Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Затапка на егр клапан, с какво ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Затапка на егр клапан, с какво ?

Първоначално публикуван от shotgun600 Преглед на мнение
    А откъде мога да намеря такива парчета 2-3мм неръждавейка в София?
    Има фирми за лазерно рязане. Могат да изработят необходимото парче. Трябва само да се внимава с цените, че разликите от фирма до фирма са в пъти.
    Ето какво си поръчах аз преди няколко месеца:
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...23#post2220723
    Могат да се направят всякакви плоски елементи както от неръждавейка, така и от ръждавейка
    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Направи си чертеж и го дай да ти го изрежат на лазер - кеф ти от неръждавейка, кеф ти от мед, кеф ти от алуминий.

Например могат да ти изежат капачето от неръждавейка 2мм, и 2 гарнитурки от мед или алуминий 0.5мм и надолу.

За такива дреболии цената няма да е непосилна.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Преди години за едно Мондео си направих от по-големичка ъглова мебелна планка. Ползвах едната готова дупка, пробих една нова и дооформих с флекса. Обща цена 3лв и 1 час за изработка и монтаж.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
          Има фирми за лазерно рязане. Могат да изработят необходимото парче. Трябва само да се внимава с цените, че разликите от фирма до фирма са в пъти.
          Ето какво си поръчах аз преди няколко месеца:
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...23#post2220723
          Могат да се направят всякакви плоски елементи както от неръждавейка, така и от ръждавейка
          Ще ми пуснеш ли координати на фирмата, която ти е изработила плочката, защото в темата ти не си я написал.

Коментар

Първоначално публикуван от shotgun600 Преглед на мнение
            Ще ми пуснеш ли координати на фирмата, която ти е изработила плочката, защото в темата ти не си я написал.
            Ползвам BGSteel. Но която и фирма от търсене в гугъл да си харесаш, все ще ти свърши работа.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Пуснах му координати на лично. Нали да не правим реклама...
              Фирмата, която ми свърши работа и съм доволен, се казва Патлиджански.
              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Колеги да ви се похваля от петък наварата е със затапен егр.Изрязах 1мм неръждаема ламарина разпробих, изправих, изсшкурих та да стане още по равна и гладка, изрязах и 2 гарнитурки от кутиики от бира монтирах, сега поема къде къде по-добре в обороти 1000-1700, загрява си нормално не съм забелязал да е по-бавно, също така работи много по равномерно и тихо, доволен съм !

Коментар

А защо две гарнитури, не използваш ли от едната страна оригиналната гарнитура?
                  Аз днес ходих да поръчам да ми направят 3мм планка на моя и през седмицата ще я сложа.

Коментар

Днес четох, че най-лесно egr се изолира чрез затапване на една от дете тръби.
                    Това важи за модели до края на 2004, т. е, нямат сонда до кутията на филтъра.
                    Затапването го правели с винт в един от двата щуцера на пластмасовото тяло (соленоида), като после пак връщаш маркуча върху щуцера, като така се крие главата на винта.
                    Ето и къде го пише:
                    https://www.jeepkj.com/threads/2004-...removal.57708/

Някой правил ли го е или само сте го затапвали механично с пластина, но това ще коства повече работа докато се свали, че е наврян на майната си...
                    Прикачени файлове

Коментар

Да, това с болта под щуцера е ефективен начин за прекратяване работата на EGR клапана чрез изключване управляващия вакум към него. Методът работи и доколкото самият EGR не с електрическо изпълнително устройство, то няма проблеми с Check Engine. Но изолирането му има смисъл донякъде, доколкото се намаляват саждите във всмукателния тракт, които примесени с маслените пари създават понякога сериозни наслоявания вътре в колекторите, особено при проблемни мотори, лошо гориво и др. Но в колекторите все пак си остават маслените пари и ефектът от изолирането на EGR клапана е почти неосезаем, що се касае до "чистотата" на турбо пътищата. При CRD двигателите на Jeep KJ самият начин на улавяне на маслените пари в CCV(Crank Case Vent) PCV/CCV Valve е не достатъчно ефективен. Налага се по-честата му проверка за деформация на присъединителните легла и на "O"пръстените, промиване и контрол за повреда в гумената мембрана за да се намалят тези пари в колектора. Има доста публикации в Jeep KJ сайтове за модифициране на PCV/CCV Valve, като добаваят разни допълнителни маслоулавящи устройства за по-ефективно отделяне на маслото от картерните газове. Проблем е, обаче намирането на достатъчно компактни и приложими такива устройства тук у нас, за разкика от там /в USA/.
                      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                      First impression is not always true. Get inspired.
                      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Да ползвам темата. Днес затапих ЕГР клапана като поставих ламарина с нови гарнитури на входа му. Автомобила определено върви по-добре в ниските обороти, но светна чека за съжаление. Грешката естествено е P0404.
                        Има ли някакъв начин да се оправя със светкането на чека ?
                        Колата е Nissan Almera с двигател Yd22ddti 82 kW.
                        Който търси , намира !
                        Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Трябва освен физически и софтуерно трябва да се премахне ЕГР-а.
                          Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

И аз го предположих и за това питах уж запознати хора. Увериха ме, че няма да има проблеми. Съмненията са ми, че двигателя се води DCI модификация, докато 2 години по-рано двигателя е същия, но е DI, DT и там явно няма проблем.
                            Който търси , намира !

Коментар

Dci е Common-Rail, преди това са с VP44 помпа. И да, има разлика и в управлението и във вихрови клапи и прочие неща. Например при ZD мотора вместо една обща вихрова клапа преди колектора, слагат по една клапа за всеки цилиндър, в колектора точно на входа на главата.

Търси кой да го изключи софтуерно. И ако не си почистил колектора и главата от лайната, файдата от ползата е силно под въпрос.

Коментар

Не съм чистил нищо, затапих и само това. Би ли обяснил защо е необходимо ? 😐
                                Днес изчистих грешката, но вероятно пак ще я набие, та в тази връзка, сложна процедура ли е да се изключи софтуерно ? Да не да разбъзикат колата и да имам ядове, до сега си вървеше безпроблемно, затапих го уж да има файда... 😁
                                Който търси , намира !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X