Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв антифриз ползвате?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв антифриз ползвате?

В разгара на сезона за смяна и проверка на антифриза, мисля че въпроса - Какъв антифриз да сложим (като марка) в много актуален.
    Би могло да се направи нещо като анкета и да се гласува, но не познавам толкова добре това което се предлага на пазара.
    Ако някои по навътре в нещата реши да го направи, ще е супер... Но до тогава, напишете вашето мнение за антифриза които ползвате и доволни ли сте...

От: Какъв антифриз ползвате?

розАв на шелл. Ползвал съм и на приста, но попаднах на някакви яко отрицателни мнения по форума и спрях.

п.п. главната причина е, че са лесно достъпни по бензиностанциите - не съм ги варил, пробвал, пил и т.нт...
    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

На всичките си железа наливам червен антифриз,мисля че беше на Eurol,по съвет на майстор,след като зимата ми замина водната помпа на комбито,защото бях налял от жълтия антифриз,този руският"Лена"!На другия ден,беше замръзнал в казанчето!Както и да е,червения до колкото си спомням беше по 12 лв. литъра,готов,скъпичък е,но няма грешка,стрелката ми не отлепя от синьото,от както карам със него!Поздрави,Момчил!
      Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Антифриза на ОМВ е много добър.От както се помня,само такъв сипва.На лукойл също не е лош.

Коментар

SILVER HOOK който внася колегата от форума. С гарантирано качество и директно от вносителят. Цената е приемлива, дори и ниска за качеството му. Днес напънах джипа на доста хард места на които със старият ми качваше над 90 градуса, сега закова на 82 и не мръдна въпреки извращенията.
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Mercedes по спецификации на мотора,една туба вътре и дестилирана вода до горе,дават му 10 години уж и за сега проблеми нямам.

За резервен или ако е на зор положението може и Zerex - G05 който е мааалко по-евтин,нещо от рода на 19 долара срещу 23-25 за тубата на Мерцедеския

Голяма далавера не виждам от нещо което ще го ползвам поне 5 години,да спестя 4 лева и да сложа пембян от Приста да речем не ми се връзва еле след като двойно по-голяма част от проблемите с кой да е мотор са породени от охладителната система,а не от маслото примерно.

Има дълъг списък с одобрените по спецификации,цвета може да е какъвто си пожелаеш.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Вижте му подписа на тоя над мене! Оооопс ама и моя бил подобен. Ефтин антифриз излиза през носа. Ако не е замръзнал преди това. Хахаха
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Във всичките ми коли - Fuchs G12 Plus , разреден с дестилирана вода. И смяна независимо от състоянието му - на 2 години.
                First Man, then Machine!
                Lada Niva
                Honda XR 400

Коментар

На ОМВ е вярно,това което пише за концентрацията-10годишен опит.Правил съм се на луд и съм питал защо нямат червен.Казаха,че това се слага на всички двигатели по света.После са пуснали и червен.За по-специални цели аз слагам друг.
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Аз вчера сложих това: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=151524
                    Toyota Land Cruiser 80, 1FZ-FE
                    BMW F650CS
                    Радо о885 5о 59 5о

Коментар

Купувам розов концентрат и преди да го налея в системата, правя проба - пълня спринцовка, разреждам с дест.вода и после - във фризера. Ако издържи пробата, значи става.
                      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Безименен концентрат от малък цех с над десетгодишна традиция. Не знам цената, защото е незначителна - 4 лв литъра за -80 или -60 градуса (на теория, само за сметките при разреждането се ползва това). Никога не купувам разреден, за да няма после още теми за ментета заради недочетени етикети и фалшиви опаковки.
                        От 96 - 97 година до сега никакви проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                          Казаха,че това се слага на всички двигатели по света.
                          Желателно е да се погледне изискването за специфичния автомобил. Няма универсално идеален антифриз защото резервоарите на различните автомобили се правят от различен метал. Разликата идва от антикорозионните съставки на различните видове антифриз. Ако автомобилът изисква розов, а слагате червен, може по-бързо да настъпи корозия на резервоара. По същата причина не трябва да се смесват различни цветове, при доливане например.

Коментар

Първоначално публикуван от fnqkhhhzzz Преглед на мнение
                            ...На лукойл също не е лош....
                            този имам силни подозрения ,че е е същия като приста оил - нищо чудно ида се окажат един и същия. А колегите тук се потрисат от него ...
                            В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
                              Ако автомобилът изисква розов, а слагате червен, може по-бързо да настъпи корозия на резервоара. По същата причина не трябва да се смесват различни цветове, при доливане например.

Мммммммалко да не се съглася с тая част на писанието ти.За това,че няма универсален еле при по-нови коли е верно,че се гледа спецификация пак е верно,от модел до модел на една и съща марка коли има разлика и искат различен антифриз.

Обаче не съм съгласен за цвета - под един и същ код или спецификация можеш да намериш розов,зелен,червен,син,кафяв,безцветен,ракиен и какъвто там цвят има.Това,че вътре е розова не значи,че не можеш да смениш със зелен да речемСега като влезе Ясен и ще обясни най-кратко за двата вида антифриз и защо не се смесват,но принципно цвета не означава нищо.Японка с Швед и същата с Африканец е все у таковата,няма значение цвета,вЕрвай ми.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X