Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да пазим на пътя двуколесните

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да пазим на пътя двуколесните

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    Всичко е вярно. Затова и трябва някак да разкажем всичко това на шофьорите. Какви глупости може да свърши мотоциклетиста, какво не може мотоциклета, и изобщо че има такъв проблем. А то с изумление за себе си забелязвам че изобщо не вчерашни шофьори, изобщо не са се и замисляли за това. Оня бил също такъв участник в движението на пътя, и се държи с него като с автомобил. А той не е.
    Стефане, спрял съм в една пряка и чакам да се включа в движението на главния път.От двете страни на пряката има паркирани коли и е тясно, едвам се минава.Зад мене спрял някъв моторист и по едно време ми чука най нахално на задното стъкло.Показвам си мутрата от колата и го питам кво иска.Ми човека искал да се мръдна на някъде та да му се отвори малко пространство и да ме заобиколи и да се включи в движението.Питах го мотористите участници ли са в движението.Отговори ми, че били.Ми викам тогава ще чакаш, по същия начин както и аз чакам.Хиляди примери може да даде всеки един от нас, ти ми казваш, че трябва да им свалям звезди на тях, а те да ме засичат най-нахално и да ми се врат зорлем под гумите и да ми правят беля, щото видиш ли били по-специални.
    Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от ПрофесионалистА Преглед на мнение
      ... че трябва да им свалям звезди на тях, а те да ме засичат най-нахално и да ми се врат зорлем под гумите и да ми правят беля, щото видиш ли били пошспециални.
      Идеята е да си спестиш невероятните проблеми,дето биха те налегнали,ако не ги видиш,Ако те да са грешни.
      А тези простотии се правят от името на всички ни.
      Даника
      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Лично аз като правило във задръстване ако пътя е с две ленти в една посока винаги се стрема да карам максимално в ляво или в дясно за да може спокойно да мине моторист.Никога не изпреварвам мотор или велосипед близо, а ако видя в огледалото моторист винаги се изнасям в дясно за да може да ме изпревари.Истината е ,че поне половината от инцидентите са заради безотговорно управление на мотори.Милят си,че като са малки и относително бързи могат да се изнасят бързо.Истина е ,че те са с равни права и задължения като участници в движението и не би трябвало да се отнасяме по специално с тях, но ако малко ги толерираме и им даваме път в задръстванията /така и така ние не можем да се промъкнем а мотор или скутер с малки габарити може/ значително ще намалим инцидентите.
        Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
        GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
          Идеята е да си спестиш невероятните проблеми,дето биха те налегнали,ако не ги видиш,Ако те да са грешни.
          А как да го видиш, когато караш в дясна лента, даваш десен мигач за да завиеш в пряка улица и в този момент камикадзето със спринт се хвърля да те изпревари отдясно, едва завирайки се между колата и бордюра? Или какво правиш, когато караш по улица с 2 отделни двулентови платна, разделени с мантинела, и видиш насреща си в лявата лента велосипедист, каращ срещу движението?
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Гледаш колкото може повече,ама още повече баеш да те не среща... .Ама е,те си траят,пък уж сме едно.
            Даника

Коментар

Ta те са малки и бързи и трудно се виждат, особено в голяма машина. Пъхат се често в мъртвата точка и става весело. Трябва си огледала за тая точка и пак не е гаранция. Често ми се случва и с автомобили. В последно време съм взел да карам доста бавно и спрямо другите направо се тътрузя. И ме изпреварват много и често. Някак на чувство го докарвам, щото с периферното зрение виждам нещо в огледалото, поглеждам и го няма. И почвам да чакам, та дори да намалявам, щото знам дето има нещо до мен, което не се вижда. Само дето това дето Чавдар го описа по-горе да ти се пъхат в дясно при завой ми се случва постоянно с леки автомобили... Явно трябва да карам като състезател, щото тогава проблеми няма. Май е от живота на село, в София като ида и ми става лошо, всеки се вре, прави нарушения яко и е пълно със състезатели и калъфи дето не могат да си позиционират машината в платната. След 2-3 месеца в Европа чак се шашардисах. Първоначално увлича, но то да караш като другите си е едно перманентно нарушение... Особено с кола дето на втора с повече газ си превишил разрешената скорост моментално. Комплексен проблем, май от твърде много купени книжки...

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                Така де, аз да предприема нещо, аз да си спестя проблемите, аз да се пазя и да пазя и тях.А те какво?Да карат като бесни, да засичат и да го играят неоправдани.Всяко лято все същата тема да подхващат, като тази.И с всяка изминала година все повече да насаждат в обществото мантрата "никой не пази мотористите".
                Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от alex052 Преглед на мнение
                  Лично аз като правило във задръстване ако пътя е с две ленти в една посока винаги се стрема да карам максимално в ляво или в дясно за да може спокойно да мине моторист.Никога не изпреварвам мотор или велосипед близо, а ако видя в огледалото моторист винаги се изнасям в дясно за да може да ме изпревари.Истината е ,че поне половината от инцидентите са заради безотговорно управление на мотори.Милят си,че като са малки и относително бързи могат да се изнасят бързо.Истина е ,че те са с равни права и задължения като участници в движението и не би трябвало да се отнасяме по специално с тях, но ако малко ги толерираме и им даваме път в задръстванията /така и така ние не можем да се промъкнем а мотор или скутер с малки габарити може/ значително ще намалим инцидентите.
                  И аз се стремя да карам по същия начин, ама до кога ще съм толерантен, а те към мен не?Ето не съм само аз, ти, а значи има и други, не сме само ние двама човека, които ги толерираме.Тогава що всяка година със започването на сезона започват да реват "никой не пази мотористите"?
                  Всеки трети е шести

