Здравейте!
Отварям тема, защото ми се струва, че спецовете все ще имат да кажат по нещо за нея. От друга страна сигурно има други колеги с други "тъпи проблемчета" - толкова дребни и тъпи, че ти е неудобно да ги споделиш, даже скрит зад ника. Може да стане интесерно.
Иначе аз почти си реших дребния проблем, а и тези дни ще намина при Vladi333 и тогава той ще бъде решен не "почти", а 100%.
На предишния преглед при Влади изведнъж ме попитаха "Абе къде е тоя болт?" (на предното ЛЯВО колело) и оттогава се загледах и се замислих.
Болтът е един от 6-те на една капачка на предното колело на "Джимнито". Според един дебел pdf - учебник за поддръжка и експлоатация на такава машина, който единият ми син извлече някъде от нета, въпросната капачка е част от Air locking system на хъба, който пък е с някакво вакуумно задвижване. (Звучи като да е доста важно. Освен това с всичко, което прочетох за автоматичните хъбове във форума, май съм получил хъб-комплекс.)
3-4 дни преди да се установи липсата на болтчето, се наложи да сменя с резервното предното ДЯСНО колело. После ме домързя да сложа "вулканизираното" колело на мястото му и оттогава си карам така. (Трябва да уточня, че гумите ми са запазени до една, съвсем еднакви по размери и почти еднакви по шарка, но различни - 2 срещу 3, по марка. Даже такава разлика не е добра, ме увериха при Влади.).
Оттогава първо при каране воланът ми тегли вляво - леко, но ако го пусна, ще ме намести в насрещното движение. Второ - същите болтчета на лявото колело взеха да се разхлабват и да чезнат едно подир друго. (Последното, предполагам, е някъде из красивите баири над Копривщица.)
Слава Богу, след малко тичане си намерих не същите, но почти същите болтове - и има с какво да замествам липсите. При това новите сякаш не обичат саморазвъртането.
Все пак ми е важно да чуя повече мнения. Отделно е дето си мисля, че хубаво да има тема, където начинаещи офроудъри без притеснения да могат да споделят дребен или "тъп" проблем.
Поздрави!
Коментар