Черока е при Андро за малко профилактика, част от която е и цялостно промиване на охладителната система. Та Андро промива сърцето на звяра с някаква нова немска химия (вярно - много добра) която се налива в охладителната течност и колата се оставя да работи докато двигателя достигне работна температура. Термостата си отворил големия кръг като по учебник на 80 градуса (по показания на уреда на таблото), но Андро видял, че имам един скъсан болт на термостата (нямам идея какъв зор е видял да се скъса) и днес ми каза, че ще го мъчи да го сменя. Аз пък си спомних колко много съм чел във форума за т.нар. летни термостати и си викам - така и така съм разхвърлял кочината, що не взема да го сменя с летен, който отваря под 80 градуса.Звъня в Скорпиона и Вест Ауто - не са чували за такова чудо, даже им стана интересно и провериха за всеки случай в наличните им каталози. Аз обаче за всеки случай звънкам и на Куадра-та да го питам, аджеба виждал ли е такова чудо? Човека ми се смее и ми казва, че навремето искал да поръча такива, но се оказало, че такива няма?!! Та въпроса ми е има ли наистина такова чудо (оригинално) като летния термостат за въпросната марка и модел или става дума за някакъв мит, който много усилено се налага тук. Отчитам възможността, че подобен термостат който става да се сложи на този мотор има, но не е произведен за него. В такъв случай ми е любопитно за каква марка и модел трябва да гледам? Ще се радвам да разнищим тази мистерия..

Поздрави

Поздрави
Коментар