Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли спасение за хромираните лайсни на стъклата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има ли спасение за хромираните лайсни на стъклата?

От безконтактното миене изглеждат ужасно. Вече не са бляскави,а са оксидирали и са на петна. Известен ли му е на някой метод,при който да се възсановят,или трябва да купувам нови!? От автомивката незнаят и неможело.

P.S Не се смейте не става въпрос за джипа,а за л.а

От: Има ли спасение за хромираните лайсни на стъклата?

Нови.
    Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
    Стефан Арзатов

Коментар

Това на каква кола е?
      На мерседесите от преди петнайсетина години лайсните са от елоксиран алуминий, и изглеждат много яко с благородния си цвят.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        Това на каква кола е?
        На мерседесите от преди петнайсетина години лайсните са от елоксиран алуминий, и изглеждат много яко с благородния си цвят.
        Цклас W204.
        Въпроса е,че като взема нови,а те сигурно са "едни хубави кинти" след няма и 1г. ще са пак на същото дередже. Явно тия лайсни,не са като от педи 15г.,щото предшественика w201,пак се миеше само безконтактно,а лайсните бяха едни много готини златисти и не мръднаха 5г,докато го продадох. Тия лайсни ми вадят окото и много ме дразни,тая работа...

Коментар

Ако имаш път наоколо, звънни да ги погледна преди да купуваш нови.
          Може и да ги излекувам.

Коментар

Мдааа, аз тия златистите имах предвид..
            Няма оправия - смяната с нови е палиативно решение, и е временно.
            Кинтите са със сигурност доста, звънни в БС, за да те откажат окончателно, а за да няма съмнения, бъди уберен, че новите няма да изкарат и толкова, колкото старите...

Нищо не е както отпреди, уви.

Единственото, което може да те успокоява, че проблема е повсеместен и досега решение не е открито...

Коментар

Я пробвай с български преобразовател за ръжда. (отрофосфорна киселина)
              Също така с кислол. (солна киселина)
              Така и така не можеш да ги повредиш повече ))
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Лайсните са си по вратите,с тия препарати,после ако капне някъде ще тряя май да пребоядисвам детайли. Ще пробва с преобразователя де... предполагам че по железарийте го има,ама солна киселина.. от къде?! Какво те навежда на мисълта,че с преобразователя или киселината ще стане?

Коментар

Кислол има по магазините за битова химия
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Пробвай с оцет, сода и яко търкане с вестник, с полир пасти някакви пробва ли?
                    "Най-опасната фраза в езика е: "Ние винаги сме го правили по този начин."

Коментар

Хромиране наново? Имаше една фирма, която се занимаваше с фарове с излюпено покритие на отражателите, дали няма да свършат работа и за нещо такова?
                      What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Ако наново се хромират нещата, ето нещо от реставраторите във форума: Хромиране - какво, как и къде.
                        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Аз не съм убеден,че материала с който е покрита лайсната е точно хром? Иначе е вариант,ако не се изчистят.

Коментар

Е пробвай да ги изчистиш де. Инвестицията в тия неща дето съм ти казал е около 3 лв

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                              Аз не съм убеден,че материала с който е покрита лайсната е точно хром? Иначе е вариант,ако не се изчистят.
                              Ми то почти няма какво друго да е. Не е злато,не е сребро, не е никел или цинк....

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X