Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси относно Volvo ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпроси относно Volvo ???

Колеги става въпрос за лек автомобил и незнам дали има място за тази тема тук , но ми се ще да попитам защото има доста компетентни хора в форума. Ако модераторите сметнат , че темата не е уместна да я изтрият.
    Въпроса ми е следния , решил съм да сменям колата и съм си харесал едно волво в40 1.9 dci , но нямам никаква информация за волво като цяло. Мотора какъв е , поддръжката скъпа ли е и колко е скъпа , попринцип здрави коли ли са? Абе всичко свързано с този двигател и купе ще ми е от полза.

От: Въпроси относно Volvo ???

Все си мисля, че във Волво клуб България ще получиш повече и конкретна информация.
    Пиши в гуглето Волво клуб и си там.

Коментар

Не си казал, за коя година става въпрос. Моето беше '98-а, т.е. 1-ва генерация - '95-'04-а, така че ще ти кажа за него. Първа ген. се произвеждат в Борн, Холандия, в кооперация с Митсубиши. V40/S40 са на една платформа с Каризма. ДВГ, "шаси" и ходова част са взаимозаменяеми. Бензиновите двг са Митсубиши, а дизелът (+ск.кутия) е Рено, но не съм сигурен, дали използват dci, както си написал. Моят беше 1.9 TD, интеркулър, 90 коня. Добър двигател, икономичен - 6.2/100 извънградско, достатъчно мощен да поддържа 100-110 мили/час на магистралата, дълго време. Имах и круиз контрол. Купето - малко шумно, дизел, все пак, но много здраво. За 11г. нямаше ръжда никаде. Карах го почти 2 г., и съм сменявал само консумативи, + ангренажен ремък и водна помпа (веднага с купуването, защото нямах представа, дали е сменяван). Слабо място е ск.кутия, като на всяко Рено (доколкото съм чел). На моята започна да вие лагер, но не съм го правил, продадох го така.

п.п. Не знам, как е в Европа, но тук в UK, комби купуват заради големия багажник, достатъчен да вози няколко кучета и/или детски колички. И в двата случая изключителна мръсотия и гадна миризма. Кучешки косми, разлято мляко и мухлясала храна. Така че оглеждай добре, какво купуваш.
      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
      Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Колата е '03г. , 115кс. 1,9dci новия мотор на рено. Търсих и в гугъл и във волво форума но няма много теми за тези двигатели. Освен едно доста обезпокояващо , че турбото било почти консуматив , изкарвало 100000 максимум 150000км.

Коментар

http://www.volvoclub-bg.com/forum/index.php

Турбото на Рено 1,9 дци 120кс. здава багажа бързо,но това тук е различно и незнам да дава толкос чести дефекти,иначе е много-добра кола с добър мотор и Шведска скоростна кутия доста добре върви и гори малко и интересното е,че освем двигателя е изцяло различен от старата версия с 90к.с. след 2001г. по колата са направени множество дребни промени който я правят много по-различна и комфортна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X