Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос ...работи или не:)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос ...работи или не:)

Здравейте,
    Ще се радвам ако получа практически мнение на хора които са се сблъсквали с следната ситуация:
    - Имаме джип произведен около 1994. Купуван от България и експлоатиран тук. С добра поддръжка или поне така се рекламира. Проблема е, че за последните 7 седем години е бил паркиран навън в един двор и по ред причини не е стигало времето някой да го кара. За тези седем години не е направил нито метър преход и мотора не е пален от тогава.
    Според Вас какво би могло да му се случи от този престой и как би трябвало да се действа за да се върне към живот. Как се раздвижва мотора примерно?

Тъй като за първи път виждам подобна ситуация не знам кое как старее, но да кажем програма минимум ще са:
    -спирачки - цилиндърчета, маркучи;
    -съединител-горна и долна помпи;
    -маркучи по двигателя, водна помпа;
    -подмяна на всички масла и флуиди;

Интересно ми е как стоят нещата с лагери по скорости, раздатки и дифове.
    Land Rover Defender 110SW 300tdi

От: Въпрос ...работи или не

Мисля,че трябва да огледате и ел инсталацията,защото може да е бил дом на някой гризач.Ремъците (ангренажен и пистов) също ще са за смяна.Гумите,на такава възраст са вече стари,а можеби и криви.
    0888 364 731

Коментар

Де що има гумички - навярно ще са се повкаменили (включително семеринги и т.н.)...
      Първо развърти двигателя на ръка - може в цилиндрите да има натрупана течност (гориво, охладителна течност и т.н.) и да стане хидроудар...
      Същевременно при такова превъртане ще поразмажеш малко масло по триещите се части...
      След няколко оборота на ръка при свободно движение, можеш да пробваш да го припалиш... Горивната система може да е просъхнала, затлачена и т.н.
      Някой лагер може да е поръждясал ако е имало конденз около него...
      Горивото също може да е заминало/изветряло...
      Гумите - сигурно са деформирани и изгорели от слънцето или възрастта.
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Много внимавай, че имам един разглобен мотор на машина която е стояла така 5г. на открито. Понеже е дизел и няма дросел влажният въздух е влизал някак си в цилиндрите, които са корозирали и сега на никакви километри му се прави пълен основен ремонт.
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Флуидите добре, но защо маркучи, цилиндърчета и помпи? По-скоро дисковете на спирачките и то ако са много ръждясали с язви, ако е малко ръждата ще се самопочистят. Гумите почти сигурно.
          Ако тревата отдолу е голяма, влажността е направила бели, а ако е селски двор, сигурно и гризачите.
          Абе пали и нещата ще излязат наяве.
          Аз не бих разглобил двигател и скорости само за проверка.

Коментар

Трева няма и отдолу е чакъл. Като корозия има тук там, но като цяло само повърхностна. Мотора поне външно не е мазен, даже бих казал че е чист-свети, но не е мит. Просто всичко е като ново, но с много дебел слой прах по него. И аз мисля да пробвам да раздвижа мотора на ръка с махнати подгревни свещи и после да се опитва палене...

Коментар

Първо смени моторното масло, може и с прясно отработено, колкото за пробата. Раздвижването на мотора е най-тънката част от работата, която ти предстои. Помисли дали има начин преди това да омазниш цилиндрите.
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Няма да е лошо като свалиш свещите да вкараш по няколко милилитра масло през отворите във всеки цилиндър и тогава да развъртиш мотора.

Коментар

Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнение
                  ... с махнати подгревни свещи и после да се опитва палене...
                  Свещите би следвало да са в колектора. Та няма защо да ги махаш. Аз бих сменил маслото и охладителната течност и бих го запалил.
                  Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Какъв е жипа и мотора?
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Колата е Ленд Ровър, а мотора е 200тди. Свещите са директно в горивната камера. Определено ще се вкара масло в цилиндъра пред завъртане.

Коментар

Слушай Джамбазов. Правилно е да се налее масло или още по добре газ, преди първото развъртане, но така или иначе имаш ръждиви ризи.
                        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Освен горните съвети за вкарване на смазочини горивни материали в цилиндрите, от личен опит - Преди много години си купих лека кола с предно предаване, която беше седяла на място в гараж близо пет години. Първото нещо след горните процедури, което даде дефект бе съединителя, беше залепнал и трябваше да го "разцепваме" наканала в гаража. Така, че имай го в предвид и този възел. Успех.
                          Nissan Terrano II 2.7TDI 2000г. R20 и Detlefs RT2

Коментар

Божа работа. Имах един Транзит и стана така, че от 98 до към 2005 стоя в един двор покрит с чакъл и за тоя период аз един път съм го палил, май на четвъртата, или петата година. Общо взето гадта запали все едно вчера съм го изгасил. Накрая го купиха едни цигани и после идваха с него до София да го прехвърляме, и бяха щасливи. А иначе, има сега едни хуйовини дето се завират в цилиндъра и може да гледаш.

Коментар

Преди години полицейски "Дървендър" отлежавал не по-малко от описвания, в двора на един сервиз, запали от четвърт пред очите ми. От растителността около джипа(и от думите на монтьорите) съдя, че със сигурност дълго време не беше пален. Аз лично много се впечатлих. После чак след години чух за 200Tdi и легендите за него.
                              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X