Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли такъв вариант

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има ли такъв вариант

От доста време следя всяка тема която се отнася за внос и регистрация на МПС.
    Но все не мога да срещна моят случаи та реших да попитам по въпроса,та значи аз живея зад граница и по точно в Англия,от близо осем месеца си имам и аз един дзвер щар по щар но искам да го пращам в България,не искам да го продавам там ще си го оставям за мен понеже е готина машинка.
    Но е акцизен с мотор 3.7 l и коне над 200,едни познати ми казаха че имало вариант да си го регистрирам в България без да плащам нищо понеже всеки имал право да внесе по един автомобил без никакви такси и тем подобни плащания,ако сте запознати и ми дадете съвети и препоръки ще съм много благодарен
    Kawasaki GTR 1400

Linked brakes are designed for heating your seat,go round a corner,touch your rear brake pedal mid lean,shit yourself......heated seat---simple!!!

Re: Има ли такъв вариант

няма такова нещо, но за сметка на това можеш да си го докараш тук и да си го караш с английския номер колкото искаш. освен това можеш да плащаш застраховката му тук защото е по - евтино, същото се отнася и за колата която караш там

използвай предимството да си българин

иначе ако искаш български номер трябва да платиш акциза на колата, еко таксата и някои други глупости и си готов, но на този етап невиждам смисъл да го правиш.
    drive alive

Коментар

Първоначално публикуван от go go go Преглед на мнение
      няма такова нещо...............
      Има такова нещо .
      B+

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
        Има такова нещо .
        Айде де, осветли ни по въпроса
        LZ1PER

Коментар

Колись давай!
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

А вие знаете ли защо адвокатите учат пет години.

Коментар

Разбира се, "има такова нещо", но едва ли е за препоръчване. Освен връзки, трябва си и късмет
              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Ще ме бият ,това не е правен портал ,такива има много...
                Логиката е с две думи конкретно -за кола ,тя да е била на твое име преди вноса в БГ най малко 6 месеца.Тогава тази кола се третира като ЛИЧНО ИМУЩЕСТВО.После четем правилника за прилагане ЗМ.

Глава петдесет и първа
                ВНОС НА ЛИЧНО ИМУЩЕСТВО ОТ ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА
                Раздел I
                Лично имущество, внасяно от физически лица, които се преместват на постоянно местопребиваване в Република България
                Чл.668. При спазване разпоредбите на този раздел се допуска безмитен внос на употребявано лично имущество, внасяно от физически лица, които се преместват на постоянно местопребиваване на митническата територия на Република България.
                Чл.669. Безмитен внос се допуска само на лично имущество, което:
                1. е било във владение на лицата, които се преместват на постоянно местопребиваване в Република България, и е било за тяхно лично и частно ползване на предишното им местопребиваване; превозните средства за частно ползване трябва да са били използвани от тези лица на предишното им постоянно местопребиваване най-малко 6 месеца преди датата, на която е сменено постоянното им местопребиваване;
                2. ще се използва за същите цели на новото постоянно местопребиваване на митническата територия на Република България.
                Чл.670. Безмитният внос по чл. 668 се допуска с разрешение на началника на митницата, в чийто район се намира постоянното местопребиваване на съответното физическо лице.
                Чл.671. (1) Моторните превозни средства, допуснати за безмитен внос, не могат да бъдат заемани, залагани, давани под наем или прехвърляни със или без заплащане преди изтичането на 24 месеца от датата на приемането на декларацията за оформяне на режим внос без предварителното разрешение на митницата, оформила вноса.

Що 600SEL-а се прибраха в България така
                B+

Коментар

Акциза, обаче, си се плаща!
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Да... и мен това ме чака...
                    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

ами нали и аз това ви казвам бе господа

акциз има
                      drive alive

Коментар

как така мога да си я карам в България колкото си искам и как ще стане да си платя застраховката там-нещо не разбирам go go go,моля те поясни ми,по този начин би било добре ако стане, а и ако трябва да се плаща акциз след като си употребя правото да си вкарам автомобил така наречено гратис,то що за право е това и защо въобще го има
                        Kawasaki GTR 1400

Linked brakes are designed for heating your seat,go round a corner,touch your rear brake pedal mid lean,shit yourself......heated seat---simple!!!

Коментар

мой приятел се върна от щатите и си докара автомобил и нища не плати, като имаш впредвид че американските автомобили не са с малка кубатура и доста катърчета
                          [SIGPIC][/SIGPIC]
                          SJ 413

Коментар

ами защото сме в ЕС вече нашите застраховки важат във всички страни от съюза, затова можеш да си направиш застраховка тук и да я караш кадето си искаш.

а след като имаш право на постоянно пребиваване в англия и имаш право да регистрираш там автомобил на твое име и адрес, можеш да го караш във всичките държави от съюза без нъжда от пререгистрация.

това са неща, които са факт от много време за ЕС, за нас са нови но ще свикнем

нали вече сме като САЩ, едно голямо щастливо семейство
                            drive alive

Коментар

Това означава ли че ще мога да го карам дори и в Англия само с Българска застраховка без да се налага да му правя застраховка и тук,извинявам се за многото въпроси но наистина не съм запознат с нещата и предварително благодаря,go go go задължен съм ти,vokel и на теб,хиляди благодаря
                              Kawasaki GTR 1400

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X