Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при регистрация с корозирала рама

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем при регистрация с корозирала рама

Здравейте,
    благодаря за съветите, но откакто писах до днес се случиха доста неща, като най - същественото е, че КАТ София отказва регистрацията.
    Относно тези автомобили, няма човек с който да съм говорил и той да не ми е казал, че рамата се набива много плитко и 90% от тях са проблемни. След като бяха правени анализите в полицията и след като ми излезе прокурорското решение, самите полицаи ми казаха, че вече абсолютно нищо не се вижда и след тяхното "ецвване" тотално рамата я няма.
    Незнам, не се занимавам с тези неща, но съм съгласен, че целия проблем идва от бюрокращината в тази държава. Ако още януари в КАТ ми бяха казали "Пич, откажи се, няма да стане" щях да си искам парите и нямаше да си хабя нервите. А какво се случи - Януари ми казват - ние не сме компетентни, нека се направят експертизите от експерти в тази област и ако те кажат, че всичко е ОК - регистрираме. И какво излиза - тези дето не бяха експерите и дето щяха да се съобразят, 5 месеца по - късно ме върнаха в първи клас. А почивката си дойде - утре заминавам с кола под наем - още допълнителни разходи и нерви. Явно просто не ми е било писано да карам SUV и ще трябва да се примиря.
    Ако някой за в бъдеще има проблем с регистрация заради рама (нещо което не Ви пожелавам в никой случай) пишете ми, станах експерт.

Коментар

Е ако беше пуснал темата още Януари, то още тогава щях да ти кажа, че няма регистрация. http://www.offroad-bulgaria.com/show...74#post2183274 Аз мога да ти кажа, че няма регистрация по простата причина, че не съм ангажиран с твоя случай професионално. От КАТ просто няма как да кажат подобно нещо преди всичките експертизи. А доколко си експерт .........., бе може и да си, ама леко се съмнявам!?
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Минахме я тая въртележка с митсубишито на сестра ми. След отказ за регистрация последва жалба до началника на КАТ в която недвусмислено му беше заявено че завеждаме дело и о чудо промениха си решението и регистрираха колата .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Темата е стара но е сходна с моя въпрос. Затова я повдигам.
          НЕ съм ходил още в КАТ. Съмнявам се, че може би ще имам проблеми с ПРЕрегистрация на ремарке.
          Въпросното ремарке в момента има регистрациона табела поставена от МВР. Но няма номер на рама, а в талона е вписан номер на рама.
          Намерих набити номера, но не фабрични. Дори и не са цялата поредица описана в талона, а само последните
          Въпроса ми е дали ще ми извършат пререгистрацията , без много овъртаници, при положение, че веднъж вече е регистриравано. Сега трябва само да се смени регистрацията в друга община.
          Благодаря

Коментар

Я си събери първо мислите!

Коментар

Не съм уточнил, че съм купил това ремарке. Сега трябва да го регистрирам в моя областен КАТ.
              В документите на ремаркето е описан номер на рама, но физически на самото ремарке табелка не съществува.
              Уточнявам, че то в момента си има регистрация с европейските номера, които се занитват с контролен нит от МВР.

Коментар

Трябва ли да сменяш номера или само талон?
                За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                0878 79 20 61 Борис

Коментар

На скоро гледах номера на едно ремарке на село. Набит е на тръбата на теглича. С най обикновени цифри, които се продават по железариите. С по една звездичка в началото и края. Даже и не бяха много подравнени. Ремаркето е българско. Та нищо специално в цифрите. Не е като на колите, набити с иглички и специални щрифтове.

Взимай едни цифри за набиване с подходящ размер от някоя железария. Драсни с молив една права черта, да не ги изкривиш и си набий целия номер, както е в талона.

Не, че е законно, ама ако нямаш набит номер, влизаш в излишен филм. А е ремарке все пак.

Не знам каква табелка търсиш, но в КАТ не признават алуминиеви табелки с номер, които са занитени. Нитовете се свалят и табелката може да се смени. Търсят набит номер върху самата рама.
                  Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Да , трябва да сменям и талона и регистрационните табели.
                    Мисля да се оповавам на това че , сегашния регистрационен номер е занитен с контролен нит на МВР, които пък не е нарушен.
                    Ако направят проблеми тогава ще е друга бирата.
                    Зададох въпроса , ако на някого му се е налагало тподобна нам дейност.
                    Отделно ще пиша за развоя на въпроса.

Коментар

Първоначално публикуван от kxa Преглед на мнение
                      .. В документите на ремаркето е описан номер на рама, но физически на самото ремарке табелка не съществува. ...
                      .
                      Табелка имаше на доста старите ремаркета (това 80 и някоя). На по-новите има набити цифри на железата. Ся дали на тръбата след теглича, дали на някое желязо след това е се тая.
                      Щом има рег. табела значи, че би трябвало да са видели номер на рама.
                      Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                      Не, че е законно, .....
                      И к'во викаш? Тука си говориме на "уше" и няма грижи значи!

Коментар

Регистрацията протече без особени проблеми , като изключим чакането, цял ден на опашки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X