Здравейте колеги. Искам да ви попитам как се стига до така нареченото копито над София? Веднъж се опитах, но беше тъмно и се омотах някъде. Хванах през бул. България и само нагоре, минах бояна и започнаха завоите. Минах един разклон на ляво но не го хванах и продължих напред и се отклоних доста в страни от София. Става въпрос за лека кола. Благодаря предварително!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Как се стига до копитото?
Свий
X
-
От: Как се стига до копитото?
Правилно си тръгнал. Караш по Бъллгария нагоре и почваш да катериш завоите. Подминаваш Тихия Кът и отбивката е с едно островче и табелка наляво. То представлява малко, като спирка в дясната част. От там се тръгва за Копитото. 1-2 км все по шосето... и ще я видиш кулата.Успех.
Коментар
-
Както са ти писали колегите, на около 7-8 км. след като минеш и последните къщи от Бояна, а и едно колело на последна спирка на градски автобус, и на около 2км. след "Тихия кът", който ще видиш отляво на пътя, стигаш до прилично голямо кръстовище с островче, на което има табели с надпис "Копитото" и "Планинец", и на около 2км. нагоре е телевизионната кула и малко след това хотела чиято табела всъщност си видял.
P.S. Препоръчвам ти да спреш на паркинга, който е отляво на завоя точно преди телевизионната кула, и да се качиш на беседката, която е над този завой и не се вижда от пътя, по стълбите намиращи се на 20-30м. в посоката от която ще си дошъл, защото е единственото място от което се виждат София и Перник едновременно, а и гледката си заслуижава поне за "една цигара" или "една бира" време.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
...пък ако си гладен, и до Планинец можеш да минеш на връщане. Аз напоследък все там хапвам като се кача на Витоша.
...а някога лифта работеше. И горе беше живо. Имаше хора, пък и "разходката" с лифта си беше разнообразие. Ама.... беше.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Re: Как се стига до копитото?
По "България" нагоре, минаваш Бояна и все нагоре по завоите. По едно време "изниква" табелка за хижа "Тихия кът".. обикновено там има павилион за напитки, поне през деня, там биеш вляво и си тамНе позволявайте на адреналина и гордостта ви да управляват мотора, защото всичко става много бързо!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение...пък ако си гладен, и до Планинец можеш да минеш на връщане. Аз напоследък все там хапвам като се кача на Витоша.
...а някога лифта работеше. И горе беше живо. Имаше хора, пък и "разходката" с лифта си беше разнообразие. Ама.... беше.
А и аз препоръчвам Планинец, който е много удобен за пишман авто-туристи дори и през зимата, но първо мини през беседката.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар