Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за фронтера -снегорин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гуми за фронтера -снегорин

Здравейте,
    Подготвям една фронтера -снегорин ,която ще покажа след няколко дни във форума.Бях пуснал една тема но през стария ми акаунт-Джип за снегопочистване" но тя много се отклони от целта си.Прочетох някои статий за гумите ,но оставам с впечатление,че няма универсална гума за дълбок ,отъпкан сняг и други зимни условия.Може да ми е убегнало нещо ,но........В момента съм с мишлен /зимна шарка /Алпин ако се нелъжа около 7мм.и се чудя дали ще ми вършат работа за снегопочистването.Няма да чистя "Петрохан" а малки улички ,но знае ли човек.Ще ми се да съм подготвен по-рано а не да се окаже ,че" снегорина" неможе да отлепи.Ще съм благодарен на хора с опит в чистенето или въобще със зимните условия.

От: Гуми за фронтера -снегорин

Ба си, изпадам направо в чуденка че до сега не бях се замислял. По принцип трябва да вършат работа, нали все пак по изчистено ще вървят. А де?!?
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Виж сега ако погледнем щатните снегорини си карат във най добрият случай със съвсем нормални гуми. И си вършат работата по принцип. Та при положение че си обут със все пак зимни гуми и имаш двойно задвижване би трябвало да успееш да ринеш снега.
      Моят съвет е при по дебели снеговалежи да предвидиш вериги - тогава няма спиране!
      Поздрави!
      Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Дани за твойте нужди и аз мисля,че ще е по- добре да караш със зимните.Дай снимки да я видим Фруктиерата

Коментар

Светльо,трябва да я взема в понеделник и ще я снимам.Сега съм в процес на изработка и на автоматичен опесъчител-мое дело!Ще чакаме да падне снегът само и се почваме. Ще дойда да изчистя пред вас ,че да не закъсаш с чирокито,нали сме свой хора.Иначе дилемата ми за гумите е ,че като е стръмно трябва да се кача да чистя от горе на долу,ама докато стигна до горе....какво става?Пък и никой дето се занимава със снегипочистване не казва нищо,а има такива-пазят си хлебеца хората ,разбираемо е,да си блъскаме главите сами.

Коментар

Ами точно това е и дилемата-стръмното. То по равното и надолу е ясно. Аз си карам с максис и нагоре и надолу ми е все тая, бутам си. Ако мислиш да катериш много стръмно май че ще опреш до вериги.
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Евгени Турбото си беше рязал гуми с дърводелска фреза за неговата фронтера -снегорин.
              Виж в опелския подфорум май беше темата.
              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                Евгени Турбото си беше рязал гуми с дърводелска фреза за неговата фронтера -снегорин.
                Виж в опелския подфорум май беше темата.
                Трудно ще нареже стандартни зимни гуми

Коментар

Чистил съм с истински подготвен трактор, със вериги, с роторен снегорин. Веригите трябват за маневрите, които се налагат според задачата.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                    Трудно ще нареже стандартни зимни гуми
                    ...със дърводелска фреза. Прав си.
                    Аз моите ги поорязах при гумаджиите и резултата беше много добър. Просто направих разстоянието м/ у кубетата по- широко.
                    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
                      Виж сега ако погледнем щатните снегорини си карат във най добрият случай със съвсем нормални гуми. И си вършат работата по принцип. Та при положение че си обут със все пак зимни гуми и имаш двойно задвижване би трябвало да успееш да ринеш снега.
                      Моят съвет е при по дебели снеговалежи да предвидиш вериги - тогава няма спиране!
                      Поздрави!
                      Да,ама щатните снегорини имат баласт /товар/ защото масата им трябва да е по-голяма ат масата която бутат.Самата тежест им осигурява сцепление с пътя.
                      0884 987 137
                      В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

Коментар

Абсолютно съм съгласен!!!
                        Мисълта ми бе ,че ако е със зимни гуми ще има по добро сцепление без да е необходимо да вози баласт!
                        Поздрави!
                        Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Преди няколко години видях как един трактор закъса пред нас в Бояна/малко над ханчето/защото нямаше блокажи .Изчака един с блокаж и той нямаше проблем.Мисля ,че бяха Болгари .Някъде от пернишко ги бяха докарали,че един комшия/от големото добрутро/закъса с МЛ-а.
                          За противотежест знам,че трябва за всеки случай.Чистя и с мини тракторче по разни дворчета на "сиромаси" и там има противотежест защото тракторчето е 200 кг.и блокажа не помага.На джипката ще и метна някоя торба сол в багажника,за противотежест и за машината за распръскване дето ще я закача отзад.
                          Относно веригите-малко тъп въпрос ама.......Като съм на 4х4 не трябва и на четирите колела да слагам а само на задните може нали?

Коментар

Глей ся, колесният трактор е най-лесно закъсващото нещо на заледена улица например. Няма с и без блокаж, закъсва си здраво поради две причини а именно, няма окачване и гумите му са за съвсем друг терен. Но това е за друга тема. Ти какво си се укостил, дай го по-спокойно, предполагам даже че и вериги няма да ти трябват ако гумите са ти що-годе добри. Фруктиерата мисля че даже и нужда от противотежест няма да има че сравнително добре и е разпределено теглото, а и някакъв разпръсквач пишеш че ще слагаш, което предполагам е отзад, тури в сметката и луга/песък, или там каквото ще разпръскваш и ето ти го баланса.

Коментар

Първоначално публикуван от danigarden Преглед на мнение
                              Относно веригите-малко тъп въпрос ама.......Като съм на 4х4 не трябва и на четирите колела да слагам а само на задните може нали?
                              Можеш само на задните да сложиш и ще ти е достатъчно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X