Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да си свържа халогените

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да си свържа халогените

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
    Ми пернишки туних, да го е!
    Да живее "пернишки туних", е не във всичките му форми де.
    MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
    (А1+)
    О877ООО98О

Коментар

Важно е да се знае С КАКВА ЦЕЛ се монтират допълнителни фарове. (мъгла, работни, плашене на гаргите, дискотека и т.н.)
      За да има смисъл от фаровете за мъгла, те трябва да са на 20-ина см от пътя, което при джип е леко смешно. (Законът изисква да светят под нивото на късите светлини.)
      На покрива се монтират работни светлини, които служат примерно да ти помогнат при разпъване на лебедка и т.н. В гората определено помагат, ако са монтирани грамотно. Със сигурност, обаче остава рискът да ги строшиш. (зависи в коя гора караш)
      Между другото, едни от най-добрите работни светлини се намират по новите модели пътно-строителна техника.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
        Важно е да се знае С КАКВА ЦЕЛ се монтират допълнителни фарове. (мъгла, работни, плашене на гаргите, дискотека и т.н.)
        За да има смисъл от фаровете за мъгла, те трябва да са на 20-ина см от пътя, което при джип е леко смешно. (Законът изисква да светят под нивото на късите светлини.)
        На покрива се монтират работни светлини, които служат примерно да ти помогнат при разпъване на лебедка и т.н. В гората определено помагат, ако са монтирани грамотно. Със сигурност, обаче остава рискът да ги строшиш. (зависи в коя гора караш)
        Между другото, едни от най-добрите работни светлини се намират по новите модели пътно-строителна техника.
        Ти хубаво ги пишеш тия работи, ама те за пред дискотеката не стават, там си трее друго, много фар - много пичка. Капиш!?
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

От конфронтация смисъл няма. Идеята е да се научим взаимно на някои неща, въпреки че и на мен ми е странно в подчертано технически форум, някой да не знае да свърже две крушки...
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Поне веднъж са ми свършили работа.При това че ги сложих за убАво.
            (А1+)
            О877ООО98О

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
              От конфронтация смисъл няма. Идеята е да се научим взаимно на някои неща, въпреки че и на мен ми е странно в подчертано технически форум, някой да не знае да свърже две крушки...
              Сам знаеш работните светлини какви трябва да бъдат, въпросът в тази тема видимо не е за такива. Не виждам подвижност, възможност за насочване и други екстри на работните и бойни светлини. Няма конфронтация, споко, просто има мерак за нещо по-така, ама какво е , никой не знае.
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                .. Не виждам подвижност, възможност за насочване и други екстри ............
                Аааа Майсторе , не виждаш ти май. Моите се насочват и то всички. Е вярно, трябва да спреш и да ги насочиш в която посока искаш и пак "напред и нагоре".

п.п. Виж как хубаво светятНатиснете снимката за да я уголемите

Име:29112012400.jpg
Прегледи:1
Размер:58.8 КБ
ID:5461565
                По между другото да кажа че, в тази ситоациа само горните фарове вършеха работа. Ако е важно ще обясня защо.
                Последно редактирано от ТониМонтеро; 15-03-13, 21:55.
                (А1+)
                О877ООО98О

Коментар

Колеги здрваите!
                  Имам запитване относно една идея за халогените.
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1255.jpg
Размер:69.9 КБ
ID:5473273
                  Ключ №1- от него си се включват халогените както ни е известно на всички.
                  Ключ №2- ключа за дългите (така ми беше най-лесно да го изобразя).
                  Та сега запитването ми е:
                  1-ще стане ли от №2 да пуснем кабел до 86 на релето за да се включват халогените с дългите?
                  2-ако пуснем кабела от №2 до 86, следователно включим халогените от №1 ще се включват ли дългите?
                  3-мисълта ми е да ги направя като пусна дългите да се включват с тях, а в същото време да може да ги пускам и самостоятелно без дългите, ще стане ли тази работа така както сам го замислил?
                  Mitsubishi Lancer Station Wagon 1.6 GLXI 16V 4WD

Коментар

По-добрият вариант за свързване на фаровете с управление от две места е чрез ключ с две положения на включване - в едната посока директно включва светлините, а в другата чака управляващ +12V от ключа за превключване на къси/дълги светлини /изхода към крушките за дълги светлини/. Ключът може да е и трипозиционен, като в средно положение фаровете ще са изключени постоянно.
                    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                    First impression is not always true. Get inspired.
                    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от _mitaka_ Преглед на мнение
                      Ще може ли малко помощ за ключето, че не знам как да го вържа?[ATTACH=CONFIG]556042[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]556043[/ATTACH]
                      Копирах го, за да не прикачвам пак. Ето това ми е ключа с 2-ве позиционен. Значи ще стане, само ще трябва да видя кой кабел е за дългите от ключа и да си изведа един от там за към ключа. Като го направя ще кача снимки да покажа

Коментар

Да, може и този ключ да използваш, но той няма средно положение /изключено/, голям и по-масивен е и вероятно по-трудно ще се намери място за монтаж. От друга страна, тук текат сравнително малки, управляващи токове и не ти трябва мощен ключ, а по-скоро такъв с подходяща форма за вграждане в някое от щатно предвидените за това места по таблото. Затова аз бих използвал някакъв автомобилен ключ - тип клавишен, но с положение, при което фаровете да са изключени. Добре е да има и някаква светлинна индикация за това, че са включени допълнителните фарове - или на таблото, или в самия ключ. Така ще имаш всички възможни режими - постоянно включени, включени само при дълги светлини и изключено положение.
                        Успех!
                        Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                        First impression is not always true. Get inspired.
                        Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                        Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Значи преди години правех нещо подобно, със диод от генератор на лада, само че при мен беше за друга целНатиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1255.jpg
Размер:64.6 КБ
ID:5473385 дано ти е от полза.Идеята ми беше да не подава обратно ток .

Коментар

Благодаря за инфото, като го направя ще покажа резултата.

Коментар

При горе описаната схема с 2-та ключа, когато включиш ключ 1, ще светват и дългите, заедно с халогените. Решението с диод е трудоемко и най-вече усложняващо нещата. Най-добре е както ти е показал колегата с 3 - позиционнен ключ:
                              1) изключено -не свети нищо;
                              2) включено, без да бараш дългите;
                              3) включено, тоест на това полужение ключа трябва да затваря веригата, както при полужение 2, само че тук тока не идва от контактния ключ или там от където си го хванал за полужение 2, а идва от ключа на дългите. Така веригата е с 2 ключе 1, който е за дългите(от него идва сигнлания +), и 1 ключ, който е на самото трипозиционно копче, играещ ролята на селектор.

Това е, поздрави

Коментар

Не знам колко е сложно при мен беше на единия кабел ,просто прекъсва в обратна посока веригата ,не карам никой така да го прави ,така беше при мен,само че на стоп светлини и подаваше ток на светлините за мъгла и отзад святкаха четири стопа ,когато включа за мъгла не подава към стопа успех.ПС все пак трябва да се изкажат и по знаещи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X