Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Офроуд училище

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Офроуд училище

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    В какво би участвал? Да те учат как се кара по равен черен път, подходящ за стоковия вид на МПС-то ли?
    Нима намекваш, че стоковият вид точно пък на мойто МПС става само за равен черен път ?
    Покарвам си го доста, даже съм го изподрал в храсталаци... Но... именно от страхотиите, писани в настоящия форум, примерно:
    Никой джип в "стоков" вид ама по никакъв начин не става за гората !
    Всички джипове са паркетници с изключение на редукторен УАЗ, 50-годишна "Тойота ЛК", евентуално 40-годишен "Нисан Патрол"
    "Офроуда" не е за всеки, офроудаджията е нещо като морски/пардон горски вълк и там няма място за нещастници... като...
    ... чувствам хм.. определена нерешителност.
    Доп.: и снимката на Търтей засилва опасенията ми
    Последно редактирано от Bogoljub Gagic; 17-10-11, 14:45.
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

,Вярно, че няма как да се проиграят всички ситуации, но как се качва по баирче – така, че да не смачкаш тавана, как се слиза по същото като избегнеш позата с колелата нагоре, как се управлява шейна и кога се дава газ или не се дава в дупката … има нужда да се научи без да е необходимо да се свали „допълнителното” оборудване – боя, странични огледала, калобрани мигачи и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        Мен например това ме плаши Понеже джипката ми е парт-тайм, а я ползвам и за пътуване нагоре-надолу, карам лятото с Michelin 4x4 synchrone (с такива си я купих), а зимата със зимни гуми. Нямам "АТ / МТ" и където съм стигал до деренце с кал или речица, на която не се виждат камъчетата по дъното - "бежещим на заден ход". Ще стане ли със зимни гуми "училището" или...
        Тук правиш малко офф-топик отклонение към второто по важност - гумите.
        Ето урокът, който жена ми научи по трудния начин:
        Зимните гуми са за зимата, но за асфалт. Извън асфалта са просто едни "галоши" - колкото и да са зимни, колкото и да са нови.
        Жената смяташе да ме яде, защото не съм сложил зимните гуми, но дойде Търтея погледна гумите (АТ) и каза:
        "Ми, нищо му няма на гумите, имат си 4-5 мм"
        След това се качи и направи това, което трябваше да се направи.
        А аз разбрах - пак по трудния начин - че просто имам още много да уча. Та оставете гумите - те са на второ по важност място. Темата е за първото по важност: Дали задкормилното устрйство знае "как" и ако не знае, как да се научи.
        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
          Зимните гуми са за зимата, но за асфалт. Извън асфалта са просто едни "галоши" - колкото и да са зимни, колкото и да са нови.
          Това за гумите,недей да го твърдиш! И те са си баш за темата.
          088пет722пет99
          http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Traum Преглед на мнение
            ,Вярно, че няма как да се проиграят всички ситуации, но как се качва по баирче – така, че да не смачкаш тавана, как се слиза по същото като избегнеш позата с колелата нагоре, как се управлява шейна и кога се дава газ или не се дава в дупката … има нужда да се научи без да е необходимо да се свали „допълнителното” оборудване – боя, странични огледала, калобрани мигачи и т.н.
            Нима намекваш, че стоковият вид точно пък на мойто МПС става само за равен черен път ? ...
            Мнението ми за пригодността на някои модели на Jeep (в т.ч. и WJ-я, който карам) за офроуд в стандартния им вид е, меко казано, неласкаво. Същото може да се каже и за ред други марки и модели, но това не е предмет на тази тема.

Въпросът е, какви, аджеба, трябва да се терените, та хем да има смисъл от упражнението, хем "учениците" да не решат, че са ги пуснали там с цел подигравка и да не ореват след това света, ако са понесли някакви щети?

Защото лично аз например, не виждам особена полза да те карам да се спускаш по най-елементарно и безопасно баирче (по което всеки ще си мине без да се замисли), а да ти обяснявам какво да правиш и какво не на истински стръмен наклон. Теоретичната част мога да ти я разкажа и във форума, че и да я илюстрирам с клипчета. Друг въпрос е каква ще е ползата.

