Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Моето оф-роуд возило": новата игра с награди на списание OFF-road.BG

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: "Моето оф-роуд возило": новата игра с награди на списание OFF-road.BG

Виве венсеремос ще победим!!

Коментар

Ето и моето предложение. Така го взех преди 4 години за рожденият ми ден. Взех го с пари на заем и от другия край на България с много желание.През годините претърпя доста промени. Като начало всичко почна с обслужването му и монтиране на обикновена газова уредба. Следващият етап беше направата на предна броня. Започнах с една идея но един преход по Стара планина ми даде да разбера, че бързо трябва да премисля намеренията си относно за какво, ще го ползвам и каква подготовка трябва да му направя. След редица идеи и допитване до колеги малко по-малко взе да заприличва на стабилно офроуд возило. Всичко, което съм направил по него съм го направил с много труд и желание с помощта на приятел заварчик. Предната броня беше изработена от тръби закупени от вторични суровини за скромна сума. Закупих колена и няколко дена в отрицателни температури въоръжени с Ъглошлайф и електрожен се родиха предната и задна брони както и стълбичката. Преди това бе изработен и багажника(лично моя идея) на който по-късно бяха монтирани 4 бр. халогенни фарове светващи се 2 по 2 като едните са насочени другите разсейващи. Подготовката продължи с закупуването на гуми(втора употреба от колега от Шумен) както и с повдигането му(благодарение на приятел, който ми направи коледен подарък поръчкови пружини) Не се мина много и му дойде редът в първото му любителско състезание. След подобаващо намокряне стана ясно, че двигателя има нужда от ремонт. Естествено за да предотвратя евентуално следващо удавяне монтирах шнорхел направен от полиетиленови тръби по позната вече технология. След добавянето на шнорхела бе нарушена работата на пропан бутана и това дойде до смяната на обикновеното газово с газов инжекцион. За да бъде пълна трансформацията му през годините си играх да събирам части за да обърна дирекцията и наскоро този ден дойде. Вече имам около 700 км. с нормална лява дирекция. Има и още неща направени във времето: преместих акумулатора отзад, направих шкаф с две чекмеджета в багажника, замених няколко пъти виско муфата докато накрая монтирах такава от Патрол, монтирах и задни халогенни фарове за задно виждане ремонтирах и лсд дифа, че не работеше и др. Ето и малко снимки от различните места където е посещавал. Като цяло всичко е правено с малко средства и много труд. Ето и целия етап по подготовката му: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=111342
      Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Ето и моето офроуд возило, то малко не може да се мери с истинските оф-роуд, возила, но пак спада към тяхната графа.. И понеже знам, че никой от под-форума няма да пише, та да се престраша, първи, с риск да ме "нахокате", че не е за тук
        Лада Нива 1.6, дата на първа регистрация, далечната, 1988-ма година При мен е от 3 години, преди мен я е карал шеф на банка, била е с електрически огледала, още стоят копчетата за тях... Почти в стоков вид, има някои дребни подобрения, халогенни фарове, нови гуми, експедиционен багажник, офроуд оборудване - колани, въжета.. Обмисля се и по-сериозен тунинг, но за пролетта, Живи и Здрави!
        За моите цели/Рибарство и разходки из природата/ си е напълно идеална
        Когато за първи път я подкарахме, беше на дърпане, защото раздатъчната и кутия беше счупена на две, но пък двигателя и излезе железен, от там се почна едно стягане, няма нещо, което да не е пипнато по нея и се стигна до г/д идеален вид, поне за нас..
        После се започна с офроуда, от тук аз минах, ти не можеш и те така, до ден днешен, отблагодарява си се за усилията пущината
        Далечната 2010та година
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:dom-09 015.jpg
Прегледи:1
Размер:65.8 КБ
ID:5538923

Име:dom-09 014.jpg
Размер:121.4 КБ
ID:5538924
        След три години си изглежда пак по същият начин

Име:IMG_20131115_165839.jpg
Прегледи:2
Размер:215.8 КБ
ID:5538928

Име:IMG20130914_002.jpg
Размер:292.4 КБ
ID:5538926

Име:IMG20130914_005.jpg
Размер:291.6 КБ
ID:5538927

Име:IMG_20131115_171321.jpg
Размер:123.4 КБ
ID:5538929
        За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
        Honda Dominator 650
        088ЧЧ93979-->Борис
        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Много си е харна Нивичката , ще гласувам за теб и твоята джипка .
          ПОЛУДЯВАМЕ БАВНО, НО СИГУРНО.
          тел. 0889 017703
          0897 516030

