Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрификация на джипче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Електрификация на джипче

Кое е най-подходящото джипче за елекрификация(да му се махне двигателя и да му се сложи електромотор)?

От: Електрификация на джипче

Сложи четири ел мотора и всяко е подходящо
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Тука има (и са си електрифицирани, липсва им само съветска власт, за да постигнеш комунизъм с тях )
      http://www.lexus-bulgaria.bg
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Божа работа. Още поне няколко години - кое да е, което можеш да прежалиш за нечовешки експерименти. До тук няма нито елементна база, нито достатъчно проби и грешки за поне най-общо изясняване на концепцията за електрокар.
        Виж в архивите, имаше няколко теми за това. Най-най - общите принципи са разгледани, но за реални експерименти, поне аз не съм чувал.

Коментар

Сузуки Самурай.
          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            Божа работа. Още поне няколко години - кое да е, което можеш да прежалиш за нечовешки експерименти. До тук няма нито елементна база, нито достатъчно проби и грешки за поне най-общо изясняване на концепцията за електрокар.
            Виж в архивите, имаше няколко теми за това. Най-най - общите принципи са разгледани, но за реални експерименти, поне аз не съм чувал.
            Що бе, хората го правят: http://www.ev-propulsion.com/motors.html ама като гледам цените хич не вдявам смисъла от такова упражнение.
            Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Отавете тия умрели схеми бе, единственият смислен вариант е с отделни мотори за всяко колело. Мисля че е ясно що.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                Сузуки Самурай.
                И какво му е подходящото? За пътя не става (никаква возия, никаква аеродинамика, никакво пътно поведение), а ток в гората... айде моля ти се.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

http://www.lexus-bulgaria.bg/range/rx/index.aspx
                  Е те това е бъдещето .Уникална машина е.Имам удоволствието да карам такава от време на време.

Коментар

Предполам че за тебе "уникална" е похвала. А за мене е именно уникална - и значи нищо. Немашина и некола. Ако имаш друго мнение - дай данните от изпитанията и в разни ситуации, на различни терени. Или не препоръчвай пустословно модна дрънкулка, поне не тук.

И защо точно Самурай? Здрав струва примерно 5 000 лева. А мъртъв Трабант - 100. Все едно ще изхвърлиш от там двигателя, електроинсталацията, трансмисията. Това са реално много пари.

И защо точно схемата Белаз с мотор-колелата? От къде се вземат, и колко се оказват неподресорените маси? Защо не схемата на тролейбуса?

Коментар

[QUOTE И защо точно Самурай? Здрав струва примерно 5 000 лева. А мъртъв Трабант - 100. Все едно ще изхвърлиш от там двигателя, електроинсталацията, трансмисията. Това са реално много пари.

И защо точно схемата Белаз с мотор-колелата? От къде се вземат, и колко се оказват неподресорените маси? Защо не схемата на тролейбуса?[/QUOTE]

Ами Стефане защото всичко е компромис. Ако вземеш стандартен джип и го правиш по класическа схема с един ел.двг.,оставяш раздатка, кардани, и получаваш джип класика. Ако е Самурай си му оставяш всички недостатъци и плюсове на стандартната компоновка. Имаш си един двг. и всичките загуби след него. При схемата с 4 ел.мотора изхвърляш всичкото излишно желязо, получаваш на практика независимо движение на всяко търкало/отпадат блокажи/ и можеш да го докараш за комфорт до независимо окачване. Да ама бая по-голяма консумация. Няма пълно щастие отделно, като се има в предвид капацитета на акумолаторите в момента, цялата идея за ел.джип ми се струва тотално безсмислена, освен ако не го мислиш за в града, но пък там за какво ли ти е?
                      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Не бе, Иване, аз знам и това, и друго. Само тука колко страници съм написал, пък естествено знам повече, отколкото съм казал.
                        Въпросите бяха за поука на кагегорично знаещите, белким се замислят. Не са прочели вече сдъвканото във форума, не са се замислили, за дебелите книги и дума не става, пък вече имат поучително мнение.
                        Да взема да раздавам акъл във форума на балерините ли ...
                        Прочее, учебниците по електрокари от някогашното МЕИ, май вече ги разсекретиха.

Коментар

Защото ако само смениш мотора нищо не правиш.
                          Като се изхвърлят мостове, ск кутии и раздатки няма да тежи повече, клиренса ще стане един друг, а и най-важното ще имаш постоянно задвижване на 4те колела. Или път само на едно. Он диманд както му викат )))

Ако ще се върви напред тва е начина, т.е ако мога да те перефразирам - прочее, науката и техниката не седят на едно място.

Коментар

Това със задвижването на четирите колела с 4 ел. двигателя го има сигурно отпреди и аз и ти да сме родени. За батериите-има някакво елементарно движение напред. Та колко казваш е мръднала науката напред
                            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                              Това със задвижването на четирите колела с 4 ел. двигателя го има сигурно отпреди и аз и ти да сме родени. За батериите-има някакво елементарно движение напред. Та колко казваш е мръднала науката напред
                              Малко, ама достатъчно. Преди десет години колко хора имаха диодни фенерчета?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X