Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Офроуд училище

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Офроуд училище

Е бях длъжен да се пробвам, щом не може - не може

П.П. Аз и зъболекарката ми не знам дали има диплома, препоръчаха ми я.
    Последно редактирано от Traum; 18-10-11, 10:05.

Коментар

Както вече Яро обади тук http://www.offroad-bulgaria.com/show...84#post1648684. Аз се опитах преди години да отпочна подобно начинание, нямаше особен успех, защото, много Искат тук във Форума, но когато казах хоп, дойдоха Двама - позабавлявахме са от сърце, но за жалост не повторихме. Сега нямам "джипка" така, че отпадам с техника.
      Имайте в предвид, че в тези тежки времена, няма да е лесно да го организирате, всяко подобно начинание Струва бая пари на "Учителя" (аз освен че изхарчих бая нафта и спуках две гуми, но за мен това беше разходка и не съжалявах нито за секунда, да не говорим за добрите познанства), когато е безплатно пак не дойдоха хора, а ако някой поиска поне да си покрие разходите, колко ще отидат??? Така, че това си е проста сметка, няма такова училище, защото (поне до сега) няма толкова богат Алтруист който да жертва време, пари и нерви, за Глобалното благо (нервите не си ги измислям, веднъж ме бяха цанили на разходка организирана от друг, аз да водя, ОК, но след 5 километра осъзнах, че след мен се движат 2-3 коли останалите 10-ина ги няма (нямаше как да ги виждам, нямаха станции, ГПС-и и идея накъде да карат) - обърнах, върнах, се намерих ги! И един Сладур ми се Скара, че какво съм си мислил аз, това да не било Оффроуд??? )

В заключение, сега ако имах кола и възможност щях да се хвана, но за съжаление Нямам
      Успех

Коментар

Ще има училище бе, просто избистряме концепцията. Не става за едни ден от идеята до окончателния резултат.

И ако оставим малко спама ще е по-лесно да се синтезират мненията на тия дето искат да научат нещо и да участват. Като също така ще бъде много полезно всеки да каже какво би искал да научи.

Идеята не е да се продават гуми или мунинг аксесоари, а имам такъв и такъв жип - искам да минавам през един си кви си места щото си ходя до вилата, и съответно се тренира това.
        Предполагам че Алекс (надявам се не се сърди че го ползвам за пример) би искал да се научи как се качват и пускат стръмни наклони с гуми за мъгла

А, и още нещо, на разходки се учат неща, ама по трудния начин, щото просто там няма как да минеш през едно и също място петнайсет пъти или пък ако трябва трийсет докато овладееш нещата, нито някой ще ти обяснява преди всяко по-засукано място как се минава според теорията. Все пак разходката е предимно за кеф. Не че някога сме отказали помощ на някого, ма не е същото.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Аз искам да науча възможностите на моята джипка:
          1. Колко е критичния страничен наклон
          2. От коя кал няма да мога да изляза
          3. През кои пясък ще мога да мина

П.П. Пренебрегваме задволанното устройство, щото машинката си има достатъчно възможности, за да си позволя да съм некадърен

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            ...Предполагам че Алекс (надявам се не се сърди че го ползвам за пример) би искал да се научи как се качват и пускат стръмни наклони с гуми за мъгла ...
            Точно така е. Ти видя причината да си взема 4х4. Сигурен съм, че стръмния баир надолу за теб е детска играчка, но ако аз бях тръгнал да го спускам в онази кал, най-вероятно щеше да се случи нещо такова:

И тогава акцията по спасяването щеше да е съвсем друга, за щетите да не говорим.

Искам да се науча да качвам и спускам кални и снежни баири. Иначе трябва да ви викам всеки път, когато времето ме изненада на вилата
            Няма проблем да ме ползваш за пример. Аз се уча от грешките си, но все пак предпочитам да се уча от чуждите - когато е възможно.
            Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Turtey OffRoad School

Преподаватели : проф.инж.доц. Петър Дойнов
              проф.инж.доц. ХХХ ХХХХХ

Асистентки : подбрани от 2-ри курс на ТУ

Необходими документи :
              Задължителни : шоферска книжка минумин кат.Б ,гражданска отговорност ,годишен технически преглед на автомобила
              Препоръчителни : КАСКО

Задължително оборудване : колан или въже,аптечка ,пожарогасител ,крик,резервна гума

Програма зa учебната 2011/2012 година

10:15-10:30 Брифинг (Тук проф.инф.доц.Петър Дойнов ще обясни тънкости за джиповете и ще Ви запознае с програмата за учебната година)
              10:30-10:35 Разпределение да учениците по класове :аматиори , напреднали ,можещи
              10:35-11:00 Оглед на учебните превозни средства от преподавателите
              11:00-13:00 Учебна програма на клас Аматиори
              13:00-14:00 Обяд : скара-бира(вино) и т.н
              14:00-16:00 Учебна програма клас Напреднали
              16:00-17:00 Учебна програма клас Можещи
              17:00-ХХ:ХХ Свободна програма и демонстрация на ученици и учители

Желаещите може да се записват в темата по този начин :
              1. Имената ,Автомобил ,Клас за който се самоопределя
              пример :
              1.Людмил Кюковски ,Галопер ,аматиор

...........................................................................................................................................

