв )
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
          Разлика между работата на бензин и газ не усетих никаква...
          Колата си палеше на газ без въобще да се замисли (баща ми я поддържа и настройва добре)... И си вървеше много добре (двигателя на рендето е дефорсак - доста ниска литрова мощност)... )
          На рендетата почти всички двигатели са със степен на сгъстяване над 9.5 и затова вървят добре на газ и почти не се усеща разлика с бензина. Друг е въпроса,чв са си "рендета"....
          -Що се отнася за замърсяването на дюзите,карам с работещи помпи,паля на бензин и не се втелявам излишно-каквото, такова. "Каруците" трябва да ми служат ,а не аз на тях.
          "Лошото" е ,че никой не ми плаща за подръжката и ремонтите (даже синовете са на безплатен абонамент).

Коментар

Имам Мередес 190,от 2002г кара се на газ над 220000км,с обикновенна газова уредба.И мерцедес ц.320 спорт .сГИ.на него съм му навъртял около 50000км,мога да твърдя че газта е супер нещо,особенно с ГИ,не се усеща разлика във вървенето и прави поносима експлоатацията на шестака с 224кс.С 10лв минаваш около 100км.,смесено
            .

Коментар

Първоначално публикуван от racer92 Преглед на мнение
              По ниски емисии на въглероден оксид за 100 км.
              НегатиФ - и за въглероден оксид (освен ако някой много се е постарал при настройката) и за въглероден диоксид (който теореточно може да е малко по-ниско ама разходът никога не е същия).

Работата с "екологичността" е много проста - рафинериите продават ВСИЧКО което произведат от нефта. Това ВСИЧКО някъде изгаря. Ако някоя от фракциите им се види прекалено евтина я преработват в по-лека и я продават така. Най-леките фракции (пропан-бутан) са евтини ама тях нямат в какво друго да ги преработят затова ги продават както са.

Коментар

Всичките ми коли които съм имал и имам са газифицирани.Досега съм имал само една запушена дюза на последния ми автомобил но това се случи след над 60 000км.Винаги поддържам в резервоара около 1/2 бензин и никога не съм имал проблеми с бензинови помпи.Имам и една УАЗ-ка ,горката не е помирисвала бензин от 10 години сигурно,скапа се бензиновата помпа и я изхвърлих заедно с резервоара.Пали си и си върви на газ и зиме и лете и така ще е докато не се предаде,ама се не предава железото.
                " И най-тъмната нощ е обречена на изгрева...."

Коментар

На Ужаската един изпарител и смесител дават много по-добри резултати от който и да е от вариантите за бензинова хранителна система които слагат в завода.

Прочее, и моята пали и върви само на газ. Само дето не съм и махнал бензина. Просто не ми пречи.

Коментар

Ако Жипката можеше да харчи по 10-12 бензин на градско (иде реч за финансовия еквивалент) хич нямаше и да помирише газова уредба ама неможе-е! Купих я с монтиран ГИ и минати над 30 000 на газ (по думите на предишния собственик). И при мен вече навъртя 3-4000 "за свикване". Пали на бензин и доста бързо обръща на газ. За сега не усещам проблеми с нежелание за палене или нормална работа на бензин. При последното минаване на ГТП даже се оказа, че оборотите на ПХ за двете горива се различават само с +/- десетина .
                    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                    Из "Златния телец"

Коментар

При разход на гориво 10/100,за 50 000км спестявате 5000лв.Ако искате може част от тях да вложите във въстановяване на бензиновата система,
                      ако не,пийте една ракия и си караите на газ.
                      Моя таралясник е карбуратор и за последните 320 000 км е видял 10л бензин.

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                        Ако Жипката можеше да харчи по 10-12 бензин на градско
                        Хич не правя аз такива уговорки. На всичко нашивам газ.

И не щото разходите ме събарят. Просто защото нямам излишни пари, а бензинът ми мирише гадно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                        X