Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От играчка... плачка: как колата ми остана в РПУ-то

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: От играчка... плачка: как колата ми остана в РПУ-то

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
    Добре де, кажете с две думи как се купува кола, понеже ми престои такава покупка, каква е процедурата за да не изпадна в подобна ситуация?
    Аз ще ти кажа какво направих. Отидох със старият собственик навсякъде-нотариус и КАТ. Когато стигнах вече да си чакам само номерата му дадох парите и той си тръгна по живо по здраво.
    При тоя свит пазар няма как търговец да ти откаже това.

Коментар

Добре де, кажете с две думи как се купува кола, понеже ми престои такава покупка, каква е процедурата за да не изпадна в подобна ситуация?
      От сигурен продавач или броиш парата след регистрацията. Може да се договори предварително и парите да стоят при нотариуса или в блокирана сметка. Това ако става въпрос за относително скъпа кола (или каква да е друга сделка за значителна сума), щото за някой кош за 1000 лв едва ли някой ще се занимава.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Колежке, съжалявам за случилото се с Вас, дано и се оправите за 3-4 месеца както смятате,но имам странното чувство, че сагата ви ще продължи 4-5 години.Образно казано за това време, по задържаната ви кола ще порастнат еднометрови израстъци от тополки.Точно това се случи на един приятел, които преди 15-на години си купи така жадуваната от него МБ-123-ка ,от Перник и естествено както му казах щом я видях,че в КАТ ще бере ядове ,така и стана. На каналите, при регистрацията даже го имаше сниман във няколко вестника с Богомил Ботев - демек големия началник,заловил престъпника с манипулирани номера на купето.А за този гнилоч тогава, едвам беше събрал 3 х.лв. назаем за да си го купи.
        Естествено прибраха колата в 4-то районно /там стоя близо 5 г.-докато от нея поникнаха тополки/ през които години редовно го привикваха на разпит, както него ,така и продавача.На 3-та година искаше да се откаже въобще от колата, обаче неможеше защото го третираха като евентуален престъпник.
        Един прекрасен ден, се намери малко по-свестен прокурор,който срещу възнаграждение /понеже колата не се издирваше от никъде,а и нямаше никакви доказателства ,че той има някаква вина/, му върна останалата купчина желязо,първоначално на отговорно пазене.
        В последствие за да може да я регистрира , го бяха пратили някъде и му бяха набили нови номера на купето /които от КАТ му ги признаха/, и така я регистрира,след 5г. ходене по мъката.
        За жалост това беше действителноста преди, не ми се вярва нещата да са се променили много сега, та освен да ви пожелая скорошно разрешаване на случая ,не знам какво друго да ви кажа.
        Успех.
        / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Сега нещата са още по зле...
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първата ми джипка, бе задържана в Кат София, съмнение за пренабити номера, струваше ми 200 или 300 лева на правилния човек, един от онези дето регистрират коли масово в Кат и след час колата ми бе с новите номера и по живо по здраво, това преди пет години, същия тип го видях миналата година, още бе в бизнеса, познава всички и всички в кат го познават, на лично съобщение ще кажа името, сигурно и телефона го имам ако същия...
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

И гледа камерите да не го видят. Него май всеки го познава. Нали скоро имаше скандал за как се регистрира крадена кола. 6к май беше. И 3к за нещо друго, забравих. Мен ме мотаха маса време последно с Х-а, едвам намериха номера на двигателя. После викат докарай монтажник да ти махне тръбата за въздушния филтър, че пречи. Викам абе хора, аз ще си я махна сам с ключа за запалване, какъв монтажник?! После се почна едно светене и търкане на номера с едни телескопични показалки, изредиха се поне 5 различни човека да го гледат. Е накрая минах. След 2 седмици на шенгенската граница един кисел словак ме отби и вика, ми май е крадена тая кола . 15-20 минути се въртя, детето се събуди и почна да реве. Дойдоха още 3ма, погледнаха под капака пък взеха да му се смеят на първия и ме пуснаха. Пълен цирк. Две коли от тук купуваме и само проблеми, ремонти и простотии, че и скъпо платени. Кошмар е това, повече не искам да купувам кола. Щото пък за нова и да имам пари, не мога да си харесам ни една. И после що има корупция. Ами как да няма, като дето вика Джамбазов 2 дни кесиш в КАТ само да си регистрираш машината. Това ако е от друг град и сменяш номерата де, щото инак само за нов талон е по-лесно 3-6 часа . Надявам се тераното да не е било скъпо, щото ми се чини дето може да се наложи още едно да взимате, ако не се намери заобиколен и реално корупционен начин да си приберете това... Аз поне не съм фен да цакам рушвети и все си го отнасям .

Коментар

Не ми се живее в тази държава , но тук съм се закотвил с кола ,мотор ,апартамент,гараж,вила и бизнес та и гадже !! Когато ги купувах за всяко едно съм го брал!!! До последно не се знае дали е наред ! За последната сделка за гаража бях с адвокат,поне да имам компетентен свидетел!!!
                Amway,BMW F 650 GS,OPEL Omega 2.6 ,Wartburg 311(1000) 63г.