Коментар

Да се включа и аз..
            Гледал съм много снимки и видео на тема Оффроуд, но на живо не бях виждал машините в бой..
            Първото ми участие в състезание, но като зрител и папарак, беше в Сливен през 2012 година.. Тогава звукът на машините и възможностите им ме накараха наистина да настръхна..
            Последва много четене за различни марки и модели, търсене на джип, който да модифицирам и използвам по предназначение.. Мина цяла година в чудене - Г-клас ли да е, Патрол ли да е, Тойота ли да е..
            И накрая попаднах на едно Сузуки Витара, подготвена за оффроуд.. Започнах да питам из форума, дали познават въпросната витара, кой я е правил и т.н..
            Накрая, Кольо каза: "Взимай, перфектна е!", за което адски много му благодаря!
            В последствие, за моя радост, предполагам и за радост на човека, който я е правил, стана ясно, че сме колеги във форума!

Ето така, витарката пристигна при мен.. Повдигната както си му е реда, гуми 31", ванти, които в последствие гората си ги взе , хайджак, лопата, комплект въжета, лебедка 6000lb, брадва, че и ръкавици..

Име:IMAG0006.jpg
Размер:111.8 КБ
ID:5539102

След първата разходка, която направих, установих, че гумите са доста широки и изнесе на вън.. Калта падаше директно на предното стъкло, понякога на цели буци..

Име:IMAG0047.jpg
Размер:125.7 КБ
ID:5539112

и се наложи монтиране на уширители на калниците..

Име:IMAG0057.jpg
Размер:63.2 КБ
ID:5539104

Крайния резултат!

Име:IMAG0058.jpg
Размер:141.9 КБ
ID:5539106

Последва идеята за шнорхел, че да газим дълбоки води, което не е ясно как ще стане с бензинов мотор, но това друга история..

Име:16112009388.jpg
Прегледи:4
Размер:64.4 КБ
ID:5539113

Ето го и монтиран!

Име:DSC03123.JPG
Размер:305.1 КБ
ID:5539114

Започнаха се разходките из Бакаджиците и видимо машината се справяше добре.. Мина близо година експлоатация, ремонти, но не и нещо по-сериозно, та една вечер реших да се запиша на състезание, а именно, състезанието, което ме подтикна да вляза в дълбините на оффроуд-а - "Сливен 4х4 Extreme"!

Двама супер неопитни пилот и навигатор!

Име:902966_10200614360339253_762331013_o.jpg
Размер:68.9 КБ
ID:5539117

На старта!

Име:904374_10200614360819265_546353738_o.jpg
Размер:108.0 КБ
ID:5539118

В голямата кал, която забърка именно моя кумир - Кольо!

Име:902501_10200614362899317_1493213034_o.jpg
Размер:138.0 КБ
ID:5539119

И на следващата снимка - нашият финал.. Съединителя отказа.. Гумите просто не са за кал, а трасето кално.. Мотора слаб, не му стигат конските сили..

Име:901317_10200614361539283_1918181676_o.jpg
Размер:160.5 КБ
ID:5539120

Адреналина беше на 20+ по десетобалната..

Започна модифицирането за да бъдем в играта..

Първо: гуми за кал, които може би не са най-добрия вариант, но проба:

Име:IMAG0318.jpg
Размер:102.2 КБ
ID:5539122

Ефекта от тях до момента е задоволяваш..

Последва тунинговане на раздатъчната кутия..
            Главните виновници за това са Slavin - човека, който е проектирал и тествал колелата на раздатката, Иван Попов - който ме снабди с тях, както и помощта по телефона до монтажа им иии Кольо (изпилих му нервите да му звъня с питанки Наздраве Коле! )
            Ето ги хубавинките!

Име:IMAG0417.jpg
Размер:77.3 КБ
ID:5539124

Първите тестове бяха на една уникална разходка до Агликина поляна..
            Изкачих хълм, който със старите само щях да си мечтая!

Е, това е.. На дневен ред в момента е монтирането на багажник на тавана с идеята да се преместят крика и резервната гума на него, както и монтиране на халогенни фарове за повече светлина вечер..

Име:IMAG0462.jpg
Размер:118.6 КБ
ID:5539125

Коментар

Ицо, снимките на моето возило са при теб от 2 години и още не си ми ги пратил. Пусни ги тук, че да мога да си ги копирам поне.
              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                Ицо, снимките на моето возило са при теб от 2 години и още не си ми ги пратил. Пусни ги тук, че да мога да си ги копирам поне.
                Тарга, виж си ЛС, а сега официално и Вива:

„Моето оф-роуд возило 2”: Вива и нейното Mitsubishi Pajero

Вторият участник във втората серия на рубриката ни игра „Моето оф-роуд возило” е това Mitsubishi Pajero на оф-роуд ентусиастката Вива Стефанова. Ето какво ни разказа тя за своята машина: >>>>

