Обява

Свий
Няма добавени обяви.

за или против червената нафта

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: за или против червената нафта

бях писъл в раздела за горива и съвсем случайно попаднах на тази темакъдето най-малко очквах да я открия.преди това изчетох и трите страници и имам следното запитване
    преди три дни поразчиствах тавана и се натикнах на доста количество(от изчетеното до тук)червена нафта или нафта за битово утопление(на около 20 години заедно с нафтовата печка с която се отопляхме тогава)
    та имам няколко въпроса:
    1.става ли да се прекара през нечий резервоар(че имам 4 автомобила на нафта)или да не си мотам акъла
    2.евнтуално ако да трябва ли да използвам някакъв вид добавка(бензин,керосин и т.н) за да се подсили
    3.и като последно вижда ми се не много бистра,по-скоро има някакъв по мазен слой отгоре.верно че температурите бяха около -10 но не беше замръзнала

Коментар

Първоначално публикуван от akxel Преглед на мнение
      бях писъл в раздела за горива и съвсем случайно попаднах на тази темакъдето най-малко очквах да я открия.преди това изчетох и трите страници и имам следното запитване
      преди три дни поразчиствах тавана и се натикнах на доста количество(от изчетеното до тук)червена нафта или нафта за битово утопление(на около 20 години заедно с нафтовата печка с която се отопляхме тогава)
      та имам няколко въпроса:
      1.става ли да се прекара през нечий резервоар(че имам 4 автомобила на нафта)или да не си мотам акъла
      2.евнтуално ако да трябва ли да използвам някакъв вид добавка(бензин,керосин и т.н) за да се подсили
      3.и като последно вижда ми се не много бистра,по-скоро има някакъв по мазен слой отгоре.верно че температурите бяха около -10 но не беше замръзнала
      1.Ако автомобила е от по-стар тип и няма електроника по помпа и дюзи - карай и се не бой.
      2.Евентуално ако ти се сипва нафта от бензиностанция/която може и да е с по-лошо качество-зависи от бензиностанцията/ да я смесиш, но не е задължително.
      3. Поради ниските температури парафина са сгъстява и изплува отгоре. Налей нафта от бензиностанция в един буркан и я сложи навън на -10 - ефекта ще е същия.
      Не спомена на какъв автомобил искаш да я наливаш.
      На сърбела майката му е чесането.
      Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

.Ако автомобила е от по-стар тип и няма електроника по помпа и дюзи - карай и се не бой..
        Няма такава работа ,тая нафта я мели всичко,(повечето съвременни камиони и трактори са коман-рейли) и електроника и коман-рейли и предкамерни и вихрови и тн.
        А цвета и, се подобрява необратимо със......1-2литра черно прекарано масло!
        Силата е нищо без контрол.

Коментар

ами имам освен тераното от аватара ми имам партнер 1.9д 99г.,транзит2.4тди дураторг 2000г. а бащами не се разделя с голф2 1.6д,а партнера и транзита са ми работни коли,но като казвам работни в никакъв случай раздрънкани или изтормозени.та мисълта ми е тази стара нафта става ли все още за да се сложи в кола било то и с подсилващи добавки или само за отопление

Коментар

ами имам освен тераното от аватара ми имам партнер 1.9д 99г.,транзит2.4тди дураторг 2000г. а бащами не се разделя с голф2 1.6д,а партнера и транзита са ми работни коли,но като казвам работни в никакъв случай раздрънкани или изтормозени.та мисълта ми е тази стара нафта става ли все още за да се сложи в кола било то и с подсилващи добавки или само за отопление
            За голфа и партнера- гаранция- особено Голф2 при условие, че комплект разпръсквачи са 100 лв, а помпа 2ра употреба е 50-100 лв- карай 50 000 км без пари, пък каквото и да се счупи се избива от икономия. На голфа ако му счупиш помпата от тази нафта- ще ти подаря друга, но съм сигурен, че няма да има проблем. За твое успокоение слагай добавка, но не е задължително.
            Поздрави.
            На сърбела майката му е чесането.
            Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Аз не бих рискувал ама никак. Старата нафта по показатели е по-зле от сегашния ГПКЦ. Той е вишнево червен. Има "химици", дето го обезцветяват и го смесват с малко ЕД за да оправят относителното тегло и мириса и го продават предимно по стопанствата с малки ГСМ по селата. От него съм оправял бензиноколонка т.е. не върви. Ами имаше поне 5 мм. слой по филтъра който е с размерите на чаша от 400 мл. Представи си с по калпавата стара нафта дето я продаваха за отопление какво ще стане. /Отварям скоба, старата нафта бе за нафтови печки, а сегашната е по спецификации за котли/. Та ако искаш да я ползваш някак, бих препоръчал само лятно време, филтрирана и смесена с ЕД.
              ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
              Е250 1998-продаден
              Субару Пустош