Съвсем друго си е като застанеш "на живо" пред едно наистина стръмно спускане и пред муцуната на джипа виждаш само отсрещния баир, а като тръгне надолу започваш да усещаш как задницата се навдига и поема на една страна ...

Ама това може би отива в раздела "кофти терени", защото, ако човек направи някоя глупост, може и да смачка тавана.

Същата работа и с дупките. Както съм споменавал и в цитираната по-горе тема, една банална канавка е достатъчна за да потрошиш щатната задна броня на не един модел. Как да те научи някой как се минава през кофти място, ако ти бягаш от такива места като дявол от тамян.

Ето ти нагледен пример как се "дават уроци" на по-неопитен колега по време на разходка.

https://htftp.offroad-bulgaria.com/V...vo-kariera.avi

https://htftp.offroad-bulgaria.com/V..._Eleshnica.avi

Как ти харесва?

П.П. Между другото, ако някой не смее да кара на по-криви места, защото много го е страх да не се изложи, то вероятно ще му е доста трудно да научи нещо ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
              Това имах предвид, като казах, че нямам намерение да си купувам "учебни пособия" - МТ гуми , дето нито за сняг, нито за сухо шосе с над 80 км/ч не стават. Осведомил съм се по въпроса именно тук в този форум.

Коментар

И аз съм убеден, че зимните гуми извън хасфалта работа нямат!!
                Това съм го разбрал от 35г. опит извън асфалта.

Коментар

И в какъв смисъл са за темата? Тотално безпомощни, особено в дълбок сняг, извън пътя. С едни вериги, и в кал и в сняг, картината вече е съвсем друга.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    Ето за това казвам,че гумите са си баш за тази тема! Когато го видиш на живо,е друго.Не казвам че не си го виждал,ама.....!
                    088пет722пет99

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                      И в какъв смисъл са за темата? Тотално безпомощни, особено в дълбок сняг, извън пътя. С едни вериги, и в кал и в сняг, картината вече е съвсем друга.
                      Е,намесим ли и веригите,тя стана една.За какво са ти и кални гуми тогава?
                      088пет722пет99

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        Иначе бързо схващам
                        ...Истината е, че аз до Май 2011 съм се качвал 1-2 пъти на джип като пътник...
                        Последно редактирано от Alexfield; 17-10-11, 15:22. Причина: една скоба...
                        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

[QUOTE=Alexfield;1648947]Иначе бързо схващам
                          ...Истината е, че аз до Май 2011 съм се качвал 1-2 пъти на джип като пътник.../QUOTE]
                          То не е нужен джип, за да си извън пътя. С това от аватара съм минавал там дето доста "джипове" се отказват.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            Как да те научи някой как се минава през кофти място, ако ти бягаш от такива места като дявол от тамян.

П.П. Между другото, ако някой не смее да кара на по-криви места, защото много го е страх да не се изложи, то вероятно ще му е доста трудно да научи нещо ...
                            Ами нали затова отивам "на училище" - задача на учителя ще е да прецени джипката и шофьора по какво трасе може да ги "пусне в комплект". Затова попитах - смятате ли сериозно да проведете "училище", в което бих участвал и то не "безвъзмездно" (откъм даване ) или ще бъде за показване на непосветените колко велики офроудъри сте и какви яки джипки сте си спретнали ?

Коментар

Кални гуми ти трябват щото под снега кво има?
                              Е, януари и февруари има замръзнала пръст изгладена като стъкло, та там вече нищо не помага
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ами нали затова отивам "на училище" - задача на учителя ще е да прецени джипката и шофьора по какво трасе може да ги "пусне в комплект". Затова попитах - смятате ли сериозно да проведете "училище", в което бих участвал и то не "безвъзмездно" (откъм даване ) или ще бъде за показване на непосветените колко велики офроудъри сте и какви яки джипки сте си спретнали ?
                                Е, аз вече ти отговорих

Пък ако си имате некви търкания с Чавдар, може ли в друга тема
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X