Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Fiat Panda-карбуратор проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Fiat Panda-карбуратор проблем

Хммммм имам подобен проблем ама не с Панда , а с друга кола........интерисува ме препарата.

Коментар

Ако колегата,няма нищо против,ще ти го дам името на ЛС
      Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Виж ЛС
        Малко по темата пак,пробвах да го заменя мемраната и с такава от Лада 2105,имам един излишен карб,но беше малко по-голяма А сега друг въпрос,дали не може да се пригоди карбуратор от Уно,той даже дали не е същия карбуратора?

Коментар

Бедната смес няма как да има общо с поплавъка. Ако при намаляване на притока на въздух работата се подобрява, то трябва да търсиш причината в смукача и жигльорите. Този карбуратор с автоматичен смукач ли е и как се задейства? Има ли допълнителни системи за обогатяване? Обогатителната помпа за която се предполага по-горе, няма как да има общо с нестабилни обороти, колата може да работи и без нея. Ще има по лоша реакция на подаване на газ, но все пак ще работи.
          Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
          Drag Grand Canyon Daily
          Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
          LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
            Бедната смес няма как да има общо с поплавъка. Ако при намаляване на притока на въздух работата се подобрява, то трябва да търсиш причината в смукача и жигльорите. Този карбуратор с автоматичен смукач ли е и как се задейства? Има ли допълнителни системи за обогатяване? Обогатителната помпа за която се предполага по-горе, няма как да има общо с нестабилни обороти, колата може да работи и без нея. Ще има по лоша реакция на подаване на газ, но все пак ще работи.
            Ръчен смукач е и има отзад едно бяло(на снимката,до ускорителната помпа ) което с болт се регулира вакумът при дръпнат смукач

Коментар

Малко да уточня за препарата после да няма -ама аз го накиснах,пък после не можах да го намеря!
              Препарата работи най-добре разреден с топла вода, защото тя го активира! Трябва да следите постоянно това което миете защото е доста силен и затова съм дал и друг ватиянт за почистване изпитан с времето с разтвор от вода и оцен в тенджерка да кипне и после карба вътре.Малко с четчица и е 6 но задължително махате всички гарнитурки и гумички разни .
              Uaz 469 2.4 D MB
              KTM 600 ROTAX
              Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
              Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

То добре,ще я направя тази процедура,ами дали е от задръстени жигльори или нещо друго,въобще задръстено?Защото,тези двата дето се подават най-отгоре ги продухах и разлика няма?

Коментар

Хи, разгледах темата и се сетих , че преди време един мой приятел имаше Панда. Та той казваше , че някой части са съвместими с Юго /Застава, но не се сещам кои. Успех в ремонта

Коментар

Първоначално публикуван от a_andreew Преглед на мнение
                    Хи, разгледах темата и се сетих , че преди време един мой приятел имаше Панда. Та той казваше , че някой части са съвместими с Юго /Застава, но не се сещам кои. Успех в ремонта
                    Стават и от Lancia y10,двигателя е същия Мерси!

Коментар

Ехх,де да работеше така...http://www.youtube.com/watch?v=ovJUs...EEF6F65BFCD94B тази на клипа не е с оригиналния карбуратор,дали не е от Уно,защото "рамото" на дроселовата клапа,дето се хваща жилото за газта и се подава е отпред,а на мойта е отстрани и този карб е двукамерен ,та от какво е,на мен ми прилича на карбуратор на Уно

Коментар

Коментарите под клипа споменават weber 32 и нещо за състезателни версии 1301cc 1498cc, както и делта (предполагам Ланча). Бъкел не отбирам от тоя език, това е което гугъл сподели
                        Toyota Land Cruiser BJ70 1985
                        Lexus LS430

Коментар

Давайте още идеи и кажете ако нещо трябва да проверя,днес с постопли и се размрази вратата на гаража,та вече имам достъп до Пандата
                          Последно редактирано от Driftacha; 19-02-12, 20:59.

Коментар

Първоначално публикуван от Иво82 Преглед на мнение
                            !Лично аз си оправих карбуратора тогава(преди 2 години) по гореописания начин + ремонтен комплект за чудото и резултата е ,че един комшия и сега си я кара без проблеми!
                            А да при мен чудото беше Солекс но има и Вебер !
                            Ето такъв комплект ли?
                            http://www.ebay.ch/itm/Rep-Kit-Weber...item2c5ba70f72

Коментар

Здравей колега, имам същата Панда с абсолютно същия карбуратор, минал съм през този проблем. Разглоби го напълно, провери дали е равна повърхността където се закрепя към смукателните колектори и двете части на карбуратора. С времето се изкривяват и не лягат добре. Ремонтния комплект за този карбуратор струва около 15лв, в него има всички гарнитури, платно за ускорителната помпа, игла за поплавъка и всичко останало. Разпръсквача на ускорителната помпа е набит с едни малки О-пръстени, ако са стари те пропускат и не може да разпръсне горивото през човката. Сложи й главен горивен жигльор от Жигули. Ше проверя точният размер и ше ти ги напиша. След като направих тези неща на моята Панда този проблем изчезна напълно. Разхода се покачва с около 0,5л.

Коментар

Първоначално публикуван от Ace Of Spades Преглед на мнение
                                Здравей колега, имам същата Панда с абсолютно същия карбуратор, минал съм през този проблем. Разглоби го напълно, провери дали е равна повърхността където се закрепя към смукателните колектори и двете части на карбуратора. С времето се изкривяват и не лягат добре. Ремонтния комплект за този карбуратор струва около 15лв, в него има всички гарнитури, платно за ускорителната помпа, игла за поплавъка и всичко останало. Разпръсквача на ускорителната помпа е набит с едни малки О-пръстени, ако са стари те пропускат и не може да разпръсне горивото през човката. Сложи й главен горивен жигльор от Жигули. Ше проверя точният размер и ше ти ги напиша. След като направих тези неща на моята Панда този проблем изчезна напълно. Разхода се покачва с около 0,5л.
                                Здравей и на теб,искам да кажа,че сега като прочетох твоето мнение,се сетих,точно това забелязах,преди като подам газ(на незапален двигател)пръска бензин,а вчера точно от тази човка като врътна рамото за газта от човката не пръска никакъв бензин?!Благодаря Ти за подробното мнение

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X