Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Весели истории

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Весели истории

Напоследък съм започнал да отминавам такива неща едва ли не като нормални. Ама ми дойде на ум че и други колеги може да идат да пазаруват от там та ще споделя моя опит.

Преди 7-8 месеца взех от тях един Banner. Преди месец го видях че е олят с електролит и им го занесох обратно. Тогава беше първата част от цирка с майсторските приказки...

Ооо тоя акумулатор не е за тая кола...слаб е много..пусковия му ток е нисък за тоя мотор...ти си му ударил полюса...това дето тече не е електролит ами грес дето си мазал полюсите и т.н. и т.н.

Видя се че тия приказки не минават. Взеха го да го тестват и дадоха оборотен. Държаха го една седмица, казаха че единия полюс е отлепен от корпуса и от там тече електролит а на самия полюс напрежение няма (акумулатора беше с 4 полюса, т.е. позволява и ляв и десен плюс, та течащия полюс не беше в употреба и не съм усетил че няма ток там). Акумулатора дефектен и за смяна като гаранционен. Ама да сме чакали да го върнат на Banner и да пратят друг. Е почакахме един месец и на мен ми се изчака чакането и отидох на място да видя какво става.

Оказа се че дефектния акумулатор си е още там и никъде не е пращан. Питам какво правим. Започват пак майсторските приказки.

Ма ти как може да сложиш 65Ah на тая кола, трябва поне 100. Ти не гледай че фабрично е 65Ah, колата като остарява и трябва много повече ток Това от много неща така става

Видя се че и това не минава и чак тогава получих нов акумулатор.

Та такива са особеностите на пазаруването там. Без разправии не стават нещата и бая странни неща може да чуе човек

От: Весели истории

А къде е това "там"?
    M.P.

Коментар

Ха, изтрито е от заглавието на темата, въпреки че едва ли може да се сметне за реклама

akumulatori.bg е мястото. Админите, защо тая редакция?

Коментар

Първоначално публикуван от jja Преглед на мнение
        ... Ти не гледай че фабрично е 65Ah, колата като остарява и трябва много повече ток Това от много неща така става ...
        Яко! Специалисти, ма в измишльотините...
        Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от jja Преглед на мнение
          ... един Banner...
          Интересно, къде на майната си ще го връщат, като това нещо от няколко години се произвежда в Пазарджик?
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Е на моя пишеше Made in Austria

Коментар

Какъв акумулатор бихте препоръчали за трактор ? Трябва да е 180Ah . Бях се загледал по тези banner-и , но явно няма да е такъв. Задължително трябва да е с 2 години гаранция.
              Toyota Avensis 1ad-ftv 2007
              Toyota Rav4 2ad-ftv 2014 awd

Коментар

Първоначално публикуван от iovkito Преглед на мнение
                Какъв акумулатор бихте препоръчали за трактор ? Трябва да е 180Ah . Бях се загледал по тези banner-и , но явно няма да е такъв. Задължително трябва да е с 2 години гаранция.

Цитирам ти думите на един познат, който се занимава с продажба на акумулатори и , така да го кажем, не е най-дребния търговец наоколо:
                "Взимай каквото ти пасне на габарит. От там нататък - няма смисъл"
                Идеята е, че повечето "маркови" акумулатори са произведени къде ли не и нямат съществена разлика от не чак толкова марковите. Освен ултраскъпарските серии, но те пък най-често имат сизно завишени изисквания към начина на зареждане и ако не ти е идеално всичко, може да береш ядове.

Коментар

Ясно , значи така ще направя. Бях се засилил с парите в един магазин , но ме изненадаха неприятно с новината , че ще ми дадат само 1 год. , защото е селскостопанска машина. Не виждам с какво е по-различна експлотацията , но поне успяха да ме загубят като бъдещ клиент.
                  Toyota Avensis 1ad-ftv 2007
                  Toyota Rav4 2ad-ftv 2014 awd

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                    ..Освен ултраскъпарските серии, но те пък най-често имат сизно завишени изисквания към начина на зареждане и ако не ти е идеално всичко, може да береш ядове.
                    И какви са завишените изисквания?
                    Типично за търговци изказване.

Пък и то е много лошо всичко да ти е идеално, нали Бегайте далеч от това да ви е наред всичко по колата, в частност по трите кабела за ток и един алтернатор!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                      И какви са завишените изисквания?
                      Типично за търговци изказване.

Пък и то е много лошо всичко да ти е идеално, нали Бегайте далеч от това да ви е наред всичко по колата, в частност по трите кабела за ток и един алтернатор!
                      Първо, не съм търговец. Второ, доста нартод живеят с убеждението,че "къде 12 волта ток" е ОК. Аз си правя труда да хвърля по едно око от време на време. Предполагам, че и ти си даваш тоя зор. А замислял ли си се колко шофЕри си проверяват зареждането само когато акумулатора каталяса? Да не споменавам, че съм се карал с акумулаторджия, който с един китайски мултицет за 5 кинта тръгна да ме убеждава, че генератора ми презареждал и не можел да ми даде гаранция за акумулатор. Това при 14.38V, отчетено по моя, дето си вадя хляба с него и отклонението му е около 0.01%.
                      Малко тъжно, но това е картинката, която аз виждам. И силно се съмнявам в София да е чак пък с много по-различно
                      Да споменавам ли масово разпространените Бошовски генератори, на които регулатора доста произволно менка текущото напрежение от 13 до 15 волта, в зависимост от текущия курс на йената на борсата в Сингапур? Стигал съм до рекордните 4 бройки (регулатори), купувани от 3 различни магазина, преди да уцеля такъв, който да не сваля под 13.8 и поне за малко да се опитва да ги докара до 14.2 поне. И т.н. и т.н....

Коментар

Чети преди да се палиш
                        Ти цитираш търговец, а аз казвам, че това (неговото де) изказване е типично за търговец!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X