Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преден Ролбар?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Преден Ролбар?

Здравейте колеги, не зная тази тема за кой раздел е и за това моля за извинение модераторите, ако не съм на точното място. Искам да ви попитам, от къде мога да закупя преден ролбар за пикапа ми - Фиат Добло 2001г. Решил съм да му сложа такъв, не защото го карам в гората ами първо е по-красиво и второ е допълнителна сигурност на пътя. В Бургас гледах на едно място по 500лв. Стори ми се леко скъпичко, пък и много бих искал да разбера, дали има някой, който ги прави, защото искам да бъде от по здрав материал.
    Ще съм благодарен ако помогнете.
    FIAT Doblo SX

От: Преден Ролбар?

С това "красивото" желязо отпред дано да не претърпиш челен удар, и изпод капака да започне да пуши...

Сигурност?..
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

По - пътя между Хасково и Димитровград, има един специален магазин, за ролбари и джанти... Не искам да ти казвам колко са скъпи, а според мен и не много качествени, но не знам. Аз винаги бих избрал, да си го направя сам. Има доста чертежи в нета, можеш да си избереш, също така са описани и материалите и т.н. Но пак си помисли, дали наистина си заслужава. Поздрави.

Коментар

И не се казва "Ролбар", а "Булбар"... "Ролбар" се вика на клетка (вътрешна или външна) предпазваща пътниците в купето при обръщане или тежък удар. Термина идва от "Roll" - превежда се като "търкаляне", "обръщане" и т.н. На това желязо отпред му се вика "Булбар". Термина идва от "Bull", което си се превежда като "бик" и няма нищо общо с красотата по принцип, а служи да предпази уязвимите места по предницата (решетка, радиатор, фарове, мигачи и т.н.) при шофиране извън пътя С НИСКА СКОРОСТ, от клони, храсти и т.н. Както е написал Колето преди мен - това нещо в града прави само бели. При челен удар, ако не е хванат Булбара както трябва (здраво захванат за рамата) води до много псуване по адрес на Булбара. Това важи с пълна сила най-вече тези лъскавите дето си ги гледал по 500 лева и се хващат с 4 болта и с по една тънка планка. При удар, който иначе би деформирал автомобила само в зоната на контакта, всичкото това подава назад и ти омачква цялата предница барабар с предния капак!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
          И не се казва "Ролбар", а "Булбар"... "Ролбар" се вика на клетка (вътрешна или външна) предпазваща пътниците в купето при обръщане или тежък удар. Термина идва от "Roll" - превежда се като "търкаляне", "обръщане" и т.н. На това желязо отпред му се вика "Булбар". Термина идва от "Bull", което си се превежда като "бик" и няма нищо общо с красотата по принцип, а служи да предпази уязвимите места по предницата (решетка, радиатор, фарове, мигачи и т.н.) при шофиране извън пътя С НИСКА СКОРОСТ, от клони, храсти и т.н. Както е написал Колето преди мен - това нещо в града прави само бели. При челен удар, ако не е хванат Булбара както трябва (здраво захванат за рамата) води до много псуване по адрес на Булбара. Това важи с пълна сила най-вече тези лъскавите дето си ги гледал по 500 лева и се хващат с 4 болта и с по една тънка планка. При удар, който иначе би деформирал автомобила само в зоната на контакта, всичкото това подава назад и ти омачква цялата предница барабар с предния капак!
          Марто, това което казваш наистина е полезно, не се бях замислял за поражения при удара, смисъл мислех, че това ще предпазва от удар, а няма да поддаде назад. Няма ли вариант да бъде хванато здраво и да не дава назад? А иначе си прва грешката е моя - булбар е правилното име.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:FIat_Doblo_01_05_4fe81976a16e3.jpg
Прегледи:1
Размер:104.6 КБ
ID:5511165 Нещо като това имам предвид
          FIAT Doblo SX

Коментар

Виж тъпите производители как не са се сетили да си го слагат още в завода....