Коментар

точно това ме тревожи и мен че е доста старичка,а и от всичко изчетено по темата току виж е доста по суха от нормалната
                просто си права следния извод,както стария преседял бензин си губи свойствата според мен и с нафтата ще е същото.като пример:
                в казармата се наложи да разпечатаме един огромен склад и да извадим 10-те зила(джугана) защото ги бракуваха.бяха с пълни резервуари с 86 или 82 нямам спомен,е докато не го източихме всичкия бензин и да налеем нов беше някакъв ад.щяхме да се изтровим от пушилки и работиха по зле и от най-издухания дизел

Коментар

Минал съм 400000 километра с 207 бус с червена нафта зареждана в Гърция буса още си го карам без да съм барал нищо.
                  МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Чета темата ...и ми става жал. Почвам да си мисля, че циганите са по-малко крадливи...
                    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

та имам няколко въпроса:
                      Преди 7-8 години изгорих с голфа (1.6 D ) 320 литра такава нафта(битова за отопление,над 20 годишна) само дето цвета и беше като на кока кола ,без да слагам каквито и да било добавки или да я смесвам с друга-нищо не му стана на Гоуфу .Така ,че смело наливай и карай.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                        Чета темата ...и ми става жал. Почвам да си мисля, че циганите са по-малко крадливи...
                        Не разбрах ,някой да е крадец,но разбрах защо хората карат с червена нафта. И защо от две неща да не изберем по-евтиното,което е доказано като качество с другото - по-скъпото?

Коментар

Първоначално публикуван от G_P_S Преглед на мнение
                          Не разбрах ..
                          Мдам, не очаквам и да разбереш. Темата е за триене.
                          Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

та имам няколко въпроса:
                            Сложи я да се утаи във варел и и добавяш 20%керосин плюс малко двутактово масло и караш .За по старите модели дизели говориме.

Първоначално публикуван от Pacharoza Преглед на мнение
                            Минал съм 400000 километра с 207 бус с червена нафта зареждана в Гърция буса още си го карам без да съм барал нищо.
                            Ако беше си сипвал червена нафта в България резултата щеше да е същия
                            нашта да не е по лоша от техната ше ги .......и маляките.
                            Не са по малко крадливи Чарли а по мързеливи.То и айдуклъка си иска усилиеА я виж нашенеца да намери ...яма...че влачи цела нощ сън нема да го фане.Не знам защо доста хора си мислат че нашенците не са такива ора. Може да са били честни преди 100 години по селата.
                            К мирной жизни не пригоден.
                            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Мдам, не очаквам и да разбереш. Темата е за триене.
                              Дааа! Защо ли някой трябва да разбива по някакъв начин митовете сред хората? Червената нафта е само за връзкари, не за простосмъртни, крадена е всичката от БДЖ, обезцветява се лесно.....

Всичките данъци и акцизи са справедливи правилно структурирани и 100% събираеми. А парите от тях не може да разпредели по-правилно и Господ.....

Колега не че нещо.... ама много категорично и необосновано мнение.
                              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Колега аз не бих рискувал със тази нафта.Когато бях във казармата имахме резервоари за нафта за отопление та точехме от тях и продавахме на един местен със камиони какво да ти кажа идва да ни търси човека че му се строшили камионите какво е строшил и защо не зная това е мойто сблъскване със тая нафта.Аз имам витара дизел и карам доста със червена нафта но според мен няма нищо общо със такава за отопление от близкото минало.Относно нафтата във гърция имам приятел там каза че зарежда на някакви колонки за нафта за отопление и си кара безгрижно пежо партнер

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X