Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Невинно затъване......или :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Невинно затъване......или :)

Днес утринното слънце предвещаваше ползотворен ден и започване на дългоотлагани промени.
    Обаче домашните аааа ууу-у разпети Петък невъзможно.

Викам тогава я да си направим една импровизирана лека разходка. Всичко беше много весело до достигането на една малко деренце което съм минавал десетки пъти. Този път обаче калчицата дойде в повече явно провокирана от течащата наблизо чешма.

Засилката беше добра и ахааа да стъпят предните гуми на брега и рухнаха в локвата. Ха напреде ха назаде с тия автоматични хъбове май до никаде, Окопахме се хубавичко легна си както требе по корем и до там.

Пробвахме малко дърпане докато окъсаме въжетата и един китайски колан и оставихме "виновника"
    да пренощува под открито небе та да му дойде акъла в главата .

Утре подготвяме "спасителна" мисия. Приготвил съм стоманено въже тип "танково" , лопати , хай-джек подложки за гумите и т.н.

Вие къкво ще посъветвате напред ли да го дъпраме или назад? /че имаме разногласия/

п.п. Утре нали е пост все още така че чакаме и помагачи
    Прикачени файлове
    088455338две
    "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
    Джамбазов 2010г..

От: Невинно затъване......или

Утре,преди да го дърпате,пробвай да си излезеш сам.Има едно такова "поверие",че "престояла кола си излиза сама".На мен ми се е случвало няколко пъти и,да ти кажа,нямам някакво логично обяснение на случващото се.
    Иначе по снимка е трудно да се прецени евентуалната посока.На където ти се струва по- добре...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Вероятно ще излезе по-лесно, ако дърпате отзад. Иначе ще трябва да си прокопаеш малки коловози пред автомобила. Но това по снимките, а те, както обикновено, заблуждават.
      Ще направите някоя беля с това "танково" въже. Няма ли някой с лебедка при вас?

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
      нямам някакво логично обяснение на случващото се.
      Стана ми интересно. Поне някакво?

Коментар

Защо напред или назад?Проблем със закачването .Това което виждам напред е по добре.Отпред имаш един стълб прави един полиспас и действай--е зависи и с какво ще дърпаш.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:18122010(001).jpg
Прегледи:3
Размер:124.8 КБ
ID:5270996

Коментар

Първоначално публикуван от Румбата Преглед на мнение
          ...Стана ми интересно. Поне някакво?
          Не.Никакво.Ще ти разказвам,като се видиме...
          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от slavchovt Преглед на мнение
            Защо напред или назад?Проблем със закачването .Това което виждам напред е по добре.Отпред имаш един стълб прави един полиспас и действай--е зависи и с какво ще дърпаш.[ATTACH=CONFIG]323334[/ATTACH]
            Аз като колегата до колкото мога да преценя от снимките. Джип с лебедка вързан за стълба, който се вижда на снимката за осигуровка плюс подложките, които си написъл, че ще вземеш .. така, че посоката за мен е напред.

П.С. Жалко, че си ми далеч ... щях да помогна с каквото мога.
            Георги Танев (0+)
            Land Rover Discovery 1 300 TDi
            Land Rover Club Bulgaria
            0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Същия стълб го има и отзад.
              Ако използвате стълба за някаква опорна точка... Не е ясно колко може да издържи.
              За мен посоката е назад, по линията на по-малкото съпротивление.... Пускаш волана и джипа го връщат като трамвай назад. Каква е логиката да се доорава блатото не знам......
              LZ(единица) Лима Жоро Жоро
              2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Задния стълб е доста по-назад от предния ... демек дълго въже на лебедката плюс доста колани, а и съдейки от последната снимка задните колела са вкопани доста повече от предните. Аз лично бих дърпал напред! Колегата ще каже на къде го е изкарал.
                Георги Танев (0+)
                Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Жоро, нямам голям опит но не бих се доверил на стълба... А назад ще си върви по коловозите без да оре.
                  Освен това ако назад е по-високо е и по-сухо. Няма да има нужда от опорни точки.
                  LZ(единица) Лима Жоро Жоро
                  2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Виж и аз не споря .. просто смятам, че отзад джипа е легнал тотално по корем за разлика отпред. За това си мисля, че с подложките и осигуровка към стълба би го измъкнал лесно. Тоси стълб ще удържи повече от колкото да те осигури друг джип вързан към теб съдейки от тази тема където трябваше два джипа да осигуряват дърпащия ..... вярно, че наклона е друг ....

http://www.youtube.com/watch?v=2GfuD...layer_embedded
                    Георги Танев (0+)
                    Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Зависи от теглещатата техника-лично аз бих потърсил трактор,като с късо въже повдигна предницата на навесника.Колата,ще излезне много леко,зависи до къде е потънал.Виждал съм да се къса броня на камион легнал на диференциалите,но това не е камион все пак.Ако пък е голяма машина камион в случая,назад ми се вижда опасно да не затъне и той.Та аз лично съм за варианта с трактора.

Коментар

За мен лично ситуацията не е тежка. Любопитен съм какво ще кажат колеги с много по-богат от моя скромен опит .. ей така да си сверя часовника. Въпросът е ... напред или назад .. ясно е, че ще излезе.
                        Георги Танев (0+)
                        Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Дърпайте напред,там ми се вижда здраво.Може и една Нива да свърши работа,но най добре една Беларусче го хваща за предната "джуна" и преди да си сложих хубави гуми не се набатачвай така повече.Тая геренска кал много играчи е излъгала.
                          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Научих много неща от форума,едно от тях е-никога не преценявай обстановката по снимката,реално нещата са съвсем други.Нива абсурд да извади тоя дзер,просто няма тежест да го дръпне,както вече казах виждал съм предната пробня на камион да става на пихтия,а видимо не беше затънал дълбоко,навесника на беларусчето ще свърши идеална работа.

Коментар

Там нямате път - водата е сантиметър под тревата. И да я измъкнете на хълмчето, после все едно ще трябва да слизате нанякъде, и ще е същото. И колата е без гуми, и да ги изпуснете - все тая.
                              Прибирайте я обратно назад, откъдето е дошла. Щом е стигнала до там, някъде наблизо още имате здраво под колелата.
                              Иначе ще съсипете ливадата на човека, ще засадите и трактора.
                              Да, и вземете дъски петици, и я сложете на тях с джека, преди да я опъвате, че да не я разкривите и скъсате. Лежи на мостовете. Чувал съм разни горделиви вопли, но това конструктивно е просто угоена Нива, и не може да я лашкате с динамично въже.
                              За пети пъти гледах картинките - все капут. Не правете нищо, преди да я вдигнете с крика на дъски. Не я знам колко е гнила, ако бях на мястото - нямаше да рискувам.
                              Последно редактирано от Стефан; 23-04-11, 00:54.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X