Коментар

Е кой да ги пази, като някой не искат сами да се пазят. Два пъти съм излизал в банкета защото донора отсреща не беше преценил изпреварването. Евала на колегите мотористи които карат грамотно.
                    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                      Е кой да ги пази, като някой не искат сами да се пазят. Два пъти съм излизал в банкета защото донора отсреща не беше преценил изпреварването. Евала на колегите мотористи които карат грамотно.
                      Гадното е ,че за 3 коли има място на пътя,ама за една и мотор по закона на оня-не.
                      Даника

Коментар

Първоначално публикуван от ПрофесионалистА Преглед на мнение
                        И аз се стремя да карам по същия начин, ама до кога ще съм толерантен, а те към мен не?Ето не съм само аз, ти, а значи има и други, не сме само ние двама човека, които ги толерираме.Тогава що всяка година със започването на сезона започват да реват "никой не пази мотористите"?
                        Ми щото почти никои не ги пази,такива които ги пазим сме малко,аз също съм моторист и постояно съм на щтрек щото все има кои да те засече и да каже извиняваи не те видях.Но понякога извиняваи няма да върне живота на моториста,така че трябва да се внимава.Аз по цял ден съм на пътя карам камион,и виждам как се кара и автомобили и мотори и камиони,почти никои не внимава а трябва.
                        SUZUKI VITARA V6
                        HONDA CBR 919RR
                        MERCEDES ML
                        MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Първоначално публикуван от tisho-samokov Преглед на мнение
                          Ми щото почти никои не ги пази,такива които ги пазим сме малко,аз също съм моторист и постояно съм на щтрек щото все има кои да те засече и да каже извиняваи не те видях.Но понякога извиняваи няма да върне живота на моториста,така че трябва да се внимава.Аз по цял ден съм на пътя карам камион,и виждам как се кара и автомобили и мотори и камиони,почти никои не внимава а трябва.
                          Ако мотористът кара с 200,вижда ли,че някой иска да го изпревари?
                          Даника

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                            Е тука май е разковничето и важи за всички що сме подкарали няква машина....ама нейсе
                            Всеки трети е шести

Коментар

Като моторист да кажа и аз.

Водачите на автомобили не очакват да видят мотор на пътя. При левите завои и най-вече при оглеждане от път без предимство очите на водача на МПС са настроени за 2 фара, и широко нещо с четири гуми. Това е доказан проблем на психиката на водачите на МПС. В тези ситуации моториста е добре да разклати кормилото за да привлече вниманието на автомобилистите.

Водачите на Автомобили трябва да знаят, че спирачния път на мотора е много дълъг
                              Мотористите Не могат да правят резки завои под стрес. Ако автомобилиста си мисли, че моториста ще го заобиколи като му се препречи, най вероятно ще го види размазан на задното стъкло.

Водачите на автомобили БМВ не трябва да се състезават с моторите по сфетофарите, създават се неловки ситуации, често с фатален край.

За водачите на автомобили трябва да е ясно че, Мотористите не са врагове, не са и гяволи нито тарикати, даже не са и педерасти, те са обикновенни хора като вас които обожават свободата на придвижването и не търсят никаква конфронтация на пътя, нито са излезли за да умират.

Ето и едно филмче....

Обикновенно моториста си пада сам поради не съобразена скорост и пътна остановка , но е добре да ги пазиме и ние доколгото можеме.

Последно редактирано от Haji; 27-03-13, 21:07.
                              Т5
                              Crossrunner

Коментар

Човек,ако не се пази сам никой не може да го опази. Аз също карам... то мотор силно казано едно 250 кубиково... добре върви... ама не го напичам колкото може и винаги косата ми е изправена и съм си отворил очите на 200. Ако човек мисли постоянно за тия с моторите, за ненормалните които пресичат където искат... за децата оставени без надзор,за бездомните кучета по улиците,за бакшишите на които никога не им работят мигачите,за тия камикадзета с маршрутките и за пичовете от градския транспорт,които си мислят,че щом са толкова големи са безсмъртни... а кажете ми дали все някой от изброените по някое време няма да го отнесе? Просто сблъсъка с някой от изброените рано или късно е неизбежен Иначе най-лесния начин да ги опазим... който и аз прилагам ежедневно.. е да ги ползваме тия огледала да му се незнае... аз даже и само направо да карам... пак гледам постоянно и двете огледала... то си е инстинкт.. на всеки 10 сек. ми шава погледа... а какви хора има... обратен завой правят и си гледат у педалите... така,че... как й да е отплеснах се..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X