Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за превръщането на кола в ПИКАП !!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за превръщането на кола в ПИКАП !!!

Здравейте приятели !

Не знам дали тук е точното место, за което се извинявам предварително, но имам едно питане !!

Вкъщи си имаме една Алфа Ромео 33 (1.3 боксер , двоен карбуратор, 89година е мисля) , тааа тази кола си седи така и никой не я кара ! Вместо да си гние в гаража или да я давам на вторични суровини, ми хрумна налудничевата идея да я направя ПИКАП. Самата направа не е проблем - има кой да я направи.

Искам да я ползвам главно за превоз на мотора ми от една точка в България до друга , а и за товарна кола от време на време !

Въпросът е свързан с документацията ! Колата си е наша , регистрирана и всичко е както законът го изисква, обаче в талона пише , че е 5 места и е хечбег. Ако я направя пикап, ще се наложи ли задължително да сменям талона или мога да я карам и така ?!?!?

И другото ,което е, е че ако трябва да се сменя талона , каква е процедурата и за какви пари става въпрос (естествено чисто ориентировъчно) ?!?!?

Благодаря Ви предварително за оказаната помощ и отделено време ! Поздрави !
    Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

От: Въпрос за превръщането на кола в ПИКАП !!!

Първо. Никога няма да минеш технотест.А трябва .
    Второ.Избрал си възможно най-неподходящата кола за пикап.
    Трето .Тя и като кола не е подходяща и е беше едно голямо недоразумение и долу горе от нея почна падението на италианското автомобилостроене.
    Четвърто.Трябва да се лети още по-бавно,даже да се ходи....понякога.
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Технотест, от там издават сертификат и после Кат.
      First Man, then Machine!
      Lada Niva
      Honda XR 400

Коментар

За Технотест забрави!! Отдавна спряха да регистрират самоделни пикапи,ремаркета и т.н.
        088пет722пет99
        http://www.hydropompi.com/

Коментар

Моето мнение е, че по-добре италианското недуразумение да отиде на кантара, където му е мястото, а с парите да се вземе перфектно ремарке за мотори или комбинирано.
          Имах такава алфа и от тогава съм се зарекъл никога, ама НИКОГА италианско!
          На сърбела майката му е чесането.
          Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
            Първо. Никога няма да минеш технотест.А трябва .
            Второ.Избрал си възможно най-неподходящата кола за пикап.
            Трето .Тя и като кола не е подходяща и е беше едно голямо недоразумение и долу горе от нея почна падението на италианското автомобилостроене.
            Четвърто.Трябва да се лети още по-бавно,даже да се ходи....понякога.
            Хехехе За не знам как седят нещата с технотеста и затова питам
            Второ: Колата си я имам , но не се ползва за нищо , така си седи и ръждясва, не съм си я избирал точно за тази цел /да се превърне в пикап/ !! Колкото за това колко е подходяща или не , както казах, има кой да я превърне в перфектен двуместен пикап. Остава въпроса с документацията....
            Трето: Колко и какво недоразумение е била не знам, лично аз докато я карах , не съм имал проблеми с нея и ми е служела вярно без проблеми...
            Четвърто: Където е нужно ще се влачим, ако трябва , за другото - както дойде
            Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
              За Технотест забрави!! Отдавна спряха да регистрират самоделни пикапи,ремаркета и т.н.
              Да разбирам , че няма никакъв начин да се оправя с документацията, така ли излиза .... !?!?

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                Моето мнение е, че по-добре италианското недуразумение да отиде на кантара, където му е мястото, а с парите да се вземе перфектно ремарке за мотори или комбинирано.
                Имах такава алфа и от тогава съм се зарекъл никога, ама НИКОГА италианско!
                За кантара и е рано, има хора от малцинствата дето ще дадът повече за нея от кантара, ааа за ремъркета - не става , мислил съм го , но не ми е практично и за сега не е вариант!!!

Коментар

Има два варианта, единия е правиш я пикап и си караш така... другия е по-сложен. Има специална наредба за изменения по конструкцията на ППС -тук Много е голямо за да копирам всичко което трябва като изисквания, но по принцип не е невъзможно, въпроса е дали си струва главоблъсканицата, понеже няма да стане само с 1 подпис, успех.

Коментар

Технотестът е задължителен, това е промяна в конструкцията на колата. Нямам идея колко е трудно или невъзможно минаването му...ако всичко е О.К., защо да не я регистрират? Между другото, по черните пътища високо в Рила и Родопите често се разминавам с каквото се сетиш-без НИКАКВА регистрация...
                    Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Гущеров - / Жокера / Преглед на мнение
                      Да разбирам , че няма никакъв начин да се оправя с документацията, така ли излиза .... !?!?
                      За съжаление-ДА!
                      088пет722пет99
                      http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
                        Технотестът е задължителен, това е промяна в конструкцията на колата. Нямам идея колко е трудно или невъзможно минаването му...ако всичко е О.К., защо да не я регистрират? Между другото, по черните пътища високо в Рила и Родопите често се разминавам с каквото се сетиш-без НИКАКВА регистрация...
                        За черните пътища е ясно, там има как да се оправим, лошото е ,че ако ида някъде с мотора и ме спрат...... ще има мноооооогооооо големи главоболия и глоби

Коментар

За съжаление-ДА!
                          Лошооооо... лошо ! Точно такъв отговор не исках да чувам..... Кофти тръпка...

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Гущеров - / Жокера / Преглед на мнение
                            Да преди една година питах в технотест заради един приятел който искаше да прави на пикап един МБ 123 300 Д . Теоретично не е невъзможно да стане но трябва едва ли не становище от производителя че ти разрешава промените някакви евро простотии на амбрияжите от Брюксел . Продавай я и си купи готов заводски пикап .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Браво. Браво. Абсолютно верно. Така е. Даже в момента не съм сигурен дали изобщо нещо издават.

Първоначално публикуван от Schamane Преглед на мнение
                              ...наредба за изменения по конструкцията на ППС -...
                              Тази наредба съм я качил Тук, като изрично съм писал, че е само проект.
                              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X