Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автоматична скоростна кутия - температура на маслото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Автоматична скоростна кутия - температура на маслото

При продължително боксуване светва лампата за маслото за температурата на скоростите после сама изгасва това нормално ли е?
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 24-12-11, 09:09.

От: автоматична скоросна кутия светване на лампата температура масло при по продължит

Първоначално публикуван от vessko7
    .....дали е нормално това нещо....
    Нормално е , ако ще боксуваш дълго време включвай "бавни" .....или ще има тема "Къде ремонтират автоматици".....и си виж нивото на маслото
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 24-12-11, 09:52.
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

От: автоматична скоросна кутия светване на лампата температура масло при по продължит

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
      Нормално е , ако ще боксуваш дълго време включвай "бавни" .....или ще има тема "Къде ремонтират автоматици".....и си виж нивото на маслото
      Сега си монтирам АСК на Рейндж Ровър Класик 3.5 ,изчитам всички теми по този въпрос и някъде пишеше,че автомата трябва да загрее добре и тогава да се тръгва,вярно ли е?

Коментар

От: Автоматична скоростна кутия - температура на маслото

какво значи да загрее добре? Просто паля и тръгвам.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
          какво значи да загрее добре? Просто паля и тръгвам.
          Знам,че разтегливо зададох въпроса имах в предвид дали му пречи "палиш-тръгваш"?

Коментар

Първоначално публикуван от djidjo Преглед на мнение
            .... дали му пречи "палиш-тръгваш"?
            Не.
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Задьржа на трета при едни автомобили - трьгвам след 30 секунди след като запаля ако нямам време да я чакам,но не я натискам поне пьрвите 4-5 минутки.Самата кутия дьржи на студено на трета по-високи обороти,не включва да речем на 2500 оборота,а на 3000.По тоя начин достига оптимална температура за най-кратко време.

Палиш-трьгваш,не е кофти,но зависи какво се разбира под трьгваш.На втора натоварен без газ си е перфектно,с газ в ламарината не е.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Миналата година ми се случи и на мен да ми светне лампата докато качвах един планински път с много сняг и много завои явно от честото првключване и буксуване светна лампата за температура на маслото на АСК после прочетох в такива случаи е по-добре да се кара на скорост а не на директна.
                От тогава не ми е светвала лампата.
                P.S. Маслото ми бе на оптимума и бе на не повече от 30000 км , а колата на 70000 реални , все пак съм първи собственик !
                Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
                :D

Коментар

Аз ламБи нямам,но пьк има як радиатор за маслото в скоростите.Вьпреки това не се притеснявам да я кова на трета и да я карам от 1500 до 4000 оборота на една предавка еле в завои каквито тук рядко намирам.Спускане или катерене,сняг или хльзгаво...................мммм да,за 2 завоя 5 пьти да включи не е у ред работата.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X