Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Летният термостат - мит или реалност?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Летният термостат - мит или реалност?

Mарто, тоя термостат не е никъкъв проблем. В смисъл, нищо особенно като конструкция. Като е затворен затваря големия кръг, като отвори, отваря големия и не затваря малкия. Прост, та прост. Само трябва да се намери същия размер и да отваря на по ниска температура.
    Взима се един оригинален и с него по магазините.

Коментар

Може и така да е Гоблин, но и тук във форума доста често съм срещал препоръката да се монтират "летни" термостати при проблеми с охлаждането, но в момента не ми се рови да търся и вадя цитати. Не знам как е при другите марки и модели?! Може пък за тях да има предлагане..?!! Ще е интересно колегите да споделят от личен опит и най-вече как и откъде са се сдобили с тези митични чаркове...

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
        Mарто, тоя термостат не е никъкъв проблем. В смисъл нищо, особенно като конструкция. Като е затворен затваря големия кръг, като отвори, отваря големия и не затваря малкия. Прост, та прост. Само трябва да се намери същия размер и да отваря на по ниска температура.
        Взима се един оригинален и с него по магазините.
        Андро не съм толкова бос все пак и знам устройството и принципа на работа на термостата (баща ми ги вареше в тенджера на времето да ги проверява дали работят - ремонтираше марките Вартбуг и Трабант)... Въпроса е "Кой" и "От къде"...

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
          Андро не съм толкова бос все пак и знам устройството и принципа на работа на термостата (баща ми ги вареше в тенджера на времето да ги проверява дали работят - ремонтираше марките Вартбуг и Трабант)... Въпроса е "Кой" и "От къде"...
          Не става въпрос да си бос. Има термостати където конструкцията е по сложна.
          Аз на времето като търсих 76* нямаше и намерих някакъв от някакво Митцубиши май. Понеже беше по сложна конструкция от Патрулския, се наложи да го "олекотявам" малко. Работи си вече 3 год.
          Опредлено при машините, които не обичат много градуси има значение термостата. Който се съмнява да пробва без термостат и да види какъв е ефекта.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
            Може и така да е Гоблин, но и тук във форума доста често съм срещал препоръката да се монтират "летни" термостати при проблеми с охлаждането, но в момента не ми се рови да търся и вадя цитати. Не знам как е при другите марки и модели?! Може пък за тях да има предлагане..?!! Ще е интересно колегите да споделят от личен опит и най-вече как и откъде са се сдобили с тези митични чаркове...
            Ами да повторя каквото е написал Спарки:

Land Cruiser 70 3.4 л. атмосферен дизел. Термостат 82 или 88 градуса според региона. Същия е и на турбо версията. Инфото ми е от преди 3 седмици, тогава си го смених и олекнах с 47.80$ за термостат и 6.10$ за гарнитура( цените ги намесвам само за да покажа, че три пъти проверих дали ми е вярно инфото преди да инвестирам )
            Toyota Land Cruiser BJ70 1985
            Lexus LS430

Коментар

От: Летния термостат - мит или реалност?

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Няма "летен" и "зимен". ................. Обикновено тоя с по-високите градуси е за джипките, предназначени за пазара на държави с по-студен климат, и обратното. ..................
              Е това е абсолютно вярно. Всичко друго е НЕвярно.
              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

От: Летния термостат - мит или реалност?

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
                Е това е абсолютно вярно. Всичко друго е НЕвярно.
                И кое по-точно е невярно?
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Според мен, щом двигателят ти е европейски, няма начин да няма предвидени два вида термостати.
                  За американските не знам, те са по-консервативни.
                  Съмнявам се да има европейски мотор, за който да не са предвидени и от двата типа. Друг е въпросът, кой от продавачите на чаркове го знае и КОЯ не го знае...

ПП: Имах предвид, че тоя мотор не се монтира само на Чероки..
                  Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X