Коментар

Каране с чужда книжка - се иска паспорт. Ама на практика- нищо.
                  Продаване на кола в Калифорния- попълваш долната част на талона с данните на новия собственик и ги пращаш до КАТ. И си я продал.
                  Купуваш кола- с попълнения талон и подписа от стария собственик отиваш в КАТ и показваш талона и книжка. Печатат ти регистрацията на място. Ако трябват нови номера, получаваш ги по пощата. Тоест над пощите ги оставят- не се сгъва ламарината през цепката на пощенската кутия.
                  Всяка кола на преден ляв ъгъл и се вижда номера на рамата. Занитен е за таблото. Carfax и след 2 мин. знаеш какво купуваш. Ако имаш зор, караш я в КАТ и ти казват има ли нещо интересно.
                  После тъпи били...

Джамбазов, вече и на ваканция не ми се прибира.

Няма ли начин адвокат да помогне на грахчето?
                  https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от iszs Преглед на мнение
                    Не ми се живее в тази държава , но тук съм се закотвил с кола ,мотор ,апартамент,гараж,вила и бизнес та и гадже !! Когато ги купувах за всяко едно съм го брал!!! До последно не се знае дали е наред ! За последната сделка за гаража бях с адвокат,поне да имам компетентен свидетел!!!
                    Всичко материално подлежи на разкотвяне. Ама се съмнявам че само това те закотвя тук.
                    Докато се тюхкаш къде не ти се живее, накрая ще се питаш "Аз живях ли изобщо?". Или приеми че ще живееш тук и живей, или се изнасяй. Средното положение не носи нищо добро.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Моята е е модел 2007 при регистрация в КАТ не можаха да намерят къде е изписан двигателя и за това написаха "без номер"
                      Смятай колко рабират , а уж гледах в някакви каталози мушкаха се от долу и т.н, а в талона отчужбина си имаше номер на двигателя (аз съм си първи собственик)
                      Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
                      :D

Коментар

Подлежат на проверка по "системата" само "рисковите" коли/ разбирай тузарски автомобили от висок клас/. Тях ги превъртат през всички възможни база данни. Преди време това важеше за всички автомобили внесени от запад. Даже имаше комисии от различни служби от МВР които присъстваха на регистрацията. И тогава дори се виждаха интересни явления.Наредили се на опашка 20 автомобила нетърпеливи да се регистрират...Идва комисията ...10 изчезват...за друг път.
                        Дано с колежката да има късмет ...ама е трябвало да види дали има VIN.
                        И другото..КАКВИ СА ТЕЗИ ХОРА БЕ...Как може да продадеш по този начин стока...Какво да говорим повече...
                        ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от skunk Преглед на мнение
                          Моята е е модел 2007 при регистрация в КАТ не можаха да намерят къде е изписан двигателя и за това написаха "без номер"
                          Смятай колко рабират , а уж гледах в някакви каталози мушкаха се от долу и т.н, а в талона отчужбина си имаше номер на двигателя (аз съм си първи собственик)
                          Това е най-добрия вариант! Когато аз регистрирам кола в КАТ и е първа регистрация, задължително "изчезва" номера на мотора. Полицаите след като не го намерят я записват "без номер двигател".

Доколкото знам вече няма законен начин да смениш мотор, освен при официалния вносител на съответната марка.
                          Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                            Аз го ядах със запорите. Законовия срок за отговор преди две години беше месец.
                            И аз изгорях с един запор! Купих колата от обява от форума!
                            Последно редактирано от Чавдар (V93); 28-03-13, 07:35. Причина: Латиница

Коментар

По въпроса писах на предишната страница. Може разбира се да се договорите парите да ги дадеш и след регистрацията, ама малко са продавачите дето го практикуват това.
                              Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                              ..... В правото има такова понятие "Скрит порок". Когато продавачът не обяви, че автомобила не става реално за продажба, купувача има право да развали сделката. ....
                              п.п. Забравих да кажа, че това трябва да залегне в договора за покупко продажба.
                              Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                              Първата ми джипка, бе задържана в Кат София, съмнение за пренабити номера, ...
                              Човече! Не набутвай хората МОЛЯ! Едно е съмнение, а съвсем друго пренабита рама. За пренабита рама НИКОЙ няма да ти я мине с 200 или 300 лева.
                              Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                              ..
                              Доколкото знам вече няма законен начин да смениш мотор, освен при официалния вносител на съответната марка.
                              Има съвсем законен начин, ама е тема на друг разговор.
                              Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 28-03-13, 07:51. Причина: допълнение
                              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
                                И аз изгорях с един запор! Купих колата от обява от форума!
                                Форума (за съжаление) вече е просто място, където се пускат обяви.

Иначе смяна на собственик в София (ако и предишният собственик е от София) става за половин-един час.
                                Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X