Коментар

Тераното на Дамян официално:

„Моето оф-роуд возило 2”: Дамян Станков и Nissan Terrano

Следващият участник в рубриката ни „Моето оф-роуд возило” е този симпатичен Nissan Terrano на нашия читател Дамян Станков. Машината определено е придобила правилния вид. Ето какво разказва за нея Дамян >>>>

Коментар

Здравейте.Ще представя и нашия джип.Джипа е Toyota 4runner 1990година 2.4TD 90 коня.Харесахме си го от Шумен. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1721829o.jpg
Размер:194.1 КБ
ID:5539748Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1721827o.jpg
Размер:171.3 КБ
ID:5539749Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1721826o.jpg
Размер:183.1 КБ
ID:5539750 Така беше в началото.Вече бяхме отишли на няколко леки разходки.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2011-12-29_12-04-28_62 – Копие.jpg
Размер:233.6 КБ
ID:5539751 След това последва смяна на задните пружини с такива от с.Крън и натягане на предните торсиони. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ljkljk.jpg
Размер:171.7 КБ
ID:5539753Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2012-06-09_16-32-54_187_KPT – Копие.jpg
Размер:165.2 КБ
ID:5539752 След време взехме джанти с отрицателно ЕТ,широки 8j и едни стари 31'' гуми за проба. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02486.jpg
Размер:135.5 КБ
ID:5539754Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02483.jpg
Размер:144.4 КБ
ID:5539755 Има направен експедиционен багажник,отзад е монтиран халоген за паркиране и отпред четири,отгоре на багажника два и на булбара два. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02756.jpg
Размер:146.2 КБ
ID:5539756 В последствие булбара го свалихме и долната част от бронята.Монтирахме четирите халогена на бронята. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:634.jpg
Размер:251.3 КБ
ID:5539757Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0258.jpg
Размер:311.4 КБ
ID:5539758 Имаше и ремонти от време на време. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3285.jpg
Размер:113.6 КБ
ID:5539759Натиснете снимката за да я уголемите

Име:643.jpg
Размер:114.8 КБ
ID:5539760Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1639.jpg
Размер:203.5 КБ
ID:5539761Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1637.jpg
Размер:247.3 КБ
ID:5539762 Калниците са изкърпени и боядисани в същия цвят,отдолу е пръсната навсякъде с боя 3в1 против ръжда.Старите джанти боядисани и с поставени нови гуми BFG Mud Terrain. 31x10.5 r15 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:632.jpg
Размер:229.7 КБ
ID:5539763Натиснете снимката за да я уголемите

Име:965.jpg
Размер:216.6 КБ
ID:5539764Натиснете снимката за да я уголемите

Име:251.jpg
Размер:171.5 КБ
ID:5539765Натиснете снимката за да я уголемите

Име:256.jpg
Размер:153.2 КБ
ID:5539766Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_4608.jpg
Размер:153.1 КБ
ID:5539767 И няколко снимки в завършен вид. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:y54d.jpg
Размер:184.6 КБ
ID:5539768Натиснете снимката за да я уголемите

Име:e5134.jpg
Размер:254.2 КБ
ID:5539770Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_4759.jpg
Размер:291.2 КБ
ID:5539771

Лека вечер и дано ви е харесал.

Коментар

От днес спираме заявките за фаза 2 на конкурса. За наградите този месец ще участват публикуваните дотук във форума и няколкото подадени по е-mail проекта. Останалите ще могат да се включат в третата декемврийска фаза!

И Витарата на Десислав официално:

“Моето оф-роуд возило 2″: Десислав Добрев и Suzuki Vitara

то поредният кандидат за победата в рубриката ни “Моето оф-роуд возило”. Това е модифицираната Suzuki Vitara на Десислав Добрев. Машината изглежда доста свежо и с нея собственикът й участва по състезания и разходки. Ето и разказът на Десислав: >>>>

Коментар

И 4Runner-a на Милен официално (очаквайте още няколко интересни проекта):

“Моето оф-роуд возило 2″: Милен Симеонов и Toyota 4Runner

Новият участник в рубриката ни “Моето оф-роуд возило” е този приятен Toyota 4Runner на нашия читател Милен Симеонов. Ето и разказа на собственика за това какво е правено по машината: >>>>

Коментар

Идеята на тази тема е много хубава, и аз бих се включил ама моето оффроуд возило в момента е пред пълна промяна и в насипно състояние
                          Газ 69 2.4i
                          Густо майна, пътят свърши !!!
                          GSM: О895 7О6О59

Коментар

Имаш 10 дни да сглобиш нещо

Коментар

Пусни моите бре, че ми е много сложно.
                              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Опаа, тука нещо насред престрелката съм, май?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X