Ето една идея от мен .Асистентките от 2-ри курс на ТУ ги подсигурявам за да има жалаещи да дойдат и да се учат
              Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от Traum Преглед на мнение
                Аз искам да науча възможностите на моята джипка:
                1. Колко е критичния страничен наклон
                2. От коя кал няма да мога да изляза
                3. През кои пясък ще мога да мина
                П.П. Пренебрегваме задволанното устройство, щото машинката си има достатъчно възможности, за да си позволя да съм некадърен
                1. Според терена, сух или хлъзгав. На сухо, далеч преди джипа да се обърне, вече ще си се посрал. На хлъзгаво вече е божа работа. Колко хлъзгаво, с какви гуми си, с какво си натоварен.
                2 Пак според грайфера на гумите и ВИСОЧИНАТА.

3 Ако искаш да имаш джипка дълго време не карай по пясък. Освен ако се налага разбира се. Там всичко е на обратно. Вместо зъбати и тесни гуми ти трябват гладки и широки. Понятието-СИЧКАТА ГАЗ също е неприложимо.

Не можеш да си позволиш да си некадърен. Има голяма вероятност да се самоубиеш.
                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Аз съм Филип Михайлов, джипа е Чероки XJ 2.1ТД с гуми за кал и без предна стабилизираща щанга.
                  Искам да видя какви са му възможностите, какви са максимално допустимите странични наклони, колко може да се изчекне
                  I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от Rado__ Преглед на мнение
                    Без гуми - предучилищна
                    А/Т гуми - 1 ви клас
                    М/Т гуми - 2ри клас
                    5"лифт - 3ти клас
                    Блокажи -4ти клас
                    Лебедка - 5ти клас

Е аз сега за кой клас съм? Ако не бях ходил с някои от по-знаещите, ако да е на лице оборудване като за 5 клас, нямаше да стигна и за предучилищна. Благодаря, че ме понаучихте де.
                    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Ако тече записване за първи клас си подавам и аз молбата за прием
                      Honda Africa Twin RD07 '95

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
                        ...Асистентките от 2-ри курс на ТУ ги подсигурявам за да има жалаещи да дойдат и да се учат
                        Подсигури нещо и за дядо, че е стар и може да е забравил това онова Полигон и барбекю от мен
                        Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                        Искам да видя какви са му възможностите, какви са максимално допустимите странични наклони, колко може да се изчекне
                        Ела при мен на полигона Няма да кажем на жена ти за асистентките ....(срещу рушвет де)
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                          срещу рушвет
                          Още няма училище и се почна с корупцията сред преподавателите.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                            Ела при мен на полигона Няма да кажем на жена ти за асистентките ....(срещу рушвет де)
                            Ние веднъж го тествахме черока, но сега без стабилизиращата щанга отпред ми е интересно какво ще се случи
                            само че в момента е в бокса, подготвям му едни тръби, че неговите брони малко кекави идват, после ще подкастря квото стърчи под тръбата (калници едно друго) и на края една подкартерна защита (по скоро подрадиаторна) и ще се дотътря да си поклюкаме за джипки
                            В тоя ред на мисли - ще ми хартиса половин квадрат ламарина - черна - 3мм дебела, та може да се спазарим с някой колега.
                            Дядоо абе преди като идвах оставих едно шишенце вода (огнена малко), но не получих никакви отзиви, да знам ако сте я одобрили да донеса пак и без това имам повод да черпя.
                            Хайде стига спам, че ще ме изгонят.
                            I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              ......миии то как иначе

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Подведен си. Инсинуация долна, от страна на ретроградни сили. Структората е чиста като момина сълза, перподавателите са като архангели небесни......тук там някой вегетарианец иска да облажи с крехко агнешко .....млъкни не ме излагай ще делим, бутче за теб, бутче за мен.....
                                Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                                Дядоо абе преди като идвах оставих едно шишенце вода (огнена малко), но не получих никакви отзиви, ....
                                Вода в шише, че и огнена, сублимирало е щъ знаи'ш ( от твърдо е преминало директно в газообразно състояние ) щот' дядо спомени няма не го е боляла глава,(или други части) не се е прибрал при комшийката, и др.....експеримента може да се повтори
                                Последно редактирано от дядо владо; 26-10-11, 20:38.
                                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X