Здравейте! Искам първо да се извиня ако има такава тема! Имам кола (не смея да казвам марката) бензинов мотор 2.0 мотор 150 коня. Скоро видях ,че трябва да доля масло, отидох на ОМВ и си взех 15/40 ако не се бъркам. И от тогава колата взе да пуши (бял пушек на обороти а след като я форсирам до 5-6 000 оборота черен пушек). Смених гумички на клапаните и пак продължи да пуши. Бащата наля някаква добавка (немога да се сетя за името и сега) и пак продължи да си пуши. Мина известно време и на моменти пуши на моменти не. Пропушва когато съм в задръстване и карам на 1-ва скорост продължително време, след това спира да пуши. Или като паркирам назаде се вижда леко пак да пуши. Дали може да е от това ,че съм смесил маслата (при смяна на маслото би трябвало да се оправи ако е от него) или съм за по сериозен ремонт. Сегменти ,клапани, гарнитури. Вие как мислите? Благодаря преварително ако някой ми отговори!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Моля за помощ- горене на масло
Свий
X
-
От: Моля за помощ- горене на масло
Мирославе, не се притеснявай да кажеш за каква кола и за какъв точно мотор става дума, така колегите ще могат да ти помогнат по-добре. Тук никoй няма да ти се присмее на колата, ако ще и за 30 лева да си я взел от моргата. Кажи и на какви километри е колата, с какво масло си я карал преди, колко е горяла /ако го е горяла де/, след колко хиляди ти се е наложило да долееш. Въобще колкото повече информация дадеш, толкова по-добре. Ако си лаконичен в описанието, очаквай след няколко часа отговори от рода на "чакай да хвърля боба и ще ти кажа...". Форума е пълен с готини хора, дай им нужната информация и ще се опитат да ти помогнат.
-
Антифриз през ауспуха! За сега е малко,и затова го прави само на ниски обороти.Най-вероятно е гарнитура на главата,но ще си каже като го отворите. А за доливането на маслото-съвпадение!088пет722пет99
http://www.hydropompi.com/
Коментар
-
И аз мисля, че е охладителна течност (заради белия пушек). В най-добрия случай само гарнитура на глава. Е може и главата да се провери, когато се свали.Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
-
Много бързате със сваляне на главата. По-спокойно!
Предстои му смяна на маслото - промивка преди смяната и тогава слагане на подходящото .
Ако колата е по-стара - не слагай пълна синтетика масло.
Сложи не модерните и скъпи масла. Те измиват двигателя, а АКО колата е стара такова измиване е вредно.
Виж си какво масло ти препоръчват за колата и сложи такова.
Дай повече информация дали си с БМВ 2.0 ( тогава препоръчват10 W40) или друг автомобил Опел 2.0 или ....
Коментар
-
Само да споделя, че 20+ годишна Вектра, като я взехме, беше с масло OMV, беше сменяно скоро - личеше си, бистро. След 3-4 хил.км. се наложи доливане, след още 1000 взе да пуши при палене като Камаз. След смяна с масло GM 15/40 видимо намаля пушенето. За горенето още е рано да се каже, че не се кара много колата.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Ако съм познал колата тва масло от омв й е бало маматаИ азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
1. Много зависи за какъв мотор говорим. На различните мотори при остаряване, прегряване или при други неблагополучия им се повреждат различни неща.
2. Много зависи и с какво масло е била по-рано, а също и какво е било нивото. Лесно е да препълниш някой двигател, ако не изчакаш стичането на маслото в картера, преди да измерваш и доливаш. Ако е препълнен, ще пуши докато не си приведе маслото в нормата.
3. За един и същи разход на масло, калпавите масла пушат по-видимо.
Коментар
-
Добре де, кой е тоя двигател, който от доливане на половин-един литър 15W40 масло ще започне да пуши? Колко капризен трябва да е този мотор? Питам, защото на моите каляски съм сигурен, че мога да им шибна литър от каквото и да е моторно масло и пак няма да пропушат за 5 кръстовища.
Коментар
-
Важно е за какъв ДВГ става въпрос,така нищо не може да се каже само общи приказки!Карах дизел гореше антифриз и дизел от гарнитура ,но масло не пипаше грам,не го и мешаше защото сегментите бяха бетон,така че може да не е антифриз!Трябва да се знае каква е моторетката,някои си имат гяволии,а това каква е колата не се притеснявай, важно е,правил съм Вартбурзи,Трабанти,Полонези,Аро,Уазки,какво значение има,кола е и трябва да се прави,от изброените всички бягаха и хоп в нашия сервиз!Последно редактирано от faster; 30-08-12, 18:12.Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!
Коментар
-
Кола за млад шофьор,няма да е капризен мотора ГАРАНЦИЯ.
А леко да е прегрявана или леко да и е сипвана вода на горещ мотор?
Кажи си де,и ние сме правили глупости или поне аз.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Пропуши?! Пак да питам, кой мотор пропушва от литър 15w40?
Значи не пуши и на 4 литра масло доливаш половин-един литър 15w40 и започва да пуши? Интересно...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар