Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проект ...???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проект ...???

Колеги здравейте! От много време ми се върти в главата проект - купе на Витарка, с голям бензинов мотор, да се развърта бързичко, но какви дифове и т.н. не знам. За това искам ваше мнение и тъй като те първа ще купувам всичко, включително и Витарката, да ме насочите какво да купя... Колега тук във форума бе показал преди една синя витарка с двигател, ако не се лъжа на сузуки суифт беше се получила добре, но аз искам по-голям и бърз двигател.
    Очаквам мненията ви и също така, на мен Витарката ми харесва и смятам, че е ок за това, което искам, но дали според вас е така?
    FIAT Doblo SX

От: Проект ...???

Дифовете най-добре да си вървят с ДВГ според мен.

Кажи за какво ще се използва ако не е тайна?
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Коментар

за каране в пресечен терен и евентуално за състезание, но искам нещо по-силно от 1.6 на Витара....
      FIAT Doblo SX

Коментар

1.6то на Витарата с една духалка става доста сериозно за наличните мостове, скорости и раздатка. Опелски мотор вече е тестван, движи си съвсем прилично и с Витарената карантия и с мостове от Уаз (поне предния) и друга раздатка.
        От там нататък, нищо не ти пречи да набуташ мостове от Патрул примерно и двигател от Скайлайн, НО ако няма да караш само траял, май няма да е зле да се замислиш за отношението на масите на ходова част / купе. Отделно, че ако искаш и някаква скорост и устойчивост, цената на окачването става съвсем друга.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

ако првилно разбирам, Витара 1.6 , но с турбина? нали така? Турбо от каква кола?
          FIAT Doblo SX

Коментар

Не съм чак толкова в час, но май каква да е за мотор между 1.4 и 1.9. На газ става лесно, особено ако Витарката е от по-дъртите, с механичното делко. Ако е с "електронно", тоест запалването да го мисли компа, ще ти трябва и допълнитена електроника, че стават бели. На 8 клапановата става по-лесно - компресията е по-ниска и не създава ядове. НЕ се улисвай с буста обаче, че става скъпо. По малкото опит и повечето наблюдения, които имам, не се налага турбината да е с водно охлаждане.

Ъъъъ ... само да уточня - "лесно" означава минимум преправяне по мотора. Нов колектор, отвод от мазителната система, желателно читав датчик за маслото, че да няма изненади, въздуховоди за кулера и за турбината, усилен изпарител (задължително! проверено и доказано, тия, дето ги дават до 120 коня НЕ стават).
            Ако ще е на бензин - не знам, не съм се занимавал.
            предимство: нямаш ядове с пререгистрации, цената е горе-долу същата, като да смениш двигателя с друг, ефекта е повече от добър.
            недостатък: ако не си се забавлявал с такова нещо, е повече от желателно първо да изчетеш всичко, което намериш по-въпроса и да се консултираш със знаещите (аз все още съм от учащите се ), ПРЕДИ да изпечеш мотора. Вярвай ми, това чудо може да изкара и 200 коня ... ама за малко

Вече не са такава рядкост турбинираните Витари и Самураи, оня ден на Събора имаше поне 5 които "съскаха" и всичките се представиха доста добре.
            Имах възможност да гледам и творението на Антон (115коня 2.0 от Опел, 2 цели моста) на траяла - също се движи много леко и , колкото и да не съм фен на Опел - има по-добър момент в ниските. 2.0 4 цилиндровия от Гранд Витара също е много добър избор, а и дертовете с евентуална пререгистрация са минимални ... май.
            от там нататък, както казах и по-горе - всичко може, но влизаш в интересен филм с окачването и килограмите. Въпрос на идеи, пари и свободно време, разбира се

Коментар

Що направо не си вземеш витара V6 ?
              Газ 69 2.4i
              Густо майна, пътят свърши !!!
              GSM: О895 7О6О59

