Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Офроуд училище

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Офроуд училище

А къде ще се провеждат обученията, че ми е интересно как ще стават нещата?

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Значи ме записвате в училището ? Питам сериозно. Кореспонденцията може и на лични съобщения, защото темата май "уйде у ряката" и както предположих в първото си мнение, веднага се намериха хора, които да се подиграват с първолаците.
      Аз до сега не съм видял в тази тема, както и двата приложени клипа към нея, някой да се подиграва първолаците.
      Под вола теле ли търсиш. Ако не: Дай цитат с подигравка към първлак в тази тема.

Значи, да обобщя наученото до тук от мен:
      За оф-роуд училище ще ми трябват:
      1. Лифт поне 5 " и съответстващи метални брони
      2. Detroit Locker отзад и като минимум ARB отпред
      3. Кални гуми 39 "
      4. ЛИбеТка
      5. Шнорхел
      6. Ванти - факултативно
      7. Джек
      8 .....
      Явно ще пропусна тази учебна година....
      1 - глупости, това кой ти го каза/къде го прочете???
      2 - от тук мога само да си направя извод, че знаеш някои думички. Пак: това кой ти го каза/къде го прочете???
      3 - тук вече минаваш към свободни съчинения. Според мен с една единствена цел - дезинформация.
      4 - пак същя въпрос: това кой ти го каза/къде го прочете???
      5 - освен дежурния въпрос: ще се учим да караме, а не да плуваме.
      6 - виждам, че с дисциплината "свободни съчинения" се справяш отлично...
      7 - ти си първият, който споменава тази дума тук в темата.
      След написаното от теб, не виждам някой да иска да те обучава на каквото и да било. Аз, например, не бих искал.
      Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Останах с вЧеПетлението, че не приемате в първи клас без поне кални гуми.
        Без гуми - предучилищна
        А/Т гуми - 1 ви клас
        М/Т гуми - 2ри клас
        5"лифт - 3ти клас
        Блокажи -4ти клас
        Лебедка - 5ти клас

Коментар

Първоначално публикуван от Rado__ Преглед на мнение
          Без гуми - предучилищна
          А/Т гуми - 1 ви клас
          М/Т гуми - 2ри клас
          5"лифт - 3ти клас
          Блокажи -4ти клас
          Лебедка - 5ти клас

Хе-хе. Де да беше толкоз ясно! А задкормилното къде се вписва в тази схема?

Коментар

Ми той Боголюб подхожда материално към образованието
            Купуваш си учебник от преподавателя - взимаш изпита (всякаква прилика с ВУЗ-ове е случайна).

Може би за първи клас трябва да купиш старите АТ гуми на преподавателя...
            Така няма да се научиш Боголюбе...
            Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Мда-а-а-а, `ногУ проЗтУ туй мУмчЯ Боголюб... Вие май никакво чувство за хумор нЕмате. Е па, язе тогаз нЕма да се учим от Alexfield... как да затъвам
              В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Е па, язе тогаз нЕма да се учим от Alexfield... как да затъвам
                абе то затъването лесна работа

Идейката за училище си я бива!

Коментар

Значи, да обобщя наученото до тук от мен:
                  За оф-роуд училище ще ми трябват:
                  1. Лифт поне 5 " и съответстващи метални брони
                  2. Detroit Locker отзад и като минимум ARB отпред
                  3. Кални гуми 39 "
                  4. ЛИбеТка
                  5. Шнорхел
                  6. Ванти - факултативно
                  7. Джек
                  8 .....
                  Явно ще пропусна тази учебна година....
                  ... защото темата май "уйде у ряката" и както предположих в първото си мнение, веднага се намериха хора, които да се подиграват с първолаците.

По-горе ти зададох един елементарен и съвсем логичен въпрос, отговорът на който може да определи много неща: Какво искаш да научиш?
                  Вместо да отговориш нормално и човешки, ти тръгваш да съчиняваш пълни глупости и да спориш със съчинени от самия тебе тези. Нещо реакцията ти започва да ми напомня за една друга тема, в която изказванията на няколко души, че не дават рушвети, те накараха да пощурееш и да завъртиш един продължителен цикъл от заядливи постинги.

Та, за протокола. Вземи се спри, доде е време! Подигравки с "първолаци" в тази тема има може би единствено някъде в твоето съзнание. В същност, тази ти изява е много добра илюстрация за един от проблемите, които може да очаква някой, който би се захванал с някакво обучение - такива като тебе, дето тръгват с нагласата, че все някой ги дебне да ... им се смее.

