Обява

Свий
Няма добавени обяви.

VM моторите!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• VM моторите!

Интересно ми беше точно къде могат да се срещната тези агрегати, в резултат намерих това:
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_VM_Motori_engines
    Тъй като тези двигатели не се славят с надеждността си, а точно обратното, би било интертесно да чуя вашето мнение!
    Също така, дали и по-новите разработки са толкова калпави?

От: VM моторите!

Аз карам опел фронтера 2.5 тдс и не съм имал ядове с двигателя . Да поясня , че го карам нормално доста пъргав е за 115 коня , сменям му маслото на 10000 и не доливам нито капка следователно и не харчи масло .Общо взето съм доволен от този мотор но подръжката му е много скъпа .
    Land rover 2.5 tdi
    0884035413

Коментар

Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
      би било интертесно да чуя вашето мнение....
      Горе в дясно има "търсачка" ползвай я! Тук е писано (дискутирано) с гЕгабайти
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Май по-лесно ще е да се пита "къде не могат да се срещнат"
        Правилният принцип при тях е - карай докато не почне да се чупи, след това - сменяй! Иначе мотора си е перфектен!
        Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Въпреки лошата "слава" на предишните поколения VM Motori, според мен новите двигатели от серията Common Rail - R 425 DOHC, R 428 DOHC нямат много общо с предишните, освен може би само марката. Те са с два горно разположени разпределителни вала/в главата/ и нямат повдигателни пръти, не с отделни глави а са с една цяла, както повечето съвременни двигатели, нямат проблеми с охлаждането /поне не повече от всички съвременни дизели/. Карам от 2008 г. Jeep Liberty с двигател 2.8 CRD и досега съм повече от доволен от него. Добра динамика и мощност, няма разход на масло и не е капризен към горивото. За разлика от предишната ми кола /също Common Rail дизел/, при него не си проличава веднага качеството на зареденото гориво и няма явна загуба на мощност. Вече има доста такива двигатели, които отдавна са надхвърлили 200 000 км. и са в добро здраве. Разбира се - всеки мотор може да бъде съсипан за доста по-малко километри, в резултат на неграмотно поддържане или на липса на такова въобще. Но при спазване на сервизните интервали на обслужване и ползване на предписаните консумативи /примерно маслото трябва да е 5W30 синтетика, а не минерално 15W40/, новото поколение двигатели на VM са доста по-добри, с добър ресурс са, без да притежават слабостите на старите.
          Поздрави!
          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
          First impression is not always true. Get inspired.
          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X