Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с улични животни

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с улични животни

Колега има едно остроиство "кучегон".То е много ефективно срещу кучетата но за катките незнам даи деиства.Както сподели "PastoraBG" срещу котките има пулвелизатори.Ако това вече не помогне-гараж или по сериозни мерки

Коментар

аз съм на тезата по добре котки на капака отколкото мишки в кулата. Имал съм проблем и за това сега като видя котета близо до колата се успокоявам.

Коментар

И все пак някой има ли някакво радикално решение освен антифриз,че и аз като колегата Тихомир имам една комшиика която ги храни и гледа и наброяват 10-12 котубана.По гадното е,че почти целия блок ги храни като си хвърля хранителните отпадаци през терасате и едни ден намерих опашка от скумрия на предния капак...още не мога да махна мазното петно.
        Aprilia RX 125=>KTM EXC 200=>VW Golf Mk3 TDI...
        Gas Gas EC 200

Коментар

Досега имах проблем с котките и комшийките.
          Вече имам нов - гълъби са се нанесли на покрива точно над гаража. Джипа постоянно е с нарисуван преден капак. Нямам удобно място, иначе ще взема въздушна пука назаем от някого.

Коментар

Първоначално публикуван от drink2much Преглед на мнение
            И все пак някой има ли някакво радикално решение освен антифриз,че и аз като колегата Тихомир имам една комшиика която ги храни и гледа и наброяват 10-12 котубана.По гадното е,че почти целия блок ги храни като си хвърля хранителните отпадаци през терасате и едни ден намерих опашка от скумрия на предния капак...още не мога да махна мазното петно.
            Проблемът явно е в съседите, не в животните. Забранено е изхвърлянето на каквито и да било отпадъци, вкл. хранителни, през терасите. Така че се разправяйте с тях. (Не с антифриз, по възможност ). А ако котките/кучетата в близката околност бъдат кастрирани, скоро няма да имате проблеми. Не знам дали във Варна, освен общинската програма, има места за безплатна кастрация, но съм сигурна, че се организират такива кампании, както и че има клиники, работещи със сериозни намаления за бездомни животни.

Коментар

Писна ми от благопожелания и простотии. Мършата и лайната на кастрираните песове не миришат по-хубаво от помиярите, както и тенията и глистите, които разнасат. Като управител, какво мога да направя със съседите, освен да се скараме? Защо задълженията на общината и дебелогъзите бюрократи трябва да се вменяват на жителите, от чиито данъци те живеят (и тлъстеят)?
              пп. Нема ли некой да разкара тая тема от благородния "Автомобили 4х4"?
              Последно редактирано от trapper; 21-03-13, 18:34. Причина: пп
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от drink2much Преглед на мнение
                Независимо какво ти казват филантропите,ако имаш проблем требва да си го решиш сам,та начина е-отиваш в близката ветеринарна аптека и тихомълком искаш нещо за решение на проблема,ако в тая се направят на ударени отиваш в следващата,най добре е при познат.Проблема е достатъчно наболял и хората продават необходимите медикаменти,но се пазят от псевдоеколози!!!

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                  Като управител, какво мога да направя със съседите, освен да се скараме? ?
                  Всъщност не съм имала предвид саморазправа. Ако разговорите не помагат, могат да се подадат съответните жалби в общината. Неотдавна входът на мои близки получи тлъста глоба заради констатирано същото нарушение. Ако има яснота кои са конкретните нарушители, още по-добре. Не разбирам какво общо имат "мършата и лайната" на кастрирани и некастрирани "песове" с мазното петно върху капака на колата, защото е повече от ясно, че не котките са си качили рибката там. За кастрацията споменах във връзка с "радикалното решение", защото отдавна е доказано, че това е единственият работещ (работещ!, не "милосърден") метод за намаляване на популацията на бездомни животни. Ако ще питате защо в такъв случай още навсякъде има бездомни животни, същия въпрос можете да зададете и за дереджето в много други области в държавата, а отговорът няма да има нищо общо с това, че моделът не работи. Само с хората, които го изпълняват.

Коментар

Преди време пуснах тази тема за същия проблем http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=145754 Трайно решение не предлага нито един хуманен към животинките метод . Един съсед е опасал цялата къща с ултразвукови пищялки за за си опази новия Мерцедес и почти новото Q5 ама ефект никакъв . На село хората още решават проблема както преди 500 години . Когато котетата няма кой да ги вземе просто ги давят не е хуманно но е ефективно .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Проблем си е.На мен едно коте ми счупи перката на вискомуфата и скъса ремъка.Естествено го извадих на парчета и на всичкото отгоре комшиите ме гледаха странно все едно съм го убил нарочно.
                      Тези пръскала се продават , за котки не е много сигурен ефекта.Обонянието на котките не е чак толкова развито /в сравнение с кучето/ , освен това колата е в движение и на открито ,така че миризмата няма да изкара дълго.
                      Вържи си и и ти едно куче край колите

Коментар

Котки, кучета, змии, таралежи... да не стане като в "Умно село"

И най-важното - никога повече ДЗИ! Вредители винаги ще има, а тези са просто едни от тях...

Коментар

Колеги,бях писал по -напред в темата Формалина е нещото което гони котките.Не ги мумифицира както смята колегата/е освен ако не ги потопите в него/.Пригответе си 10%-р-р и напръскайте гумите и около колата а може и праговете и броните.Няма корозивно свойство.Тези спрайове за които говорите са именно на такава основа.Ако питате от къде да си намерите-незнам.Аз си взех от един приятел патолог.

Коментар

Не ви съветвам да си пръскате моторния отсек с нищо различно от сапун (като си миете двигателя),защото възможността,като се пуснете парното да останете мнооого "приятно" изненадани е голяма А колегата да спре да го препоръчва тоя формалин,щото формалдехида е доказано канцерогенен. Така,че заеби от много акъл някой да си докара нещо...

Коментар

Точно и аз щях да пиша , Формалина , освен че вони ужасно е и много вреден , забранен е почти за всичко за което се ползваше преди.Ако попадне върху тапицерия или изолация на капака няма измирисване.

Коментар

Колега сериозно ли го говориш това ? Не знам какъв доктор ти го е препоръчал / може би патолог /, с формалина може да не се мумифицираш /там процедурите са сложни/, но имаш сериозно основание да останеш по дълго време на земята след като си умрял. Формалина е способен да убие всичко живо и да не допусне друго нещо живо да се възползва от вече умрялото . Поради тази му способност студентите по медицина могат да разглеждат всякакви гадории в естествения им вид запазени в съдове с формалин. Рискуваш много, но избора си е твой. Гледай поне да не си отровиш семейството.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X