И все пак, така и не разбрах какво би искал да научиш за карането извън асфалта?
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    По-горе ти зададох един елементарен и съвсем логичен въпрос, отговорът на който може да определи много неща: Какво искаш да научиш?
                    Вместо да отговориш нормално и човешки, ти тръгваш да съчиняваш пълни глупости и да спориш със съчинени от самия тебе тези. Нещо реакцията ти започва да ми напомня за една друга тема, в която изказванията на няколко души, че не дават рушвети, те накараха да пощурееш и да завъртиш един продължителен цикъл от заядливи постинги.

Та, за протокола. Вземи се спри, доде е време! Подигравки с "първолаци" в тази тема има може би единствено някъде в твоето съзнание. В същност, тази ти изява е много добра илюстрация за един от проблемите, които може да очаква някой, който би се захванал с някакво обучение - такива като тебе, дето тръгват с нагласата, че все някой ги дебне да ... им се смее.

И все пак, така и не разбрах какво би искал да научиш за карането извън асфалта?
                    Приемам това като модераторска заплаха и преустановявам участието си в темата.
                    Предполагам, че не е необходимо да давам някакво съогласие, за да изтриете мнениятами, ако толкова дразнят някого.

Коментар

Приемам това като модераторска заплаха и преустановявам участието си в темата.
                      Предполагам, че не е необходимо да давам някакво съогласие, за да изтриете мнениятами, ако толкова дразнят някого.
                      Най-вероятно темата няма да загуби от това. А иначе правилно предполагаш, само дето никой няма да трие нищо. Това му е хубавото на написаното - стои си и всеки може да види кой какво.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Именно. Под страх от бан спирам, за да не ми се прецакат "сепаративните преговори" с Turtey на "лични съобщения"
                        Предполагам се досещате на кого съм отговорил какво очаквам от обучението и на кого не. И по какви причини.

Коментар

Аз напълно подкрепям идеята!А, и винаги съм искал да има някакво подобно обучение, ама останах с впечатление, че делото по спасяване на давещите се е дело на самите давещи се(Остап Бендер)!
                          Предлагам да спрат излишните и безполезни коментари, а да се уточнят желаещите, мястото и часа!
                          Надявам се обучаващия да има предвид, че возилата и гуменките им ще са най-различни!Само задкормилните у-ва ще сме еднотипни...!Дори и дадено препятствие да е непреодолимо за даден тип добиче обуто неподходящо пак ще е полезно да се види и разбере наживо какво-що и как.
                          Аз, например съм с нови чисто зимни "Йокохама", които са много добри на утъпкан и заледен сняг, но газят добре и в дълбок сняг(има клипчета), но за кал-надали!
                          Така, че мен твърдо ме пишете!
                          Само обучаващият да има грижата да не стане някой сакатлък, като обръщане, например, изнасилване на машината и т.н.
                          много автомати-слаби резултати!

Коментар

Аз подкрепям идеята за такова обучение,защото научих много неща по трудния начин и сътворих маса и глупости(и продължавам да творя).
                            Ако имаше до мен да седне един стар горски вълк и да ми казва кое как...сигурно нямаше да го слушам или щях да го слушам,ама до някъде.Но който има желание,наистина е добре да научи някои трикове(а такива има мноооого) от опитни колеги.
                            2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Да кажа как се научих аз. Не, че съм нещо кой знае какво, даже се имам за посредствен карач, но все пак.

Преди да открия форума даже идея си нямах за джип и кал и баири и камънаци... Карал съм най-обикновени коли. Е, и трактори де(това май много ми помогна).
                              Като четох, четох из форума най-накрая се реших да си взема джипка. Като един от най-евтините варианти взех витарата.
                              И къде сам, къде с други "откачалници" започнах да разбирам кое как да правя.
                              Та подкрепям мненията, че най-добрия учител е опита. Но с лачен джип не се получава... За да можеш да минаваш през трудните препятствия трябва предварително да си с нагласата, че вероятността да строшиш нещо е голяма.

Забравих да кажа, че преди да взема джипка карах малко бъги по сериозен терен, та малко ми беше минал първоначалния страх. Не,ч е и сега не ме е страх(особено на страничен наклон), но поне мога да различа откъде мога да мина на гуми, и откъде е рисковано.
                              Е, почти де...

Та карайте. Надали някой ще се нагърби с подобен род училище, и тогава единствен вариант остава самообучението. Като видите зор на някое препятствие питайте на лични, или открито, винаги ще се намери кой да даде акъл.
                              И внимавайте кого слушате...
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

То за това, според мен идеята е, водача да се запознае с възможностите на машината (си) извън пътя и да подобри собствените си възможности и виждания за ситуацийте в които ще попадне.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X