На какво ще го хванеш. На това ламарината му е колкото на консерва. Отделно, ако бутнеш някой пешеходец пораженията по него са в пъти по големи и застрахователната компания те съди теб, защото МПСто ти е модифицирано и предизвикало щетите по тялото.
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от low_rider Преглед на мнение
              Марто, това което казваш наистина е полезно, не се бях замислял за поражения при удара, смисъл мислех, че това ще предпазва от удар, а няма да поддаде назад. Няма ли вариант да бъде хванато здраво и да не дава назад? А иначе си прва грешката е моя - булбар е правилното име.
              Айде да не се обиждаме още в началото! Аз съм "прав" (цели 192 см и 105 кила), а не "права"...
              Написал съм ти за какво и кога служи Булбара. Ако е хванат както трябва за рамата и удара е по-сериозен, освен гореописаните щети криви и рамата и стигаме до ситуация, на която застрахователите и викат "Пълна щета"...

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                Виж тъпите производители как не са се сетили да си го слагат още в завода....

На какво ще го хванеш. На това ламарината му е колкото на консерва. Отделно, ако бутнеш някой пешеходец пораженията по него са в пъти по големи и застрахователната компания те съди теб, защото МПСто ти е модифицирано и предизвикало щетите по тялото.
                Надявам се, че няма никой да блъскам ...
                FIAT Doblo SX

Коментар

Айде да не се обиждаме още в началото! Аз съм "прав" (цели 192 см и 105 кила), а не "права"...
                  Написал съм ти за какво и кога служи Булбара. Ако е хванат както трябва за рамата и удара е по-сериозен, освен гореописаните щети криви и рамата и стигаме до ситуация, на която застрахователите и викат "Пълна щета"...
                  Печатна грешка, извинявай брат
                  FIAT Doblo SX

Коментар

Печатна грешка, извинявай брат
                    Няма проблем! Избий си ги от главата тези мераци! На тази баничарка (ша ма извиниш) Булбар и не теребе... Изхарчи ги тези пари за нещо по-смислено (за децата примерно, ако имаш такива)!

Коментар

Можеш да патиш с такова тенеке в чужбина, особено ако е от евтините! Тези ,които са със сертификат , който можеш да използваш за доказвана на "легитимността" на желязото, са над 800 лв. Отделно от това, тази "красота" може да ти донесе много неприятности при удар, защото ще спомогне за вкарването на железарията от коша в купето!
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Булбара, според мен ще те предпази от челен удар, ако е с ниска скорост. А при висока скорост и челен удар, дори надута вътрешна гума от камион да сложиш на мястото на булбара, пораженията пак ще са големи. Пък и най-малко ще се интересуваш от пораженията по колата, ако претърпиш челен удар с висока скорост. А колкото до цената, мисля че е около 200 лева ( нормалната ).
                        Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
                        Стефан Арзатов

Коментар

Надявам се, че няма никой да блъскам ...
                          Е то никой не сяда зад волана с нагласата " чакай днеска да се блъсна 5-6 пъти", ама Рогатия дебне!
                          0899 шест5313нула
                          За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от VULKAN Преглед на мнение
                            Булбара, според мен ще те предпази от челен удар, ако е с ниска скорост. А при висока скорост и челен удар, дори надута вътрешна гума от камион да сложиш на мястото на булбара, пораженията пак ще са големи. Пък и най-малко ще се интересуваш от пораженията по колата, ако претърпиш челен удар с висока скорост. А колкото до цената, мисля че е около 200 лева ( нормалната ).
                            Това е много масова заблуда! Оригиналната броня, колкото и кекава да е тя, е проектирана да поеме част от силата на удара и да я абсорбира! Булбара с тая твърда връзка поема "дедовия"...

Коментар

Оригиналната броня, колкото и кекава да е тя, е проектирана да поеме част от силата на удара и да я абсорбира!
                              Демек, притежава ценното качество "деформируемост", което способства за поглъщане на енергията!
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X