Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изпускателна система - само тръби или ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изпускателна система - само тръби или ???

Здравейте

Колеги, днес забелязах че едното гърне ми е малко прогоряло.
    Чудя се дали да го сменям и дали да правя всичко с тръби?
    Защото съм чел по обявите на вече подготвени джипове че изпускателната система е с тръби,които даже се и разкачат в предната си част за състезания.

Та въпросът ми е Какъв е ефекта,малко повече мощност ли има? И вобще какви са + и - ?

Става въпрос за Паджерото ми 2.5 тди.

Благодаря ви !
    Mitsubishi Pajero 2.5 TDI 96г.
    ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

От: Изпускателна система - само тръби или ???

Първоначално публикуван от svetlio_cbr600 Преглед на мнение
    Здравейте

Колеги, днес забелязах че едното гърне ми е малко прогоряло.
    Чудя се дали да го сменям и дали да правя всичко с тръби?
    Защото съм чел по обявите на вече подготвени джипове че изпускателната система е с тръби,които даже се и разкачат в предната си част за състезания.

Та въпросът ми е Какъв е ефекта,малко повече мощност ли има? И вобще какви са + и - ?

Става въпрос за Паджерото ми 2.5 тди.

Благодаря ви !
    Не знам как е при Пахероса,но аз от няколко дни съм без половината генерация...задното гърне за малко да го видя в огледалотоНо нито ръмжи,нито върви повече...
    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Учудих се защо си пуснал въпроса тук, но май темата си е обща.
      Има такава и в Тойота.
      Теоретично трябва да имаш малко качване на мощността, но надали ще го усетиш на практика. То идва от по-добрата "вентилация" на мотора и възможност турбото да вдигне повече налягане, защото настройката на уейсгейта му е правена с гърнета. Това ще увеличи и порцията гориво на ГНП-то.
      Обаче трябва да се следи налягането на компресора, защото над 1 - 1.2 бара е нежелателно за двигателя. Колегата в Тойота форума го е разбрал от светналата лампичка за повишено налягане на турбото, но на Паджерото няма такава

Коментар

Мда, питам попринцип как е.

Аз си мисля,че все пак ще му е малко по-леко на турбото и от там на двигателя и ще стане поне мъничко по-динамично.
        ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

Коментар

Със сигурност ще имаш повишение на мощността, макар и лека. Ако искаш да има смисъл начинанието се ориентирай към по-големи диаметри генерация над Ф60. Имам доста познати с турбо-дизели, които предприеха такива мерки и са доволни. Хубаво е някой да ти направи ЕКУ настройки или мапване на колата след интервенцията, за да нямаш проблеми, тогава вече ще усетиш разлика и то драстична.

Коментар

Чувал съм как работи Паджеро с откачена след турбината (на двете шпилки с прожините) тръба. 2.5 TDI ... вадеше страхотен звук - не беше никак силен а звучеше някак си много "мощно".... Абе хареса ми.

И моите гърнета са тръгнали май на места и това е варианта за мен - тръба от край до край.
            Don't hunt IF you can't kill
            първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Мда ще го карам да го направят в някой сервиз за ауспуси. Мисля да го направят да се разглобява на 1 - 2 места за да може и да се сваля.
              ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

Коментар

Ще пиша след като стане!
                ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

Коментар

Айде готово. От вчера Джипа е само по тръби ф55 .

Наблюдения:
                  1-Определено на двигателя му е по-леко
                  2-Има съвсем малко увеличение на мощноста,и то като турбото заработи(то не че иначе не работи)
                  3-Датчика на температурата цепеше средата,стоеше точно по средата, Сега стои малко по-надолу. Разбира се загрял си е и парното духа горещо.
                  4.Малко е по шумно,но нали караме извън пътя.По-добре е отколкото с прогорялото гърне.
                  ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

Коментар

Дай снимки де...
                    На колко части го направи? В купето шума как е, отдоло ли идва или от отзад? Ако шума идва изпод колата, дали ако тръбата се "увие" с някаква вата ще се оправят нещата?
                    Don't hunt IF you can't kill
                    първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Мойто го преправях вчера.След резонатора,само тръби.Почти не се усеща повишен шум.Като застанеш отзад,вече е друга работа.Може и да си внушавам,но наистина,май му е по-леко на мотора.То е логично да е така де!
                      088пет722пет99
                      http://www.hydropompi.com/

Коментар

Ще пусна снимки, само да имам време да го снимам. В сервиз за аусписи го правиха.

Не се разглобява,заваряваха отдолу на място. Мислихме тръба в тръба да влиза,но човека който го прави каза че след време ставали като заварени.Решил съм да му направя 1-2 сглобки ама по-натам.

Излезе ми 110лв всичко и 2 часа. Шума идва отзад,намя как отдолу да идва.
                        ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X