Коментар

Много благодаря на колегата тефчо, прав си за Опел и аз съм чувал, че е добра комбинация. Дали ще добре двигател от Опел Калибра и какви дифове да се сложат или двигател от Астра GT???
                FIAT Doblo SX

Коментар

E, не знам. Колегите, които са правили подобни трансформации ще могат да кажат мнение от първа ръка, което си е важно.
                  Забравих да спомена може би най-важното предимство на турбинирането - практически не вдига килата отпред, а витарското моторче е наистина леко. Не съм го теглил, но знам, че не ми е проблем да го извадя и сложа сам, докато за опелския мотор ми трябва помощ.

Ако се улисаш с конете, при всички случай минаваш на други раздатки и скорости и мостове, а като стане 2 тона ... хм, ти си знаеш

Коментар

Търси по-добре къса Витара 2.0 ,128 к.с.,четирицилиндрова, иначе галимацията е голяма щом не разбираш.Лесно и евтино се вдига.По-големи гуми.Ако счупиш диф-после може по-бавен да сложиш.
                    [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
                    Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Ако си решил да преобразиш Витара във Фронтера ,най-добре си купи направо Опел Фронтера.
                      Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                      New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
                        Ако си решил да преобразиш Витара във Фронтера ,най-добре си купи направо Опел Фронтера.
                        логично звучи, но Витарката си е по-лека от Фронтерата
                        FIAT Doblo SX

Коментар

Първоначално публикуван от low_rider Преглед на мнение
                          логично звучи, но Витарката си е по-лека от Фронтерата
                          Колега, замисли се за какво ще ползваш машината и най-важното колко са супсидиите , щото такива проекти като нищо гълтат едни парици, дето иначе може да си вземеш да речем Унимог, или в краен случай Виетнамка

Поздрави !
                          п.п. Савсем лесно се влиза във филми, ама когато филма стане многосериен, продукцията се оскъпява x10.
                          Най-добре започни със списък :
                          1) какво искам ?
                          2) къде ще го ползвам ?
                          3) колко пари ще отделя ?
                          4) заслужава ли си ?
                          5) наистина ли имаш нужда от "нещото" или просто искаш да си оползотвориш свободното време и да си направиш малко дженкс
                          6) за парите споменах ли , сега да не ме почнат колегите, че едва ли не всичко се прави от части събрани в задния двор.Не, че нестава, ама освен части, които винаги излизат + 100% от сметнатото в началото, трябва обурудван гараж, с най-различна техника и инструменти и не на последно място технически запознато лице.
                          Ако поне половината неща са ти налични и си отговориш на въпростите пиши с ясни аргументи и идея. Тогава ще получиш ясни, и точни отговори какво да търсиш и от къде. След което ще си изготвиш списъка с частите, ще визиш дали ти е по силите и другото си го знаеш ...

Поздрави и УСПЕХ

Коментар

Колега много си прав и да ти кажа добра равносметка си дадох, защото:

1) Искам яка машинка, която да бърза и добра да се справя извън асфалта, нооо заслужава ли си да влизам във филм както ти казваш или просто да си купя някоя джипка, която да троша в калта.

2) Парите са важни, защото все пак в криза живеем

3) аз не съм, човек, който сам да правя подобренията, нямам нито сервиз нито оборудван гараж
                            FIAT Doblo SX

Коментар

Първоначално публикуван от low_rider Преглед на мнение
                              Колега много си прав и да ти кажа добра равносметка си дадох, защото:

1) Искам яка машинка, която да бърза и добра да се справя извън асфалта, нооо заслужава ли си да влизам във филм както ти казваш или просто да си купя някоя джипка, която да троша в калта.

2) Парите са важни, защото все пак в криза живеем

3) аз не съм, човек, който сам да правя подобренията, нямам нито сервиз нито оборудван гараж

По логично е да не се захващаш тогава.
                              Газ 69 2.4i
                              Густо майна, пътят свърши !!!
                              GSM: О895 7О6О59

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X