Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сервиз в Трявна

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сервиз в Трявна

Накратко разказ за случката:
    В петък вечер /19 Х/ чакахме на жп прелеза на Трявна и докато мине влака загасих джинката /Диско/. Мина влака, вдигнаха бариерите, въртя ключа и чувам само 1 смразяващо "вуп". И пак, и пак... Наши приятели бяха от по-рано там, повикахме ги да ни дадат ток. Дадоха ни, но ефекта беше същия. Приятелите ни дръпнаха до най-близката бензиностанция, която е първата след прелеза и собственикът и се обади на негов познат /Иван/ , който имал сервиз. Иван ни консултира по телефона, но след като нямаше никакъв ефект дойде и ме дръпна до сервиза. В събота хората от сервиза се занимаваха цял ден с джипката и около 18-19ч. беше готова. Какво разбрах от всичко това и защо го пиша:
    1. Без да съм Диоген, намерих Хора!
    2. Проблемът не беше нито в тока, нито в стартера, а в разбит заден лагер на генератора, който блокираше ремъка и т. н.
    3. Лагер, малко по-голям от монета от 1 лев и струващ 1,85лв. спря Диското от движение.
    4. Акумулаторът на Диското е с ляв плюс, гледано, когато полюсите са към гледащия. Инъче на всички западни коли стандарта е да са с десен +.
    Въпроси:
    1. Понеже, явно ремъкът, задвижващ генератора се е товарил доста, а и аз го понатоварих с опитите за палене, трябва ли да го сменя?
    2. Да очаквам ли скоро и предният лагер на генератора да "свърши земния си път"? Механиците ми казаха, че засега е безпроблемен.
    3. Има ли смисъл да се носят като резервни части на път комплект от лагерите, без които колата не може, ремъци и въобще - по-разширен набор от резервни части. Въпросът ми е провокиран и от факта, че в събота и неделя вероятността да се намери каквато и да е резервна част из малките градове и селца е нищожна.
    Акумулатор за ЛР 72Ач с ляв плюс в Мото Пфое струва 470лв. Ни повече, ни по-малко.
    Стартер за Диско "98 300tdi - 470лв.
    Не благодарих на собственика на бензиностанцията, а съм му задължен. Това ще коригирам при следващото ходене в Трявна.
    Координатите на Иван - Сервиз "СТИБО". Тел. 0677 24 51 GSM 0898 50 63 78. Иван е запален ендуроджия.

Това е. Ще се радвам на повече отговори на въпросите ми, както и на разсъждения за случката. Благодаря!

До: Сервиз в Трявна

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
    Накратко разказ за случката:
    В петък вечер /19 Х/ чакахме на жп прелеза на Трявна и докато мине влака загасих джинката /Диско/. Мина влака, вдигнаха бариерите, въртя ключа и чувам само 1 смразяващо "вуп". И пак, и пак... Наши приятели бяха от по-рано там, повикахме ги да ни дадат ток. Дадоха ни, но ефекта беше същия. Приятелите ни дръпнаха до най-близката бензиностанция, която е първата след прелеза и собственикът и се обади на негов познат /Иван/ , който имал сервиз. Иван ни консултира по телефона, но след като нямаше никакъв ефект дойде и ме дръпна до сервиза. В събота хората от сервиза се занимаваха цял ден с джипката и около 18-19ч. беше готова. Какво разбрах от всичко това и защо го пиша:
    1. Без да съм Диоген, намерих Хора!
    2. Проблемът не беше нито в тока, нито в стартера, а в разбит заден лагер на генератора, който блокираше ремъка и т. н.
    3. Лагер, малко по-голям от монета от 1 лев и струващ 1,85лв. спря Диското от движение.
    4. Акумулаторът на Диското е с ляв плюс, гледано, когато полюсите са към гледащия. Инъче на всички западни коли стандарта е да са с десен +.
    Въпроси:
    1. Понеже, явно ремъкът, задвижващ генератора се е товарил доста, а и аз го понатоварих с опитите за палене, трябва ли да го сменя?
    2. Да очаквам ли скоро и предният лагер на генератора да "свърши земния си път"? Механиците ми казаха, че засега е безпроблемен.
    3. Има ли смисъл да се носят като резервни части на път комплект от лагерите, без които колата не може, ремъци и въобще - по-разширен набор от резервни части. Въпросът ми е провокиран и от факта, че в събота и неделя вероятността да се намери каквато и да е резервна част из малките градове и селца е нищожна.
    Акумулатор за ЛР 72Ач с ляв плюс в Мото Пфое струва 470лв. Ни повече, ни по-малко.
    Стартер за Диско "98 300tdi - 470лв.
    Не благодарих на собственика на бензиностанцията, а съм му задължен. Това ще коригирам при следващото ходене в Трявна.
    Координатите на Иван - Сервиз "СТИБО". Тел. 0677 24 51 GSM 0898 50 63 78. Иван е запален ендуроджия.

Това е. Ще се радвам на повече отговори на въпросите ми, както и на разсъждения за случката. Благодаря!
    Здравей,
    Първо не е необходимо да си Диоген,хора още има.Кратък пример:Преди много години имахме Заз/супер машина/.По време на движение се запали инсталацията на автомобила.Много хора помогнаха да я изгасим.След това напълно непознати качиха нас и ни закараха до Ямбол/автомобила горя около Харманли/.След това напълно непознат с камион закачил автомобила и с баща ми ги извлякъл до Тополовград.Просто има хора.Баща ми цял живот е бил шофьор,винаги в колата носеше 0.5-1 литър ракия.Ако закъсаш някъде и е студено да се сгрееш,ако някой ти помогне и не иска пари да го почерпиш и трето,като ти изпуснат спирачките наливаш в казанчето до най-близкия сервиз.
    Като купих Диското имаше проблем с въздушната възглавница отзад вдясно/какъв проблем-пробита/.Смених я,досвидяха ми се парите,а ги имах.След три месеца и лявата.Бях в София по работа и добре ,че беше Асен/Dezki/ че я сменихме за два часа.Мисля,че е добре да смениш и другия лагер,на всяка част и идва времето и като са дубъл винаги то е много близко.
    Дребни неща можеш да носиш според мен,но едва ли лагери и дрги механизми от метал.При тази логика тлябва поне 50 кг. от тоя сорт да мъкнеш.
    Това е моето мнение.
    Поздрави.
    П.П. За акумулатора-моя също сдаде багажа,от КарТест-Румен взех на Бош,пак с обърнати полюси,джипката си върви и той се държи,цената е много по ниска.
    Последно редактирано от Анастас Анастасов (rova); 22-10-07, 10:32. Причина: Допълнение
    Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
    "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
    "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Само да допълня колегата ROVA ...
      Бош акумулатор с ляв полюс 70 А/ч струва около 180-185 лв.

А другото е късмет!!
      И телефони на колеги и приятели ... тук от форума ....
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
        Само да допълня колегата ROVA ...
        Бош акумулатор с ляв полюс 70 А/ч струва около 180-185 лв.

А другото е късмет!!
        И телефони на колеги и приятели ... тук от форума ....
        В магазин в Трявна - BOSCH Silver 75Ah - 180лв. с 3 години гаранция. Но с десен + уви.

Коментар

Има и с ляв !!!
          BOSCH ASIA Silver
          Просто потърси!
          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
            Има и с ляв !!!
            BOSCH ASIA Silver
            Просто потърси!
            Аха. Благодаря!

Коментар

Допълвам - номерът на лагера е 6003 /каквото и да значи това/.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X